• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Θέματα αγοράς Μεταχειρισμένων

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  5/4/2005
Ημερομηνία δημοσίευσης: 5/4/2005
Θέματα αγοράς mtx
Μεταχειρισμένο Alfa Romeo 156 1,8 T.S του 2000
Συνδυάζοντας άκρως επιτυχημένα τον οικογενειακό χαρακτήρα με στυλ και επιδόσεις, η Alfa Romeo 156 1,8 T.S. είναι μια από τις καλύτερες επιλογές στην κατηγορία της.
Δεν είναι πολλά τα οικογενειακά αυτοκίνητα στην αγορά μεταχειρισμένων που μπορούν να προσφέρουν έντονες συγκινήσεις και στυλ σε συνδυασμό με σχετικά προσιτό κόστος απόκτησης και ένα από αυτά είναι η Alfa Romeo 156 του 2000 με τον Twin Spark κινητήρα των 1,8 λίτρων.
Ένα ξεχωριστό αυτοκίνητο σαν την Alfa Romeo 156 είναι φυσικό να μην χάνει τα θέλγητρά του με το πέρασμα του χρόνου. Και τα θέλγητρα του αυτοκινήτου με τον Twin Spark κινητήρα των 1,8 λίτρων δεν είναι λίγα. Από τη στιγμή της εμφάνισής του στην αγορά το μεσαίο Ιταλικό αυτοκίνητο επιθυμούσε να προσφέρει οδηγική απόλαυση και άνεση σε ένα οικογενειακό τετράθυρο πακέτο και είναι γεγονός πως τα κατάφερε. Ήταν απολύτως φυσικό για μια φίρμα όπως η Alfa Romeo να μην υστερεί σε γούστο και αυτό αποδεικνύεται περίτρανα στην περίπτωση της 156 που θέλγει με τη σχεδίασή της τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά. Η σπορτίφ αίσθηση είναι πανταχού παρούσα και όλα τα όργανα και χειριστήρια είναι προσανατολισμένα στον οδηγό. Η ποιότητα κατασκευής είναι πολύ καλή και το ίδιο ισχύει και για το επίπεδο συναρμολόγησης. Ο οδηγός θα βρει την ιδανική θέση αφού το κάθισμά του είναι πλήρως ρυθμιζόμενο. Στον τομέα των χώρων η 156 ικανοποιεί μεν αλλά δεν διακρίνεται. Μπορεί να φιλοξενήσει με σχετική άνεση τέσσερις ενήλικες αλλά η πίσω σειρά καθισμάτων έχει περιορισμένο πλάτος και η μεταφορά 5ου επιβάτη γίνεται με αρκετές παραχωρήσεις. Βέβαια ο χώρος τόσο για το κεφάλι όσο και για τα γόνατα είναι καλός. Η χωρητικότητα του χώρου αποσκευών είναι απλώς επαρκής αφού ο όγκος των 378 λίτρων είναι κάτω από το μέσο όρο της κατηγορίας ενώ οι θόλοι των πίσω τροχών προεξέχουν αρκετά μειώνοντας τη λειτουργικότητά του. Η οδική συμπεριφορά είναι το δυνατό σημείο της 156. Ο οδηγός θα ξεχάσει εύκολα ότι βρίσκεται σε οικογενειακό αυτοκίνητο, θα πιέσει -και θα ανταμειφθεί- σε κάθε είδους διαδρομή και το αυτοκίνητο με τη σωστή ρύθμιση της ανάρτησης που σιγοντάρει σπορτίφ τεχνικές οδήγησης και το τιμόνι που παρέχει πλήθος συγκεκριμένων πληροφοριών και αντιδρά στις εντολές με ακρίβεια θα υπακούσει χαρίζοντας μεγάλες δόσεις οδηγικής απόλαυσης.
Το πέρασμα του χρόνου
Το Ιταλικό μεσαίο δεν στερείται προβλημάτων με πρώτο και κυριότερο το ελαττωματικό κιβώτιο ταχυτήτων ενώ και οι δίσκοι των φρένων φθείρονται εύκολα και πρόωρα. Ένα ακόμα αδύνατο σημείο του αυτοκινήτου είναι τα ηλεκτρικά ενώ συχνά εμφανίζουν δυσλειτουργίες οι ενδεικτικές λυχνίες των συστημάτων στο ταμπλό των οργάνων.
Συν & πλην
(+): Σχεδίαση, οδική συμπεριφορά, λειτουργία και απόδοση κινητήρων.
(-): Μεγάλος κύκλος στροφής, αδύναμο καλοριφέρ, αεροδυναμικοί θόρυβοι.
Συχνότερα προβλήματα
• Ελαττωματικό σασμάν
• Πρόωρη φθορά δισκόφρενων
• Δυσλειτουργίες ηλεκτρικών και λυχνιών ελέγχου