• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Περιοδικό - Test mtx

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  24/7/2001
Ημερομηνία δημοσίευσης: 24/7/2001

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ
Chrysler Sebring 2,0 Autostick - Lexus IS200 2,0 Auto
 

Δύο (διαφορετικοί) κόσμοι, ένας στόχος
 

To άρτι αφιχθέν Chrysler Sebring αναζητά μια καλύτερη "ευρωπαϊκή" τύχη από το προκάτοχο μοντέλο Stratus. Το ίδιο δηλαδή που επεδίωξε το 1999 η ιαπωνική Lexus, παραθέτοντας απέναντι στον καταξιωμένο γερμανικό ανταγωνισμό το IS200.
 

Ανοιγμα στην ευρωπαϊκή αγορά πραγματοποιούν τα τελευταία χρόνια οι εταιρείες Chrysler και Lexus με στόχο να κάνουν αισθητή την παρουσία τους και σε χώρες εκτός των H.Π.Α., όπου αναμφισβήτητα τα προϊόντα τους έχουν μεγαλύτερη απήχηση. Η προσέγγιση της Chrysler γίνεται με ένα πολυτελές μοντέλο οικογενειακού χαρακτήρα που δίνει έμφαση στην άνεση. Από την άλλη η Lexus προτείνει ένα προιόν που έχει έντονο τον σπορτίφ χαρακτήρα σε σχεδίαση και οδική συμπεριφορά.
Το νέο Sebring Sedan λανσαρεται στη χώρα μας αποφασισμένο να κερδίσει την εκτίμηση περισσότερων υποψήφιων αγοραστών από όσους προσέγγισε τα τελευταία 6 χρόνια ο προκάτοχός του. Πού βασίζονται οι προβλέψεις των ιθυνόντων της Αμερικανικής εταιρείας για καλύτερη εμπορική πορεία; Μα, φυσικά, στη σχεδίασή του, η οποία πλησίασε πιο κοντά στα ευρωπαϊκά πρότυπα καθώς και στις μεγάλες "δόσεις" πολυτέλειας που αποπνέει η συνολική του εικόνα και τις οποίες αναζητά το κοινό της μεγάλης κατηγορίας. Η πολυτέλεια ωστόσο είναι ένα στοιχείο που χαρακτηρίζει και τον Ιάπωνα "αντίπαλο", το Lexus IS200. Ο "ευρωπαϊκός" χαρακτήρας του IS200 σε επίπεδο σχεδίασης αποδίδεται μέσω της "μυώδους" αισθητικής των εξωτερικών επιφανειών, τη στιγμή που το Sebring παρουσιάζει σύγχρονες αλλά καθαρές και σίγουρα λιγότερο προκλητικές γραμμές σχεδίασης. Ανάλογη είναι η φιλοσοφία που ακολουθεί κάθε εταιρεία στο εσωτερικό των δύο αυτοκινήτων. Το καθαρά πιο ευρύχωρο Sebring διαθέτει θάλαμο που δημιουργεί αίσθηση με την πολυτέλειά του ενώ το IS200, όντας εξίσου ποιοτικό, προβάλλει περισσότερο τον σπορτίφ χαρακτήρα. Σε ό,τι αφορά τον εξοπλισμό οι αυτόματες εκδόσεις των Sebring και IS200 φέρουν πολλά στοιχεία άνεσης και ασφαλείας, διαφέροντας ουσιαστικά στην ύπαρξη του αντισπίν.

 ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ Chrysler Sebring 2,0 Autostick-Lexus IS200 2,0 Auto
 
Δύο (διαφορετικοί) κόσμοι, ένας στόχος
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΘΕΜΑΤΟΣ
Υπερέχει ο εξακύλινδρος κινητήρας του Lexus
Υπεροχή Sebring σε χώρους - Σπορτίφ αισθητική Lexus
"Αθλητικό" Lexus ή άνετο Sebring;
Μεταξύ δύο (διαφορετικών) κόσμων