Τιμές με Leasing
Επαγγελματικά

Θέματα αγοράς Μεταχειρισμένων

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  6/7/2004
Ημερομηνία δημοσίευσης: 6/7/2004
Θέματα αγοράς mtx
Μεταχειρισμένo Renault Megane του 2000
Η συνολικά πολύ καλή εικόνα του Renault Megane σε όλους τους τομείς επιδρά θετικά στην πορεία του ως μεταχειρισμένο.
Η απάντηση της Γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας στον σκληρό ανταγωνισμό διακρίνεται στους τομείς της άνεσης, τους δυνατούς κινητήρες και την πληρότητα σε επίπεδο εξοπλισμού. Η τιμή αγοράς του ως μεταχειρισμένο είναι ιδιαίτερα προσιτή και συμφέρουσα.
Το Renault Megane αποτέλεσε τον αντικαταστάτη του Renault 19 και υπάρχει στην αγορά από το 1995 ενώ το 1999 δέχτηκε ανανέωση. Η πορεία του από τότε μέχρι και σήμερα είναι ιδιαίτερα καλή σε επίπεδο πωλήσεων, κάτι που οφείλεται στο συνολικά πολύ καλό χαρακτήρα του. Εμφανισιακά το Megane του 2000 στην όψη δεν είναι το ίδιο εκκεντρικό με το υπάρχον (δεύτερης γενιάς μοντέλο του 2002), ωστόσο καταφέρνει και δείχνει ιδιαίτερα δυναμικό και καλαίσθητο ακόμα και σήμερα. Τα υλικά κατασκευής του εσωτερικού του είναι σκληρά στην υφή, όμως η ποιότητα κατασκευής βρίσκεται σε καλά επίπεδα. Οι χώροι είναι επαρκείς για μια οικογένεια στο εσωτερικό έχοντας ωφέλιμο χώρο για τις αποσκευές τους 348 λίτρων ενώ στην υψηλή άνεση που εκείνοι απολαμβάνουν σημαντικό ρόλο πέραν της ανάρτησης παίζουν τα αναπαυτικά καθίσματα. Οδηγικά το Megane είναι αρκετά ευχάριστο όντας προβλέψιμο και με προοδευτικά υποστροφικές αντιδράσεις στο όριο ενώ ο κινητήρας των 98 ίππων ανταποκρίνεται και σε γρήγορη οδήγηση.

Το πέρασμα του χρόνου
Οι συνηθέστερες βλάβες που παρουσιάζουν τα Renault Megane χρονολογίας 2000 αφορούν κυρίως κάποια ηλεκτρικά προβλήματα ενώ παρατηρούνται και κάποιοι τριγμοί στο εσωτερικό που προέρχονται από το ταμπλό και τις εσωτερικές επενδύσεις των θυρών κυρίως.

Συχνότερα προβλήματα
• Δυσλειτουργία ορισμένων χειριστηρίων (υαλοκαθαριστήρων, ηλεκτρικών παραθύρων, κεντρικού κλειδώματος)
• Τριγμοί στο εσωτερικό

Αξίζει να το αγοράσω;
Η συνολικά πολύ καλή εικόνα του Renault Megane σε όλους τους τομείς επιδρά θετικά στην πορεία του ως μεταχειρισμένο τουλάχιστον έως τώρα. Ο οικογενειακός του προσανατολισμός όσον αφορά την άνεση και την ασφάλεια των επιβατών, οι σύγχρονοι κινητήρες υψηλής απόδοσης (1,4 λίτρων 98 ίππων) και ο πλήρης εξοπλισμός αποτελούν σημαντικούς παράγοντες για τη διάκρισή του στην αγορά μεταχειρισμένων της χώρας μας.