Test

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  1/11/2005
Ημερομηνία δημοσίευσης: 1/11/2005
TEST
Αlfa Romeo 159
Η αβάσταχτη γοητεία του είναι
Κορυφαία η οδική συμπεριφορά της 159.
Εγκλωβισμένος σε μια παρουσία που θα σε κερδίσει, μαγνητισμένος από ένα βλέμμα που δεν θα ξεχάσεις ποτέ, παραδίδεσαι αμαχητί στη νέα Alfa Romeo 159 μη θέλοντας να παραδεχτείς αυτό που όλοι σου λένε: είναι ένα οικογενειακό αυτοκίνητο.
Γιατί η Alfa Romeo 159 είναι ξεχωριστή;
Πάρτε παράδειγμα μια όμορφη γυναίκα. Όταν τη βλέπεις για πρώτη φορά, γοητεύεσαι από το στυλ. Μόνο. Δεν σε νοιάζει τίποτε άλλο, δεν την ξέρεις άλλωστε. Συνεχίζεις να την παρατηρείς. Περνάς τη ματιά σου από όλες τις καμπύλες του σώματός της και καταλήγεις στο πρόσωπο. Εκεί μένεις… Παρατηρείς τα πάντα. Κάθε σπιθαμή του προσώπου. Και περιμένεις. Περιμένεις να σε κοιτάξει αυτή τη μία και μοναδική φορά, ώστε να κλέψεις έστω και λίγη από τη σκέψη της. Αυτή η ματιά θα σου δείξει σχεδόν τα πάντα. Θα σε μαγνητίσει. Μπορεί να είναι γλυκιά, μπορεί να είναι έξυπνη, εσύ θέλεις όμως μόνο ένα πράγμα, να είναι δυναμική. Να σε κερδίσει. Μπορεί να στο προσφέρει αυτό ένα αυτοκίνητο; Ναι, εν έτει 2005 υπάρχει μια Ιταλίδα κυρία που μπορεί. Alfa Romeo 159. Δημιούργημα της εταιρείας από το Μιλάνο, αντικαταστάτης της 156, σε μια κατηγορία άκρως συντηρητική. Η νέα Alfa έρχεται να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά της μεσαίας κατηγορίας, προσφέροντας απλόχερα στον ιδιοκτήτη της ευχαρίστηση. Μεγαλύτερη σε διαστάσεις από την 156, εξαιρετική σε οδική συμπεριφορά, γεμάτη καμπύλες και συνάμα έντονο δυναμισμό, με έναν πλούσιο σε ενδιαφέρον εσωτερικό κόσμο, αλλά και πιο ακριβή τιμή. Διαχρονικό αυτοκίνητο, διαχρονική ομορφιά, μαζί για πάντα. Σαν μια όμορφη γυναίκα που δεν θέλεις να την αποχωριστείς ποτέ...
Μας άρεσε
Η σχεδίαση του αμαξώματος, η εικόνα και η ποιότητα του εσωτερικού, η οδική συμπεριφορά και ο άμεσος επιλογέας.

Δεν μας άρεσε
Οι χώροι για τους πίσω επιβάτες, οι αναπηδήσεις της εμπρόσθιας ανάρτησης, η υψηλή κατανάλωση.

Κινητήρας
Ένα από τα νέα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την Alfa Romeo 159 αποτελεί η ύπαρξη νέων κινητήρων 1,9 λτ. και 2,2 λτ. Αυτό κρίθηκε αναγκαίο από τη στιγμή που το αυτοκίνητο αυξήθηκε σε βάρος, φτάνοντας τα 1.581 κιλά. Στην πράξη, το βασικό μηχανικό σύνολο των 1,9 λτ. - 160 ίππων (151 στο δυναμόμετρο) εμφανίζει άμεση απόκριση στο πεντάλ του γκαζιού, με καλή ελαστικότητα σχεδόν σε όλο το φάσμα των στροφών. Τα πράγματα βελτιώνει αρκετά το νέο εξάρι μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων, που προσφέρει σημαντικά βελτιωμένη αίσθηση.

Παθητική Ασφάλεια
Μια από τις σημαντικότερες καινοτομίες που διαθέτει η νέα Alfa Romeo 159 αποτελεί η ύπαρξη από τη βασική έκδοση 7 αερόσακων ασφαλείας (μετωπικοί, πλευρικοί, οροφής, γονάτων οδηγού). Επιπλέον, στον προαιρετικό εξοπλισμό περιλαμβάνεται και αερόσακος για τα γόνατα του συνοδηγού, για πρώτη φορά στην κατηγορία. Το αυτοκίνητο διαθέτει επίσης ενισχυμένο πλαίσιο από ατσάλι υψηλής ανθεκτικότητας. To μοντέλο είναι τι πρώτο αυτοκίνητο της Alfa Romeo που απέσπασε 5 αστέρια στα test πρόσκρουσης του Euro NCAP.

 
  Αlfa Romeo 159
Oδική συμπεριφορά
Εσωτερικό
Xώροι επιβατών - αποσκευών