Τιμές με Leasing
Επαγγελματικά

Θέματα αγοράς Μεταχειρισμένων

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  9/8/2005
Ημερομηνία δημοσίευσης: 9/8/2005
Θέματα αγοράς mtx
Μεταχειρισμένο Renault Clio 3d 1,4 16V του 2001
Δυναμικές επιδόσεις, υψηλή αισθητική σχεδιασμού και υποδειγματική οδική συμπεριφορά συνθέτουν τη συνολική εικόνα του Clio με τον κινητήρα των 1,4 λίτρων.
Το μικρό μοντέλο της Renault αποτελούσε ανέκαθεν μία πολύ καλή επιλογή στην αγορά μεταχειρισμένου, συνδυάζοντας τις δυναμικές επιδόσεις, την πολύ καλή οδική συμπεριφορά αλλά και την προσεγμένη κατασκευή.
Η υπάρχουσα έκδοση του Clio λανσαρίστηκε στις αρχές του 2001 έχοντας υποστεί μια πολύ σημαντική αναβάθμιση σε σχέση με την προηγούμενη.Ο σκοπός της ανανέωσης αυτής ήταν η προσέλκυση ακόμη μεγαλύτερου αριθμού αγοραστών, κάτι που φαίνεται ξεκάθαρα τόσο από τη σαφώς πιο επιθετική και νεανική του μορφή, όσο και από τις αλλαγές στην ανάρτηση, οι οποίες και τονίζουν ακόμη περισσότερο τα δυναμικά οδικά χαρακτηριστικά του μοντέλου. Έτσι λοιπόν τα φωτιστικά σώματα, το μεγαλύτερο έμβλημα της Γαλλικής εταιρείας στο πίσω μέρος και οι επανασχεδιασμένοι προφυλακτήρες αποτελούν τα κυριότερα σημεία της σχεδιαστικής του ταυτότητας. Στο εσωτερικό του Clio τις εντυπώσεις κερδίζουν τα υψηλής ποιότητας υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί αλλά και η σχεδίαση που τονίζει την στιβαρότητα της κατασκευής. Οι διαθέσιμοι χώροι είναι αρκετοί και ικανοποιούν ακόμη και τον πιο απαιτητικό, ενώ ο ωφέλιμος όγκος του χώρου αποσκευών ανέρχεται στα 255 λίτρα, με σχήμα που επιτρέπει την πλήρη εκμετάλλευσή του. Στο δρόμο, το Clio παρουσιάζει εξαιρετική κατευθυντικότητα και σε συνδυασμό με τη μεταβλητή υποβοήθηση της κρεμαγιέρας προσφέρει την καλύτερη δυνατή αίσθηση προς τον οδηγό. Επιπλέον τα επίπεδα της προσφερόμενης άνεσης είναι υψηλά θυμίζοντας αυτοκίνητο μεγαλύτερης κατηγορίας.
Το πέρασμα του χρόνου
Οι υψηλές τιμές των ανταλλακτικών αποτελούν ίσως έναν πονοκέφαλο για τον υποψήφιο αγοραστή του μεταχειρισμένου Renault Clio. Προβλήματα στο immobilizer και ορισμένες δυσλειτουργίες της μίζας αποτελούν τις αδυναμίες που έχουν αναφερθεί με μεγαλύτερη συχνότητα.
Συχνότερα προβλήματα
• Προβλήματα στο immobilizer
• Σκουριά στο σύστημα εξάτμισης
• Δυσλειτουργίες της μίζας
Συν & πλην
(+): Επιδόσεις, οδική συμπεριφορά, ρύθμιση ανάρτησης.
(-): Αδύναμα φρένα, κιβώτιο ταχυτήτων, υψηλές τιμές ανταλλακτικών.