Περιοδικό - Test

Audi A4:
 
Πολυτέλεια και ποιότητα διαρκείας.
 

Tα στοιχεία που κάνουν τα κορυφαία μοντέλα της κατηγορίας να ξεχωρίζουν, είναι η δυναμική εμφάνιση, η υψηλή ποιότητα κατασκευής, η σπορτίφ οδική συμπεριφορά και η άνεση. Στοιχεία, που διαθέτει και το Α4, διατηρώντας τα χαρακτηριστικά του κατασκευαστή αναλλοίωτα, χωρίς όμως να στερείται το αμάξωμα την ομορφιά των αρμονικών διαστάσεων της κατηγορίας. Το εσωτερικό, με την πολύ καλή ποιότητα κατασκευής, κάνει φανερές τις διαθέσεις της Audi για την κατηγορία. Η θέση οδήγησης, με τις πολλές ρυθμίσεις, θα ενθουσιάσει και τους πλέον απαιτητικούς, ο χώρος για τους πίσω επιβάτες, όμως, βρίσκεται λίγο πιο πάνω από το μέσο όρο της κατηγορίας. Ο εξοπλισμός είναι ακόμα και στην πιο απλή έκδοση ικανοποιητικός και σύμφωνος με το πνεύμα της εταιρείας, η οποία βάζει πάνω απ' όλα την ασφάλεια των επιβατών. Στο δρόμο, το 80 εντυπωσιάζει με την προβλέψιμη συμπεριφορά του.
Οι αναρτήσεις δουλεύουν υποδειγματικά, με αποτέλεσμα την πολύ καλή αίσθηση και την κορυφαία ελκτική και πλευρική πρόσφυση. Τα φρένα είναι αποτελεσματικά ακόμα και σε σκληρή χρήση, ενώ ο μικρότερος κινητήρας των 1,6 λίτρων, το σωστά κλιμακωμένο κιβώτιο και η ακαμψία, βοηθούν τόσο στη γρήγορη οδήγηση, όσο και στους οικογενειακούς ρυθμούς. Το μοντέλο παρουσιάστηκε προς τα τέλη του 1994 και αντικατέστησε το αρκετά επιτυχημένο 80, ενώ παρέμεινε στην αρχική του μορφή μέχρι το 1999, οπότε και δέχθηκε την πρώτη αλλαγή στην εξωτερική του σχεδίαση.
Τα αμαξώματα που προσφέρονται ως Α4 είναι η 4θυρη έκδοση και η στέισον με την ονομασία Avant. Οι κινητήρες που κινούν το Α4 είναι ένας 1,6 λίτρων, απόδοσης 101 ίππων στις 5.300 σ.α.λ. και ένας 1,8 λίτρων, απόδοσης 125 ίππων στις 5.800 σ.α.λ.
Και οι δύο είναι πρόθυμοι από τις πολύ χαμηλές στροφές και η κατανάλωσή τους είναι αρκετά χαμηλή για την κατηγορία, αλλά λόγω του ότι ο σφόνδυλος είναι πολύ βαρύς, οι αντιδράσεις των κινητήρων στις εντολές του δεξιού ποδιού δεν είναι τόσο άμεσες όσο θα περίμενε κανείς. Εν τούτοις, οι επιδόσεις δεν υπολείπονται του ανταγωνισμού, αλλά βρίσκονται μέσα στο μέσο όρο της κατηγορίας. Τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Audi A4 είναι κάποιες μικρές διαρροές στον κινητήρα, καθώς επίσης και ότι τα φρένα θέλουν αρκετά συχνά αλλαγές, όπως και συστηματικό έλεγχο.
Τέλος, βασικοί ανταγωνιστές του Α4 είναι η σειρά 3 της BMW, το S40 της Volvo και η Alfa Romeo 155.

. Αξίζει για:
1.
Την ποιότητα κατασκευής.
2.
Τους χώρους και την άνεση που αυτοί προσφέρουν.
3.
Την μεταπωλητική του αξία.