Θέματα αγοράς Μεταχειρισμένων

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  24/5/2005
Ημερομηνία δημοσίευσης: 24/5/2005
Θέματα αγοράς mtx
Μεταχειρισμένο Honda Civic 4d 1,6 του 2001
Χώροι επιβατών και αποσκευών, κινητήρας αξιώσεων και αξιοπιστία είναι τα πλεονεκτήματα του τετράθυρου Civic.
Παρά το γεγονός ότι το Civic του 2001 στην τετράθυρη εκδοχή του δεν είχε μεγάλη εμπορική απήχηση, αποτελεί ως μεταχειρισμένο μια πολύ καλή επιλογή για όσους θέλουν να συνδυάσουν τα πλεονεκτήματα ενός Civic με "sedan ανέσεις" και ανάλογη αισθητική.
Στις αρχές του 2001 η Honda λανσάρισε στην ελληνική αγορά την 7η γενιά του Civic σε 3θυρες, 4θυρες και 5θυρες εκδόσεις. Συνολικά η τάση στο σύνολο των εκδόσεων της 7η γενιάς είχε αλλάξει με στόχο να προσθέσει πιο οικογενειακό χαρακτήρα μέσω της αύξησης των χώρων και όχι μόνο. Σημαιοφόρος της οικογενειακής τάσης ήταν το τετράθυρο Civic που διατέθηκε πριν τα 3θυρα και 5θυρα αδέλφια του στην ελληνική αγορά. Η σχεδίαση του τετράθυρου Civic δεν εντυπωσιάζει μεν αλλά προσφέρει αυτό ακριβώς που αναζητούν οι αγοραστές της κατηγορίας, όπερ σημαίνει συγκρατημένο δυναμισμό και παραδοσιακό αμάξωμα τριών όγκων. Στο εσωτερικό τα υλικά μπορεί να είναι σκληρά αλλά τόσο η ποιότητα όσο και το επίπεδο συναρμολόγησης είναι υψηλά ενώ σχεδιαστικά η λιτότητα και η υψηλή εργονομία αποτελούν χαρακτηριστικά γνωρίσματα της εταιρείας. Ο χώρος για τα γόνατα και το κεφάλι των πίσω επιβατών είναι ακόμα και σήμερα από τους καλύτερους της κατηγορίας. Ο όγκος του χώρου αποσκευών είναι 450 λίτρα στην 4θυρη έκδοση (370 λίτρα στην 5θυρη και 315 στην 3θυρη), τιμή που ικανοποιεί συγκρινόμενη και με τα σημερινά δεδομένα στην κατηγορία των μικρομεσαίων sedan. Ο οικογενειακός χαρακτήρας του Civic γίνεται άμεσα αισθητός. Οι αναρτήσεις έχουν μαλακή ρύθμιση και σχετικά μεγάλες διαδρομές δίνοντας την απαραίτητη άνεση στους επιβάτες αλλά και αφαιρώντας τη σπορτίφ αίσθηση που κάποιοι οδηγοί θα αναζητήσουν. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι χάνει τη σταθερότητά του και τη συνολικά προβλέψιμη συμπεριφορά ακόμα κι αν πιεστεί. Η αίσθηση από το ηλεκτρικά υποβοηθούμενο σύστημα διεύθυνσης δεν εντυπωσιάζει αλλά τουλάχιστον παρέχει επαρκείς πληροφορίες.
Το πέρασμα του χρόνου
Η αξιοπιστία και οι αραιές επισκέψεις στο συνεργείο είναι γνώρισμα του Civic και τα τυπικά του προβλήματα περιορίζονται στη δυσλειτουργία του χειρόφρενου ενώ σε αρκετές περιπτώσεις αναφέρθηκαν προβλήματα στα ηλεκτρικά και στα φωτιστικά σώματα.
Συν & πλην
(+): Ποιότητα κατασκευής, αξιοπιστία, κινητήρας, χώροι.
(-): Μαλακή ανάρτηση, αίσθηση συστήματος διεύθυνσης.
Συχνότερα προβλήματα
• Δυσλειτουργία χειρόφρενου
• Ηλεκτρικά συστήματα
• Ελαττωματικά φωτιστικά σώματα