• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Test Μεταχειρισμένων

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  9/5/2006
Ημερομηνία δημοσίευσης: 9/5/2006
Test mtx
Nissan Note 1,6
N(ε)οteρισμός
Ο πολύ καλός 1.600άρης κινητήρας προσδίδει στο Note κορυφαίες επιδόσεις.
Θέλετε χώρους και πρακτικότητα σε ένα φρέσκο σχήμα, χωρίς να απευθυνθείτε σε παραδοσιακές και κλασικές προτάσεις; Η Nissan σας προτείνει το νέο μικρό πολυμορφικό Note, όχι απλά ως εναλλακτική πρόταση, αλλά ως πρώτη επιλογή.
Είναι μικρό MPV
Πράγματι, το Note τοποθετείται στην κατηγορία των μικρών πολυμορφικών, μια κατηγορία που όμως δεν απολαμβάνει ιδιαίτερης εκτίμησης τόσο στην Ευρώπη, όσο και στη χώρα μας. Τι κάνουν λοιπόν οι άνθρωποι της Nissan; Λανσάρουν το Note ως ένα οικογενειακό αυτοκίνητο, το πρώτο (και συνήθως μοναδικό) μιας οικογένειας, αποτάσσοντας τον όρο "μικρό" και κρατώντας το "MPV". Με αυτόν τον τρόπο, προτάσσουν τη χωρητικότητα και τη διαμόρφωση του εσωτερικού του περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, στοχεύοντας άμεσα στους νέους οικογενειάρχες.
Είναι όμορφο
Η εξωτερική εμφάνιση του Nissan Note κερδίζει με τη μια τον υποψήφιο αγοραστή του αυτοκινήτου. Το αμάξωμα καταφέρνει να κρύψει την κλασική -ενός όγκου- οντότητά του, αφού το μάτι πέφτει με τη μία σε ξεχωριστά σχεδιαστικά σημεία-απόψεις, όπως στα πίσω φωτιστικά σε σχήμα Boomerang, αλλά και στην προερχόμενη από το Mourano γρίλια της μάσκας και τα τεράστια εμπρός φώτα. Σε αυτά προσθέστε και τη διάθεση των ανθρώπων της εταιρείας, να προωθήσουν τα πιο χαρούμενα χρώματα του αμαξώματος (κίτρινο, μπλε κλπ.) και έχετε μια ξεχωριστή, για την κατηγορία, πρόταση.
Είναι προσιτό
Σε σχέση με τους άμεσους ανταγωνιστές του (Opel Meriva, Renault Modus, Fiat Idea κλπ.), το Nissan Note διαθέτει πιο ανταγωνιστικές τιμές. Τόσο στα 1.400 κ.εκ., όσο και στα 1.600, το αυτοκίνητο κοστίζει 1.000 με 2.000 ευρώ λιγότερα, γεγονός αρκετά σημαντικό. Το θέμα πάντως εδώ είναι, τι θα επιλέξει ο αγοραστής του, αφού στον κατάλογο υπάρχουν τόσο η βασική έκδοση Motiva (1,4: 12.990 ευρώ, 1,6: 15.190 ευρώ), όσο και η κορυφαία Techna της δοκιμής μας (1,6: 18.990 ευρώ), με σημαντική τιμολογιακή απόκλιση.
Μας άρεσε:
• Η μοντέρνα εξωτερική εμφάνιση
• Ο "ψυχωμένος" κινητήρας
• Η πληθώρα χώρων για μικροαντικείμενα
• Η αποτελεσματικότητα του συστήματος πέδησης
Δε μας άρεσε:
• Οι αναπηδήσεις του πίσω άξονα σε εγκάρσιες ανωμαλίες
• Η κυριαρχία του μαύρου χρώματος στο εσωτερικό
• Η απουσία μαλακών πλαστικών και η μέτρια συναρμογή
• Η αίσθηση του επιλογέα

 
 Nissan Note 1,6
Στο δρόμο
Κινητήρας
Εσωτερικό
Χώροι