Τιμές με Leasing
Επαγγελματικά

Θέματα αγοράς Μεταχειρισμένων

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  1/11/2005
Ημερομηνία δημοσίευσης: 1/11/2005
Θέματα αγοράς mtx
Μεταχειρισμένο Renault Megane 1,4 16V του 2000
Ο αντικαταστάτης του Renault 19 διαγράφει -από τη στιγμή που παρουσιάστηκε- μια πολύ καλή πορεία σε όλη την Ευρώπη.
Με ισχυρότερο ατού, σε σχέση με την προηγούμενη έκδοσή του, τον νέο 16V κινητήρα (και όχι τόσο το αμφιλεγόμενο facelift), το Megane του 2002 αποτελεί μια καλή επιλογή στην κατηγορία των μικρομεσαίων μεταχειρισμένων μοντέλων.
Ο αντικαταστάτης του Renault 19 διαγράφει -από τη στιγμή που παρουσιάστηκε- μια πολύ καλή πορεία σε όλη την Ευρώπη. Σχεδιαστικά το Megane, χωρίς να φέρει καινοτομίες (αφού ουσιαστικά αποτελεί εκμοντερνισμό του προκατόχου του), καταφέρνει να παραμένει αποδεκτό ακόμα και σήμερα. Εκεί όπου όμως συγκινεί το Γαλλικό μοντέλο είναι στην απόδοση του 16V μηχανικού συνόλου, η ισχύς του οποίου επιτρέπει στον οδηγό να εκμεταλλευτεί τις μεγάλες δυνατότητες του πλαισίου. Οδηγικά είναι προβλέψιμο και φιλικό, ενώ οι υποστροφικές τάσεις που εμφανίζονται στο όριο, "τιθασεύονται" από το ακριβές σύστημα διεύθυνσης. Η ανάρτηση είναι μοιρασμένη ανάμεσα στην άνεση και την οδική συμπεριφορά. Οι χώροι επαρκούν για τη μετακίνηση πέντε ατόμων, ενώ ο εξοπλισμός άνεσης και ασφαλείας είναι -για τα τότε μέτρα της κατηγορίας- παραπάνω από πλήρης, κάτι που αντικατοπτρίζεται και στις επιδόσεις του Megane στα crash tests.
Συν & πλην
(+): Άνετοι χώροι, ουδέτερη οδική συμπεριφορά, πλούσιος βασικός εξοπλισμός, άνετη ανάρτηση, αποτελεσματικό σύστημα θέρμανσης.
(-): Ευπαθή φρένα, αδύναμοι προβολείς, θορυβώδης κινητήρας.
Συχνότερα προβλήματα
• Ασυντόνιστο ρελαντί
• Προβλήματα ανάφλεξης
• Γρήγορη φθορά φρένων
• Στεγανότητα αμαξώματος
• Σκουριασμένη εξάτμιση