• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Πρώτη επαφή

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  14/6/2005
Ημερομηνία δημοσίευσης: 14/6/2005
Πρώτη επαφή
Nέο Οpel Zafira
Citius, Altius, Fortius! (Πιο γρήγορα, πιο ψηλά, πιο δυνατά!)
Το νέο Opel Zafira αναμένεται στην Ελλάδα στις αρχές Ιουλίου.
Το νέο Opel Zafira μεγάλωσε, δυνάμωσε και εκσυγχρονίστηκε σε μια σειρά από τομείς, με στόχο να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία του προκατόχου του.
Ύστερα από έξι χρόνια παρουσίας στις ευρωπαϊκές αγορές και 1,4 εκατ. πωλήσεις στη Γηραιά Ήπειρο, το Zafira πρώτης γενιάς παραδίδει τα σκήπτρα ενός από τα δημοφιλέστερα μεσαία MPV στο δεύτερης γενιάς μοντέλο. Η πορεία του νέου Zafira μόνο "στρωμένη από ροδοπέταλα" δεν είναι, αφού και ο ανταγωνισμός στην κατηγορία έχει ενταθεί, αλλά και οι πολλές νέες, διπλού χαρακτήρα, προτάσεις απειλούν το μέλλον των αυθεντικών πολυμορφικών. Φυσικά, όπως και ο προκάτοχός του, το νέο Zafira προτάσσει ως κύρια πλεονεκτήματά του τους άπλετους χώρους όχι μόνο για πέντε, αλλά και επτά ενήλικες (μέσω του βελτιωμένου συστήματος καθισμάτων Flex7) και την ασφαλή οδική συμπεριφορά. Επιπλέον, το νέο μοντέλο διαθέτει στην γκάμα του τέσσερις βενζινοκινητήρες από 105 έως και 200 ίππων, ενώ στα τέλη του χρόνου θα ακολουθήσει η κορυφαία έκδοση OPC με 240 ίππους.
Σχεδίαση
Οι άνθρωποι της Opel, όπως δήλωσαν και οι ίδιοι κατά τη διάρκεια της πανευρωπαϊκής παρουσίασης που πραγματοποιήθηκε στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, προσπάθησαν να προσδώσουν μια σχεδιαστική γραμμή ειδικά στο εμπρόσθιο τμήμα του νέου Zafira, η οποία θα διατηρεί εμφανείς δεσμούς με αυτήν του νέου Opel Astra. Έτσι λοιπόν, το νέο Γερμανικό MPV μοιράζεται την ίδια μάσκα με το μικρομεσαίο μοντέλο της Opel, αλλά και τον ίδιο εμπρόσθιο προφυλακτήρα με τους τριπλούς αεραγωγούς και τα φώτα ομίχλης, ενώ και οι προβολείς διαθέτουν περίπου τα 3/4 της σχεδίασης των αντίστοιχων του Astra. Στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά και νέα, αφού οι μεγάλοι προβολείς με τις χρωμιωμένες οριζόντιες ρίγες που τους χωρίζουν στα τρία αποτελούν το σήμα κατατεθέν του μοντέλου. Κατά τα άλλα το μεγάλο πανοραμικό παρμπρίζ ευθύνεται για την καλύτερη ορατότητα προς τα πίσω, ενώ η προσθήκη της οριζόντιας χρωμιωμένης λωρίδας αποτελεί και τον μόνο σχεδιαστικό σύνδεσμο με το πίσω μέρος του Astra. Ολοκληρώνοντας με τη σχεδίαση θα πρέπει να αναφερθούμε στο χαμηλό άνοιγμα της πόρτας του χώρου των αποσκευών, τις μεγαλύτερες πίσω πόρτες, αλλά και την προαιρετική οροφή Panorama, που, εκτός από αισθητικούς επιτελούν και πρακτικούς λόγους.
Αφίξεις - Οικονομική πολιτική
Στη χώρα μας η ελληνική αντιπροσωπεία της Opel θα δέχεται παραγγελίες για το νέο Zafira από τις αρχές Ιουλίου, όταν και θα έρθουν τα πρώτα αυτοκίνητα με τους κινητήρες των 1,6 και 2,0 λίτρων. Η πλήρης διάθεση του μοντέλου θα ξεκινήσει στα τέλη Σεπτεμβρίου, με την άφιξη και του νέου 1.800άρη. Όσοι πάντως παραγγείλουν ή αγοράσουν αυτοκίνητο το διάστημα από τις αρχές Ιουλίου μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου μπορούν να επωφεληθούν από μια ειδική έκδοση λανσαρίσματος όπου με 600 επιπλέον ευρώ θα προσφέρονται ηλεκτρονικός κλιματισμός, προβολείς ομίχλης και ζάντες 16 ιντσών.Όσον αφορά τις τιμές του αυτοκινήτου, προς το παρόν τα μοναδικά στοιχεία που έχουμε από την ελληνική αντιπροσωπεία μιλούν για βασική τιμή κάτω από 20.000 ευρώ.
Το σύστημα Flex 7 επιτρέπει την μετατροπή του Zafira σε επταθέσιο, μέσω των δύο πίσω πτυσσόμενων καθισμάτων.

 
 Nέο Οpel Zafira
Εσωτερικό
Χώροι
Οδική συμπεριφορά
Κινητήρες
Παθητική ασφάλεια