Θέματα αγοράς Μεταχειρισμένων

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  22/6/2004
Ημερομηνία δημοσίευσης: 22/6/2004
Θέματα αγοράς mtx
Μεταχειρισμένo Audi A4 1,6 του 2000
Μεταχειρισμένo Audi A4 1,6 του 2000
Το A4 είναι σίγουρο πως θα καλύψει τις ανάγκες του σύγχρονου οικογενειάρχη σε όλους τους τομείς.
Το Audi A4 διαθέτει ελκυστική σχεδίαση, καλή οδική συμπεριφορά, μεγάλους χώρους -τόσο για επιβάτες, όσο και για αποσκευές- καιαναμφισβήτητα πολύ καλή ποιότητα κατασκευής. Όλα αυτά τα στοιχεία συνθέτουν ένα σύνολο που θεωρείται από τα καλύτερα της μεσαίας κατηγορίας.
Η μεσαία κατηγορία αυτοκινήτων "κεντρίζει" το ενδιαφέρον του Έλληνα καταναλωτή (όπως αποδεικνύουν και οι σχετικές πωλήσεις), αφού συνδυάζει μεγάλους χώρους, άνεση και καλές επιδόσεις. Η Audi εκπροσωπείται στο συγκεκριμένο segment με το Α4. Η εξωτερική εμφάνιση του αυτοκινήτου είναι σύγχρονη και αποπνέει έντονη στιβαρότητα στον παρατηρητή. Στο εσωτερικό τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι πολύ καλής ποιότητας με σωστό φινίρισμα, ενώ και η εργονομία είναι υψηλού επιπέδου. Οι χώροι επαρκούν για τις άνετες μετακινήσεις 4 ή και 5 επιβατών (με μικρές παραχωρήσεις) με τον αποθηκευτικό όγκο να έχει πλήρως εκμεταλλεύσιμο σχήμα και χωρητικότητα της τάξης των 440 λίτρων. Όσον αφορά την οδική του συμπεριφορά, αυτή μπορεί να χαρακτηριστεί ουδέτερη κάτω από όλες τις συνθήκες κίνησης. Οι κλίσεις που παρουσιάζει στις στροφές είναι περιορισμένες, ενώ η σταθερότητα στις ευθείες είναι υποδειγματική. Η αίσθηση του τιμονιού είναι πολύ καλή όπως και η απόδοση των φρένων. Ο κινητήρας των 1,6 λίτρων διακρίνεται για την πολιτισμένη λειτουργία του σε όλο το φάσμα των στροφών προσδίδοντας ικανοποιητικές επιδόσεις στο αμάξωμα.

Το πέρασμα του χρόνου
Μικρή συχνότητα προβλημάτων θα εμφανίσει το μεσαίο μοντέλο της Audi, αφού σαν γνήσιος εκπρόσωπος της Γερμανικής σχολής οι βλάβες που εμφανίζει είναι περιορισμένες. Αυτές εντοπίζονται κυρίως στα τακάκια των φρένων (συχνή φθορά) και στα ηλεκτρικά συστήματα που πολλές φορές "μπλοκάρουν" τη σωστή λειτουργία των φωτιστικών σωμάτων.

Συχνότερα προβλήματα
• Πρόωρη φθορά στα τακάκια των φρένων
• "Τριγμοί" στις αναρτήσεις
• Βλάβες στα ηλεκτρικά (κυρίως στα φωτιστικά σώματα)

Αξίζει να το αγοράσω;
Το A4 είναι σίγουρο πως θα καλύψει τις ανάγκες του σύγχρονου οικογενειάρχη σε όλους τους τομείς. Πέραν όμως των "οικογενειακών" υποχρεώσεων προσφέρει αυξημένο πρεστίζ (λόγω του ονόματος της εταιρείας) και καλύπτει τις ανάγκες του οδηγού του για σπορτίφ οδήγηση.