• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Πρώτη επαφή

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  7/6/2005
Ημερομηνία δημοσίευσης: 7/6/2005
Πρώτη επαφή
Mercedes CLK facelift
Μεταμόσχευση καρδιάς
Η CLK εξακολουθεί να μαγνητίζει τα βλέμματα μέσω της ιδιαίτερα επιβλητικής της εμφάνισης.
Με την τοποθέτηση των νέων κινητήρων των 3,0 και 3,5 λίτρων της εταιρείας και μέσω κάποιων αισθητικών παρεμβάσεων, η σειρά CLK απέκτησε πιο δυναμική και σπορτίφ εικόνα.
Η καταξιωμένη σε εμπορικό επίπεδο CLK δεύτερης γενιάς (από το 2002) δέχτηκε ένα περιορισμένης έκτασης facelift με σκοπό την υιοθέτηση ενός ακόμα πιο δυναμικού προφίλ.
Aισθητικές αλλαγές
Οι εμφανισιακές αλλαγές της CLK τόσο στην κουπέ όσο και στην κάμπριο εκδοχή της είναι λίγες και περιορίζονται στην ανασχεδιασμένη μάσκα και τον προφυλακτήρα με τη μεγαλύτερη εισαγωγή αέρα στο εμπρόσθιο μέρος και τα νέα πίσω φωτιστικά σώματα. Αυτές οι αλλαγές σε καμία περίπτωση δεν διαταράσσουν την ξεχωριστή αισθητική της CLΚ, ωστόσο, αν και αποτελούν προέκταση των μηχανικών αλλαγών, προσδίδουν περισσότερη δυναμική στο σύνολο.
Οι μηχανικές αλλαγές
Οι μηχανικές αλλαγές είναι το σημαντικότερο στοιχείο που φέρει το facelift της CLK και αφορά συγκεκριμένα τη χρήση των κινητήρων των 3,0 (έκδοση CLK 280) και 3,5 λίτρων (έκδοση CLK 350) της εταιρείας που αντικαθιστούν αντίστοιχα τις εκδόσεις CLK 240 και CLK 320 με κινητήρες 2,6 και 3,2 λίτρων αντίστοιχα. Παράλληλα οι νέοι για την CLK κινητήρες συνδυάζονται και με το νέο 7τάχυτο κιβώτιο της εταιρείας, το 7G-Tronic (στην έκδοση CLK 350 αποτελεί στοιχείο του στάνταρ εξοπλισμού). Η Mercedes επιπλέον επέλεξε να προσδώσει πιο σπορτίφ ύφος σε όσους το αναζητούν μέσω του πακέτου Sport, το οποίο φέρει μεγαλύτερες ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών, χρωμιωμένη απόληξη της εξάτμισης που συνοδεύεται από σπορτίφ χροιά καθώς και νέα πιο σπορτίφ ρύθμιση της ανάρτησης που χαμηλώνει το αμάξωμα κατά 15 χλστ. Όπως είναι λογικό, οι υπόλοιποι κινητήρες των 1,8, 5,0 και 5,5 λίτρων (της κορυφαίας έκδοσης AMG) συνεχίζουν να συμπληρώνουν τη διαθέσιμη γκάμα και αυτής της CLK.
Οι μηχανικές αλλαγές
Η ανανεωμένη CLK διατίθεται ήδη στην ελληνική αγορά με τις τιμές να ξεκινούν από τη βασική έκδοση -με τον 1,8 λίτρων κινητήρα και με κουπέ αμάξωμα- από τα 46.700 ευρώ και φτάνουν στην κορυφαία έκδοση AMG τα 108.700 ευρώ. Αντίστοιχα οι τιμές για τις κάμπριο εκδόσεις με τους ίδιους κινητήρες ορίζονται στα 53.800 και 116.700 ευρώ.

 
 Mercedes CLK facelift
Εσωτερικό - Χώροι
Οδική συμπεριφορά
Κινητήρες - Κιβώτια
Παράλληλη παρουσίαση