• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Περιοδικό - Θέματα αγοράς mtx

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  18/12/2001
Ημερομηνία δημοσίευσης: 18/12/2001

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
Νέο Nissan Primera εναντίον νέου Opel Vectra

 

Ενισχυμένοι "παίκτες"...
 

...θα παραταχθούν στη δημοφιλή κατηγορία των μεσαίων μοντέλων μετά το πρώτο 3μηνο του 2002 εκπροσωπώντας τις εταιρείες Nissan και Opel. Τα εντελώς νέα Primera και Vectra "κουβαλάνε" τα όνειρα του Ιάπωνα και Γερμανού κατασκευαστή αντίστοιχα για μια μεγάλη πορεία που θα χαρακτηρίζεται από υψηλά μερίδια αγοράς και φυσικά υψηλή κερδοφορία.

Οι υπάρχουσες γενιές των Nissan Primera και Opel Vectra θα αντικατασταθούν μετά το τέλος του πρώτου 3μήνου του 2002 καθώς παρά τη μεγάλη απήχηση που ακόμα και τώρα απολαμβάνουν δεν είναι σε θέση να κοιτάξουν στα μάτια τον ισχυρό ανταγωνισμό της κατηγορίας. Το ρόλο αυτό τον αφήνουν στις εντελώς νέες τους γενιές μέσω των οποίων οι δύο εταιρείες αναζητούν το "μονοπάτι" που θα τις οδηγήσει στην κορυφή. Το νέο Nissan Primera κερδίζει από την πρώτη στιγμή τις εντυπώσεις χάρη στην ξεχωριστή σχεδίαση του αμαξώματος. Σε αυτό, το καμπύλο σχήμα του αμαξώματος ταιριάζει αρμονικά με τις ακμές και τις ευθείες που περιέχονται στη μορφή του, ενώ ξεχωρίζει ο τρόπος με τον οποίο "δένει" ο τρίτος όγκος τόσο στην 4θυρη όσο και στην 5θυρη έκδοση. Η σχεδίαση του Opel Vectra είναι περισσότερο "καθαρή", τονίζοντας τους τρεις όγκους του αμαξώματος. Στην πλαϊνή του όψη ξεχωρίζουν οι συμπαγείς θόλοι των τροχών, η χαμηλά τοποθετημένη προστατευτική “ταινία” στο χρώμα του αμαξώματος και τα ευμεγέθη χερούλια των θυρών. Τόσο το Ιαπωνικό όσο και το Γερμανικό μοντέλο είναι σε θέση -σε αντίθεση με τις φυσιολογικά ξεπερασμένες υπάρχουσες γενιές τους - να αντεπεξέλθουν και με το παραπάνω στις προσδοκίες των σύγχρονων αγοραστών της μεσαίας κλάσης σε όλους τους τομείς. Για το σκοπό αυτό άλλωστε είναι εξοπλισμένα με ένα πλήθος συστημάτων που θα εξασφαλίσουν την όσο το δυνατό ασφαλέστερη και ανετότερη μεταφορά των επιβατών τους. Το νέο Vectra θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του τον ερχόμενο Μάρτιο, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, ενώ αμέσως μετά θα ξεκινήσει πωλήσεις στις κατά τόπους αγορές. Από την άλλη μεριά το Primera, που έχει ήδη παρουσιαστεί σε εκθέσεις αλλά και ξεχωριστά στον ειδικό Τύπο, αναμένεται στη χώρα μας στις αρχές Μαρτίου, με εξαίρεση την 5θυρη εκδοχή του που θα λανσαριστεί τον Ιούνιο. Η πολιτική που θα ακολουθήσει κάθε μια από τις δύο αντιπροσωπείες σε επίπεδο τιμολόγησης δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή, όπως άλλωστε είναι αρκετά νωρίς να μιλήσει κανείς για επίπεδα εξοπλισμού (περισσότερο ξεκάθαρος είναι αυτή τη στιγμή ο βασικός εξοπλισμός του Vectra). 
Αναμένεται ωστόσο να διατηρηθούν οι "αποστάσεις" που χωρίζουν και τις αντίστοιχες εκδόσεις των υπαρχουσών γενιών, με αυτές του Vectra να εμφανίζονται αρκετά ακριβότερες.
Το νέο Opel Vectra θα διατίθεται αρχικά με τετράθυρο αμάξωμα. 
Η σειρά του μοντέλου θα επεκταθεί τα επόμενα δύο χρόνια με την εισαγωγή και άλλων εκδόσεων αμαξώματος. Η "γρήγορη" έκδοση Vectra GTS φέρει και 5η πόρτα καθώς αν και απευθύνεται σε νεαρότερους αγοραστές.

Οι υποψήφιοι αγοραστές του νέου Primera θα μπορούν να επιλέξουν μεταξύ της σεντάν, 5θυρης και στέισον βάγκον έκδοσης αμαξώματος, ανάλογα με την αισθητική που τους "καλύπτει" και τις ανάγκες που έχουν στους τομείς της πρακτικότητας και της φόρτωσης.

 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ Νέο Nissan Primera εναντίον νέου Opel Vectra
 
Ενισχυμένοι "παίκτες"...
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΘΕΜΑΤΟΣ
Τα μοντέλα που φεύγουν
Opel Vectra
Nissan Primera
ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ
Υψηλά επίπεδα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας
ΜΠΕΣΤ ΣΕΛΕΡ - ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ