Θέματα αγοράς Μεταχειρισμένων

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  27/4/2004
Ημερομηνία δημοσίευσης: 27/4/2004
Θέματα αγοράς mtx
Μεταχειρισμένο Mazda MX-5 του 2001
Το MX-5 διαθέτει πολύ καλή σχέση τιμής- αξίας.
Η δυναμική εξωτερική του σχεδίαση, ο "παιχνιδιάρικος" χαρακτήρας και η πολύ καλή ποιότητα κατασκευής αποτελούν τα κύρια χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου.
Tο διθέσιο και πλέον "κλασικό" ρόουντστερ της Mazda φαντάζει ως η ιδανική πρόταση στην κατηγορία των ανοιχτών διθέσιων οχημάτων με κίνηση στους πίσω τροχούς και με μηχανικό σύνολο χωρητικότητας 1,6 λίτρων. Εμφανισιακά το αμάξωμα χαρακτηρίζεται από τις καμπύλες γραμμές που του χαρίζουν δυναμισμό. Στο εσωτερικό, ο διάκοσμος είναι σύγχρονος με μαλακά πλαστικά και πολύ καλό επίπεδο συναρμολόγησης. Οι χώροι προορίζονται αποκλειστικά και μόνο για δυο επιβάτες και κανείς δε θα αντιμετωπίσει πρόβλημα όσον αφορά το χώρο για τα γόνατα και το κεφάλι. Ο αποθηκευτικός όγκος ανέρχεται στα 150 λίτρα. Ο κινητήρας των 1,6 λίτρων παρουσιάζει μια μικρή υστέρηση κυρίως στις χαμηλές στροφές λειτουργίας αλλά όσο αυξάνεται ο βαθμός περιστροφής εμφανίζει τις πραγματικές του δυνατότητες. Στο δρόμο το στήσιμο του αυτοκινήτου είναι τέτοιο ώστε να προσφέρει στον οδηγό έντονες οδηγικές απολαύσεις. Το σύστημα διεύθυνσης είναι άμεσο, ενώ τα φρένα ικανοποιούν τόσο σε αίσθηση όσο και σε απόδοση. Από τον εξοπλισμό του βασική έλλειψη αποτελεί το αιρ κοντίσιον.

To πέρασμα του χρόνου
Τα συχνότερα προβλήματα που εμφανίζει το MX-5 με το πέρασμα του χρόνου εντοπίζονται κυρίως στο χώρο της κουκούλας και ειδικότερα στο πίσω μέρος όπου παρατηρείται εισροή υδάτων. Ακόμα έχει αναφερθεί πως στα πρώτα μοντέλα του 2001 είχαν εμφανιστεί προβλήματα στο δίσκο-πλατό και χρειάζονταν άμεση αντικατάσταση.

Συχνότερα προβλήματα

• Εισροή υδάτων στην περιοχή της κουκούλας
• Αντικατάσταση δίσκου- πλατό
• Συχνή φθορά στα τακάκια

Αξίζει να το αγοράσω;
Το MX-5 αποτελεί την καλύτερη επιλογή στην κατηγορία των 1,6 λίτρων για τα διθέσια ρόουντστερ οχήματα. Η σχέση τιμής-αξίας αποτελεί το βασικό του προσόν, ενώ και ο εξοπλισμός του στη βασική έκδοση είναι σχετικά πλήρης.