• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Θέματα αγοράς Μεταχειρισμένων

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  29/3/2005
Ημερομηνία δημοσίευσης: 29/3/2005
Θέματα αγοράς mtx
Μεταχειρισμένο Honda Accord 1,6 του 2000
Ισχυρός κινητήρας στα 1,6 λίτρα, αξιοπιστία και καλή οδική συμπεριφορά είναι τα ατού του Honda Accord και ως μεταχειρισμένο.
Η αγορά του μεταχειρισμένου πάντα κρύβει άσους στο μανίκι της και ένας από αυτούς είναι και το Accord 6ης γενιάς που προσφέρει έναν κινητήρα 1,6 λίτρων που ευνοεί τις επιδόσεις χωρίς να υστερεί σε χώρους ενώ διαθέτει και το παραδοσιακό για Honda πλεονέκτημα της αξιοπιστίας.
Όταν στις αρχές του 1999 η 6η γενιά του Accord εμφανίστηκε στην ελληνική αγορά, εκτός των άλλων πρόβαλε ως πλεονέκτημα τον κινητήρα των 1,6 λίτρων, έναν κυβισμό που η Ιαπωνική εταιρεία από τις αρχές του '80 είχε επιλέξει να μην τοποθετεί κάτω από το καπό του μεσαίου αυτοκινήτου. Η εμπορική απήχησή του δεν ήταν μεγάλη αλλά αυτό δεν μειώνει ουδόλως την αξία Accord και δη ως μεταχειρισμένο. Η εξωτερική σχεδίαση του Accord δίνει άμεσα το στίγμα ότι προορίζεται για οικογενειάρχη αν και το εμπρόσθιο τμήμα έχει πιο δυναμικά χαρακτηριστικά. Στο εσωτερικό ακολουθείται πιστά η γνωστή γραμμή της Honda, όπερ και σημαίνει καλή ποιότητα υλικών και προσεγμένο φινίρισμα με υψηλό επίπεδο εργονομίας αλλά και συνολικά λιτή σχεδίαση. Από πλευράς χώρων το Accord δεν εντυπωσιάζει κυρίως λόγω του περιορισμένου πλάτους στην πίσω σειρά καθισμάτων που απλώς επαρκεί για τη μεταφορά ενός τρίτου ενήλικα. Πάντως σε κάθε περίπτωση ο χώρος για τα γόνατα είναι αρκετός. Ο όγκος του χώρου αποσκευών φτάνει τα 427 λίτρα, τιμή που ναι μεν ικανοποιεί τις ανάγκες μιας οικογένειας αλλά βρίσκεται κάτω από το μέσο όρο της κατηγορίας. Στον τομέα της οδικής συμπεριφοράς κυρίως χάρη στον τύπο και τη ρύθμιση των αναρτήσεων το Accord βρίσκει τη χρυσή τομή ανάμεσα στην άνεση και την καλή οδική συμπεριφορά. Συνολικά θα ικανοποιήσει τον πιο ανήσυχο οδηγό ενώ οι ανωμαλίες του οδοστρώματος γίνονται ελάχιστα αισθητές στην καμπίνα.
Το πέρασμα του χρόνου Τα Honda δεν κάνουν συχνές επισκέψεις στο συνεργείο και το ίδιο ισχύει και για το Accord. Βέβαια δεν στερείται προβλημάτων κυρίως όσον αφορά τα ηλεκτρικά ενώ η πρόωρη φθορά των φρένων και η στεγανότητα της εξάτμισης υπάρχουν αλλά δεν είναι ικανές να αλλάξουν τη συνολικά αξιόπιστη φύση του.
Συν & πλην
(+): Αξιοπιστία, ποιότητα κατασκευής, απόδοση κινητήρα, οδική συμπεριφορά.
(-): Χώρος πίσω καθισμάτων, απόδοση φρένων, κατανάλωση.
Συχνότερα προβλήματα
• Πρόωρη φθορά φρένων
• Στεγανότητα εξάτμισης
• Ηλεκτρικά προβλήματα