Περιοδικό - Test mtx

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  4/9/2001
Ημερομηνία δημοσίευσης: 4/9/2001

ΔΟΚΙΜΗ
Audi A6 1,8T facelift
 

Το κύρος και η ωριμότητα...
 

...όντας δύο "γραμμές" που χαράσσουν την εμπορική πορεία κάθε πολυτελούς πρότασης τέμνονται ευεργετικά πάνω στο διαχρονικό σχεδιαστικά αμάξωμα του ανανεωμένου Audi A6. Η βασική έκδοση με τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα των 1,8 λίτρων εξακολουθεί να στέκεται επάξια απέναντι στο γερμανικό -κυρίως- ανταγωνισμό.
 

O εκπρόσωπος της Audi στη μεγάλη κατηγορία, μετά την πάροδο 4 περίπου ετών από το λανσάρισμά του, δέχθηκε -χωρίς να υφίσταται ουσιαστική ανάγκη- ορισμένες ως επί το πλείστον ανεπαίσθητες επεμβάσεις. Στόχος της Γερμανικής φίρμας ήταν το Audi A6 να συνεχίσει την επιτυχημένη εμπορικά πορεία του όντας περισσότερο δυναμικό σε όψη, πολυτελές σε αίσθηση και -το κυριότερο- πλήρως εναρμονισμένο σχεδιαστικά με την εταιρική εικόνα που για πρώτη φορά συναντήσαμε στο μικρότερο Α4. 
Το "μάτι" λοιπόν δεν μπορεί να εντοπίσει άλλες αλλαγές πέρα από το μεγαλύτερο εξωτερικό δεξί καθρέφτη, το διάφανο κρύσταλλο στα εμπρόσθια φωτιστικά σώματα, τις νέες γρίλιες στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα, τα νέα προστατευτικά πλαστικά κατά μήκος του αμαξώματος και τη μεγαλύτερη απόληξη της εξάτμισης. Οι υπόλοιπες διαφοροποιήσεις και ίσως περισσότερο ουσιαστικές έχουν να κάνουν με τον εξοπλισμό. Ετσι, η έκδοση με τον 1.800άρη κινητήρα φέρει πλέον 6 αερόσακους (στάνταρ δηλαδή και οι αερόσακοι οροφής), ενώ έχουν τοποθετηθεί νέο ηχοσύστημα και νέος αυτόματος κλιματισμός. 
Στο εσωτερικό μέρος αντικρίζει κανείς απαράλλακτη την εικόνα της προηγούμενης γενιάς. Αλλωστε η κορυφαία χωροταξική κατανομή (για επιβάτες και αποσκευές) και η εφάμιλλη ποιότητα κατασκευής αποτελούν στοιχεία "συνυφασμένα" με το προφίλ του Α6 και δεν τέθηκε ζήτημα διαφοροποίησής τους. 
Η διάταξη και η σφικτή ρύθμιση των αναρτήσεων διατηρήθηκαν και έτσι το ανανεωμένο Α6 "μεταφέρει" τον πολύ καλό οδικό χαρακτήρα της προκατόχου γενιάς. Η έκδοση 1,8Τ που τέθηκε στη διάθεσή μας προς δοκιμή επαλήθευσε περίτρανα το... προφανές. Πως πρόκειται για μια επιλογή που προορίζεται για την κάλυψη μεγάλων αποστάσεων, ξεκούραστα και με μεγάλες δόσεις απόλαυσης. 
Η συμπεριφορά του αμαξώματος είναι κατά βάση ουδέτερη, με υπαρκτές κάποιες τάσεις υποστροφής όποτε ο οδηγός το παρακάνει. 
Η σταθερότητα είναι υποδειγματική, η ανάρτηση φιλτράρει ικανοποιητικά τις ανωμαλίες του οδοστρώματος, ενώ φαινόμενα “πλεύσης” του αμαξώματος δεν εντοπίζονται. 
Σε οικονομοτεχνικό επίπεδο η αγορά του Audi A6 1,8T κρίνεται συμφέρουσα. Μπορεί η εν λόγω έκδοση να είναι ακριβότερη από τις δίλιτρες, προσφέρει ωστόσο καλύτερες επιδόσεις και απαιτεί μικρότερο τεκμήριο. Ο εξοπλισμός άνεσης και ασφαλείας είναι ικανοποιητικός.


Το λιτό σχεδιαστικά εσωτερικό του ανανεωμένου Audi A6 διαθέτει κορυφαία ποιότητα κατασκευής. 
Οι χώροι για τους επιβάτες και τις αποσκευές (551 λίτρα) εντυπωσιάζουν.

Το εντυπωσιακό σε όψη Audi A6 λίγο διαφοροποιήθηκε σε σχέση με την προκάτοχο γενιά. 
Οι κυριότερες αλλαγές αφορούν:
1. Τα εμπρόσθια φωτιστικά σώματα, που απέκτησαν διάφανο κρύσταλλο και λαμπτήρες που αποδίδουν 37% περισσότερο φως. Επιπλέον, γρίλιες σχεδιάστηκαν στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα. 
2. Τον εξωτερικό δεξί καθρέφτη που απέκτησε ίδιο μέγεθος με τον αριστερό. 
3. Την διπλή απόληξη της εξάτμισης που τώρα είναι μεγαλύτερη.

 ΔΟΚΙΜΗ Audi A6 1,8T facelift
 
Το κύρος και η ωριμότητα...
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΘΕΜΑΤΟΣ 
Δοκιμασμένη λύση