Τιμές με Leasing
Επαγγελματικά

Περιοδικό - Test

Μεταχειρισμένο:
 
Mercedes A 160 (2000)
  

Η σειρά Α, είναι η πρώτη προσέγγιση της Mercedes, στην μικρομεσαία κατηγορία. Το Α 160 είναι ένα πολυμορφικό αυτοκίνητο, ενός όγκου, με 5 πόρτες και 5 θέσεις. Διακρίνεται για τον πρωτοποριακό σχεδιασμό του και την κορυφαία ποιότητα κατασκευής του.
Αν και η Mercedes ασχολήθηκε για πρώτη φορά με τη μικρή κατηγορία με το A-Class, κατάφερε να δείξει σε πολλούς "παλιούς" το δρόμο που πρέπει να ακολουθηθεί, με πολλές καινοτομίες τόσο στο αμάξωμα, όσο και στα μηχανικά μέρη. Οι χώροι είναι ικανοί να μεταφέρουν μέχρι και πέντε επιβάτες (με πολύ λίγες παραχωρήσεις) μαζί με τις περισσότερες αποσκευές τους. Τα καθίσματα έχουν πολυμορφικές ιδιότητες και μπορούν να διαταχθούν σε 36 διαφορετικές ρυθμίσεις, με άμεσο αποτέλεσμα την αύξηση του χώρου αποσκευών από τα 390 έως και τα 1.740 λίτρα. Επίσης, υπάρχουν... άπειροι χώροι για την αποθήκευση μικροαντικειμένων, χωρίς ωστόσο να γίνονται ενοχλητικοί, λόγω της πολύ καλής διαμόρφωσής τους. 
Αν και η Α 160 είναι ένα μικρό μοντέλο, η Mercedes δεν έκανε "οικονομία" ούτε στην ποιότητα αλλά ούτε και στην ασφάλεια των επιβατών. Σίγουρα η A-Class δεν διαθέτει την ποιότητα μίας S-Class, αλλά και πάλι σε σχέση με τον αντίστοιχο ανταγωνισμό, η ποιότητα των υλικών και γενικότερα η όλη κατασκευή μπορεί να θεωρηθεί κορυφαία. 
Φυσικά σε ανάλογα επίπεδα κυμαίνεται και η ασφάλεια που προσφέρει η Α-Class στους επιβάτες της. Το τύπου σάντουιτς πάτωμα, οι τέσσερις στάνταρ αερόσακοι, το ABS, οι πλευρικές μπάρες και οι προεντατήρες στις ζώνες ασφαλείας εξασφαλίζουν ένα άκρως ικανοποιητικό επίπεδο παθητικής ασφάλειας. Το κινητήριο σύνολο που κινεί την Α-160 είναι, 1,600 κ.εκ. και αποτέλεσε την πρώτη προσπάθεια του Γερμανού κατασκευαστή κάτω από τα 1.800 κ.εκ. 
Αν και έχει χρησιμοποιηθεί συμβατική τεχνολογία, η σφηνοειδής μορφή του κινητήρα για λόγους χώρων και βάρους είναι πρωτοποριακή. Συνολικά, η προσπάθεια της Mercedes στη μικρή κατηγορία μπορεί να θεωρηθεί τουλάχιστον επιτυχημένη και αυτό αποδεικνύεται και έμπρακτα από την καλή θέση που κατέλάβε στον πίνακα των πωλήσεων.

. Αξίζει για:
1. Την παθητική ασφάλεια την οποία προσφέρει.
2. Την αξία μεταπώλησης την οποία διατηρεί.
3. Την ποιότητα κατασκευής του.

 Μεταχειρισμένο:
 
Mercedes A 160 (2000)
Εισαγωγή θέματος
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες του θέματος