Θέματα αγοράς Μεταχειρισμένων

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  23/8/2005
Ημερομηνία δημοσίευσης: 23/8/2005
Θέματα αγοράς mtx
Μεταχειρισμένο Toyota Yaris 1,3 3d του 2000
Τα χρόνια μπορεί να πέρασαν αλλά το Yaris του 2000 αποτελεί μέχρι και σήμερα μια αξιόπιστη επιλογή.
Το Τoyota Yaris αποτελεί μια από τις καλύτερες προτάσεις στην κατηγορία των μικρών οχημάτων, αφού εμφανίζει ένα ολοκληρωμένο σύνολο και δεν υπολείπεται σε τίποτα του ανταγωνισμού έπειτα κιόλας από 6 χρόνια παρουσίας στις ευρωπαϊκές αγορές.
To 1999, όταν πρωτοπαρουσιάστηκε και επίσημα το Yaris στην ευρωπαϊκή αγορά, όλοι μίλησαν με κολακευτικά σχόλια για το μικρό μοντέλο της Ιαπωνικής εταιρείας. Τι εκτίμησε το καταναλωτικό κοινό στο Yaris και το κράτησε μέχρι και στις μέρες μας ψηλά στον πίνακα των πωλήσεων; Τη σύγχρονη σχεδίαση, τους δυνατούς και συγχρόνως οικονομικούς κινητήρες των 1,3 λίτρων, την καλή οδική συμπεριφορά και τους καλούς χώρους για την ασφαλή μεταφορά 4 ενήλικων επιβατών. Αισθητικά ο νεανικός αέρας που αποπνέει το Yaris σε συνάρτηση με αρκετά δυναμικά χαρακτηριστικά στο αμάξωμα (βλ. ευμεγέθεις προφυλακτήρες, έντονα τόξα στους τροχούς κ.α.) οδήγησαν μεγάλη μερίδα του καταναλωτικού κοινού και ανεξαρτήτως ηλικίας να επιλέξουν το Yaris για την εμφάνισή του και όχι μόνο. Τι εννοούμε με αυτό; Πως πέραν της σχεδίασης, που είναι και καθαρά υποκειμενικό θέμα, το μικρό μοντέλο από την Ιαπωνία διαθέτει πολλά ακόμα θετικά στοιχεία. Άνετους χώρους -πλην αυτού των αποσκευών- για 4 επιβάτες, καλή οδική συμπεριφορά χάρη στο καλό στήσιμο του αυτοκινήτου και σπιρτόζικο κινητήρα 1,3 λίτρων, με άμεση ανταπόκριση στις όποιες εντολές του οδηγού για σπορ ή "χαλαρή" οδήγηση.
Το πέρασμα του χρόνου
Τι συμβαίνει όμως με το πέρασμα μιας 5ετίας σε ένα Toyota Yaris; Τα σημαντικότερα προβλήματα που έχουν αναφερθεί εστιάζονται κυρίως στην ποιότητα των υλικών στο εσωτερικό, τα οποία δείχνουν να χάνουν κάπως από τη "ζωντάνια" τους και να "σπάνε", ενώ δεν είναι λίγες οι αναφορές στους τριγμούς τους οποίους εμφανίζει το πλαίσιο του αμαξώματος.
Συν & πλην

(+): Οικονομικός κινητήρας 1,3 λίτρων, άνετοι χώροι για επιβάτες, καλή οδική συμπεριφορά, αξιοπιστία
(-): Η μέτρια αίσθηση του τιμονιού, ο μικρός χώρος αποσκευών, η μέτρια ποιότητα των υλικών κατασκευής
Συχνότερα προβλήματα

• Τριγμοί αμαξώματος
• Γρήγορη φθορά υλικών