" />
  • Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Πρώτη επαφή

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  24/1/2006
Ημερομηνία δημοσίευσης: 24/1/2006
Πρώτη επαφή
Skoda Octavia 5 RS
H άλλη όψη του νομίσματος
Τον προσεχή Φεβρουάριο αναμένεται να δούμε την Octavia 5 RS στη χώρα μας.
Η κορυφαία έκδοση της Octavia 5 ονομάζεται RS και εφοδιάζεται με δίλιτρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 200 ίππων. Η πολύ καλή εικόνα της μεσαίας Octavia 5 αποκτά έτσι ένα περισσότερο σπορ αισθητικό και οδηγικό προφίλ, χωρίς να αλλοιώνει τον οικογενειακό της χαρακτήρα.
Η νέα Octavia 5 στην έκδοση RS αποτελεί το γρηγορότερο αυτοκίνητο παραγωγής στην 100ετή ιστορία της Skoda. Η ενασχόληση του αγωνιστικού τμήματος της εταιρείας (Skoda Motorsport) με την Octavia 5 RS βασίστηκε πάνω στη συνταγή της Octavia RS, που σταμάτησε την παραγωγή της την τελευταία ημέρα του 2005.
Κινητήρας
Ο δίλιτρος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας TFSI των 200 ίππων κινεί σε γοργούς ρυθμούς το αμάξωμα, τόσο της πεντάθυρης, όσο και της Combi έκδοσης, χωρίς ωστόσο να μπορεί να χαρακτηριστεί βενζινοβόρος (7,8 λτ./100 χλμ.). Η ελαστικότητα στις χαμηλές στροφές είναι μέτρια, ωστόσο παρουσιάζει αποθέματα ισχύος στις μεσαίες και υψηλές στροφές, ενώ ο συνδυασμός του με το 6τάχυτο κιβώτιο είναι πολύ καλός.

Σε δύο εκδόσεις αμαξώματος
Η Octavia 5 RS θα διατίθεται και σε στέισον βάγκον αμάξωμα (Combi), προσφέροντας καλύτερα επίπεδα χώρων για τους επιβάτες και διαθέτοντας επιπλέον της πεντάθυρης έκδοσης 30 λίτρα χώρου αποσκευών (580 έναντι 550 λίτρων της πεντάθυρης).

 
 Skoda Octavia 5 RS
Εσωτερικό
Oδική συμπεριφορά