Τιμές με Leasing
Επαγγελματικά

Περιοδικό - Test mtx

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  15/7/2003
Ημερομηνία δημοσίευσης: 15/7/2003

ΔΟΚΙΜΗ
Renault Espace 2,0T
 

Πρωτοποριών συνέχεια... 

Το 4ο κατά σειρά Renault Espace, που πριν από 19 χρόνια έβαλε τα θεμέλια στην κατηγορία των πολυχρηστικών οχημάτων, συνεχίζει να πρωτοπορεί. Η φουτουριστική σχεδίαση, τα ηλεκτρονικά συστήματα και η κορυφαία παθητική ασφάλεια το τοποθετούν ένα βήμα μπροστά από την εποχή του.
    

Το 1984 ήταν μία χρονιά σταθμός για την όλο και αναπτυσσόμενη κατηγορία των οχημάτων ενός όγκου με πολυχρηστικά χαρακτηριστικά. Η Renault το έτος εκείνο έβαλε το θεμέλιο λίθο με την παρουσίαση του Espace, που πρωτοπορούσε όχι μόνο στον τομέα της πρακτικότητας αλλά και της αισθητικής. Η παράδοση αυτή πέρασε και στις επόμενες γενιές, για να φτάσουμε στην πιο καινούργια, την 4η, που σχεδιαστικά -και όχι μόνο- φέρνει εικόνες από το μέλλον. 
Το πιο εκκεντρικό τμήμα εξωτερικά είναι το εμπρός. Το τελευταίο χαρακτηρίζεται από τα μεγάλα πολυγωνικά φωτιστικά σώματα και το σφηνοειδές ρύγχος του αμαξώματος. Μαζί με τα "φουσκωμένα" φτερά και τις διαδοχικές ακμές, το Espace εκτός από δυναμισμό αποπνέει και έντονη στιβαρότητα. Η πλαϊνή του πλευρά διακρίνεται για τις μεγάλες γυάλινες επιφάνειες και τα "νεύρα", ενώ τα ψηλά τοποθετημένα πίσω φωτιστικά σώματα συντελούν και αυτά με τη σειρά τους στη διαμόρφωση της "προχωρημένης" εικόνας του αυτοκινήτου. Εξίσου εντυπωσιακή είναι και η σχεδίαση του θαλάμου των επιβατών. Το βλέμμα πρώτα απ' όλα θα επικεντρωθεί στον ψηφιακό πίνακα οργάνων με το πλήθος των ευανάγνωστων ενδείξεων. Την ενδιαφέρουσα εικόνα του θαλάμου των επιβατών συμπληρώνουν και ορισμένα καινοτομικά ηλεκτρονικά συστήματα της Renault, όπως είναι η εκκίνηση του κινητήρα με διακόπτη, η υποδοχή της κάρτας αντί για κλειδί και το ηλεκτρονικό χειρόφρενο. Παράλληλα, το μεγάλο βάθος του ταμπλό, το μεγάλο παρμπρίζ και τα ψηλά τοποθετημένα καθίσματα δημιουργούν στον οδηγό και τους επιβάτες μία αίσθηση ασφάλειας και άνεσης. 
Η άνεση είναι το χαρακτηριστικό που θα εκτιμηθεί και στο δρόμο. Το Espace αποδεικνύεται ξεκούραστο κατά τη διάνυση πολλών χιλιομέτρων, ενώ προσφέρει αυξημένα επίπεδα ενεργητικής ασφάλειας, σε συνδυασμό και με το πλήθος των ηλεκτρονικών βοηθημάτων. Το μεγάλο πολυχρηστικό Renault κάνει τη διαφορά και στην παθητική ασφάλεια, καθώς είναι το πιο ασφαλές αυτοκίνητο απ' όσα έχει δοκιμάσει το Euro NCAP. Συνοψίζοντας, λοιπόν, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι το Espace προσφέρει με το παραπάνω ό,τι μπορεί να ζητήσει ένας οικογενειάρχης. Για την απόκτησή του, το αντίτιμο ανέρχεται στα 43.800 ευρώ, ενώ υπάρχει και η έκδοση Grand Espace με μεγαλύτερο μεταξόνιο στην τιμή των 46.000 ευρώ. Η σχεδίαση του Espace ακολουθεί πρότυπα που παραπέμπουν σε αυτοκίνητα του μέλλοντος.

ΛεπτομέρειεςΤρόποι απόκτησης
* 40% προκατ., εξόφληση έως 48 μήνες με 0,9% επιτ. (πληρωμή μετά από 1 χρόνο άτοκα) 
* 25% προκατ., εξόφληση έως 60 μήνες για ένα μέρος του αυτοκινήτου με 0,65% επιτ.
* 0% προκατ., εξόφληση έως 60 μήνες με 0,65% επιτ. με δυνατότητα ανισόποσων δόσεων 
* 30% προκατ., εξόφληση έως 60 μήνες με 0,76% επιτ.

Εγγυήσεις
* Μηχανικά μέρη 2
* Χρώμα 3
* Αντισκωριακή 12
Δυνατός και πολιτισμένος
Το Espace διατίθεται μόνο με το υπερτροφοδοτούμενο μηχανικό σύνολο των 2,0 λίτρων, που αποδίδει σύμφωνα με τη Renault 165 ίππους. Η απόδοση της ισχύος είναι ιδιαίτερα γραμμική, ενώ το τράβηγμα του κινητήρα είναι θετικό από τις 2.000 σ.α.λ. και άνω. Μικρή υστέρηση απόκρισης παρουσιάζεται στο ξεκίνημα με τον κλιματισμό σε λειτουργία. Ο δυνατός αυτός κινητήρας κινεί σε σβέλτους ρυθμούς το μεγάλο και βαρύ αμάξωμα και σε αυτό συνηγορούν και οι 6 σχέσεις μετάδοσης με τη σωστή διάταξη, ενώ ο επιλογέας των ταχυτήτων είναι εύχρηστος.


Ο 2λιτρος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας του Espace παρουσιάζει γραμμική απόδοση και πολιτισμένη λειτουργία.

Μας άρεσε
Η ευρυχωρία και η πρακτικότητα
Η σταθερότητα του οχήματος
Δε μας άρεσε
Το ελαφρύ τιμόνι στις υψηλές ταχύτητες
Το ηλεκτρικό χειρόφρενο που δε διευκολύνει στις ανηφόρες

 ΔΟΚΙΜΗ Renault Espace 2,0T
 
Πρωτοποριών συνέχεια...
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΘΕΜΑΤΟΣ
Φουτουριστική εικόνα στο εσωτερικό
Ευρυχωρία με άριστη πολυχρηστικότητα
Aνετες μετακινήσεις με ασφάλεια
Ανώτερη παθητική ασφάλεια