Τιμές με Leasing
Επαγγελματικά

Περιοδικό - Θέματα αγοράς mtx

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  16/7/2002
Ημερομηνία δημοσίευσης: 16/7/2002

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
Νέο Renault Megane II vs Peugeot 307 & VW Golf
 

To Megane ΙΙ και οι άλλοι...
 

Ο νέος εκπρόσωπος της Renault στην κατηγορία των μικρομεσαίων αυτοκινήτων, το Megane II, είναι προ των πυλών. Η έλευσή του στην ελληνική αγορά και όχι μόνο θα προκαλέσει σίγουρα αναστάτωση και -πιθανώς- ανακατατάξεις στις πωλήσεις. Ας πάρουμε μια γεύση όμως αναφορικά με το τι καταφέρνει απέναντι στον πρωταθλητή Ευρώπης στις πωλήσεις -λέγε με VW Golf- αλλά και το ομοεθνές "αντίπαλον δέος" Peugeot 307 και βρίσκεται στη φάση της εμπορικής του καταξίωσης.

Εύλογα θα έλεγε κανείς πως το VW Golf κατέχει την πρώτη θέση στις πωλήσεις στο σύνολο της αγοράς αυτοκινήτων στην Ευρώπη. Είναι ένα από τα μοντέλα της κατηγορίας που έχουν αρκετά χρονάκια στην αγορά και αυτό με τη σειρά του έχει παίξει το ρόλο του στη συνείδηση του αγοραστικού κοινού. Άλλωστε, το όνομά του με το 25χρονο λαμπρό παρελθόν είναι από μόνο του πολύ καλή διαφήμιση για το Γερμανικό best seller. Άνετα λοιπόν το VW Golf μπορεί να θεωρηθεί "σημείο αναφοράς" για την κατηγορία, έχοντας εκτός των άλλων και αρκετές πρωτιές σε σημεία που αξιολογούνται αυστηρά από το αγοραστικό κοινό. 
Απέναντι στο Golf τοποθετούνται κατά καιρούς τα νέα μοντέλα που εμφανίζονται στην κατηγορία και η συνολική τους αξία προκύπτει από την απευθείας αντιπαράθεσή τους. Η Peugeot, μέσα στο προηγούμενο μόλις έτος, παρουσίασε το δικό της αντικαταστάτη του 306 με την κωδική ονομασία-αριθμό 307. Το Γαλλικό μοντέλο όντας συνολικά αξιόλογο, θεωρείται ιδιαίτερα καλή πρόταση αγοράς για την κατηγορία, χάρη και στις πολύ καλές τιμές διάθεσής του στην Ελλάδα. Η εμπορική του πορεία φανερώνει αύξηση του αγοραστικού ενδιαφέροντος για το 307 τους τελευταίους μήνες, γεγονός που σημαίνει πως στη συνείδηση των Ελλήνων τουλάχιστον καταναλωτών έχει περάσει το "μήνυμα" της αξίας του Peugeot 307. 
Αυτά τα δύο μοντέλα για τους λόγους που προαναφέραμε υπολογίζονται ως σημαντικοί αντίπαλοι για το πρόσφατα παρουσιασθέν 
Renault Megane II, στην ελληνική αγορά και όχι μόνο. Αντιπαραθέτουμε τα μέχρι τώρα γνωστά στοιχεία του νεότευκτου Γαλλικού μοντέλου, απέναντι στο Ευρωπαϊκό κατεστημένο που "προσωποποιείται" στις μορφές των Peugeot 307 και VW Golf, προκειμένου να πάρουμε μια γεύση για το τι μέλλει γενέσθαι στην κατηγορία και αν θα μπορέσει ο νεότερος των Γάλλων μικρομεσαίων να αμφισβητήσει τους προαναφερθέντες αντιπάλους του.

 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ Νέο Renault Megane II vs Peugeot 307 & VW Golf
 
To Megane ΙΙ και οι άλλοι...
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΘΕΜΑΤΟΣ
Νέες αντιλήψεις και κλασικές επιλογές
Εμφάνιση αντιπροσωπευτική της προέλευσης
Δομικές ενισχύσεις και παρόμοιες αναρτήσεις