Τιμές με Leasing
Επαγγελματικά

Θέματα αγοράς Μεταχειρισμένων

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  12/4/2005
Ημερομηνία δημοσίευσης: 12/4/2005
Θέματα αγοράς mtx
Μεταχειρισμένο Renault Laguna 1,8 του 2002
Η 2η γενιά του μεσαίου Γαλλικού αυτοκινήτου αποτελεί μια από τις καλύτερες επιλογές στην κατηγορία του.
Το Renault Laguna II είναι ένα ολοκληρωμένο μεσαίο αυτοκίνητο με εξαιρετική παθητική ασφάλεια και δυναμική οδική συμπεριφορά, χωρίς να υπολείπεται σε άνεση.
Τρία χρόνια μετά την παρουσίαση του ανανεωμένου Laguna 1ης γενιάς η Renault αποφάσισε να λανσάρει στην αγορά το Laguna ΙΙ ώστε να καταστεί ο εκπρόσωπός της στη μεσαία κατηγορία ακόμα πιο ανταγωνιστικός. Τα "διαπραγματευτικά χαρτιά" του νέου αυτοκινήτου ήταν πολύ ισχυρά κυρίως λόγω της παθητικής του ασφάλειας αφού ήταν το πρώτο αυτοκίνητο που απέσπασε την ανώτατη διάκριση των 5 αστέρων στις δοκιμές ασφάλειας του EurοNCAP. Βέβαια τα πλεονεκτήματα του Laguna II δεν σταματούν στην παθητική ασφάλεια. Εξωτερικά, αν και διατηρεί τη βασική φόρμα της πρώτης γενιάς, οι γωνίες του χαρίζουν δυναμική και μοντέρνα εμφάνιση ενώ το πίσω τμήμα αποτελεί συνδυασμό sedan και liftback χαρακτηριστικών. Στο εσωτερικό η ποιότητα των υλικών και το φινίρισμα είναι καλού επίπεδου ενώ οι επιβάτες θα μείνουν ικανοποιημένοι από τους διαθέσιμους χώρους.Οι ρυθμίσεις του καθίσματος του οδηγού ευνοούν την εύρεση της κατάλληλης θέσης οδήγησης ενώ συνολικά η σχεδίαση των καθισμάτων ευνοεί την άνεση. Όσον αφορά τους επιβάτες του πίσω καθίσματος ο χώρος για τα γόνατα είναι αρκετός, δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και με το χώρο για τα κεφάλια. Ο χώρος αποσκευών θα ικανοποιήσει τις ανάγκες μιας οικογένειας με όγκο που φτάνει τα 430 λίτρα, τιμή που κινείται στο μέσο όρο της κατηγορίας ενώ το σχήμα του είναι απόλυτα εκμεταλλεύσιμο. Το Laguna διακρίνεται στον τομέα της οδικής συμπεριφοράς και της άνεσης με την ανάρτηση να αναλαμβάνει επιτυχημένα το διπλό ρόλο να μην ενοχλήσει τους επιβάτες απορροφώντας τις ανωμαλίες αλλά συγχρόνως να διατηρεί το αμάξωμα σταθερό σε οποιοδήποτε ρυθμό κίνησης και να μην επιτρέπει μεγάλες κλίσεις στις στροφές.
Το πέρασμα του χρόνου
Παρά τα αρκετά πλεονεκτήματα που χαρακτηρίζουν το Laguna καθιστώντας το μια καλή επιλογή τα προβλήματα δεν απουσιάζουν.Σημαντικότερο μεταξύ αυτών είναι η ελαττωματική λειτουργία των ηλεκτρονικών και σε κάποιες περιπτώσεις έχουν παρατηρηθεί και κατασκευαστικά λάθη στη στήριξη των καθισμάτων στη βάση. Επίσης είναι συχνό φαινόμενο να χαλαρώνουν οι επενδύσεις -κυρίως της οροφής.
Συν & πλην
(+): Χώροι επιβατών, οδική συμπεριφορά, άνεση ανάρτησης, παθητική ασφάλεια.
(-): Ορατότητα προς τα πίσω, σύστημα διεύθυνσης, χώρος κεφαλιού πίσω επιβατών.
Συχνότερα προβλήματα
• Ελαττωματικά ηλεκτρονικά
• Προβλήματα στο καλοριφέρ
• Χαλάρωση εσωτερικών επενδύσεων