• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Test Μεταχειρισμένων

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  23/5/2006
Ημερομηνία δημοσίευσης: 23/5/2006
Test mtx
Opel Vectra GTS 1,8 facelift
Ανανέωση με άποψη
Το Vectra παραμένει άνετο και ασφαλές για τον οικογενειακό του προσανατολισμό, ενώ διαθέτει πολύ καλή ποιότητα κύλισης και ηχομόνωση.
Εκτός από την αισθητική ανανέωση που προσδίδει το νέο επιθετικό προφίλ της εταιρείας γενικότερα, το Opel Vectra διαθέτει πλέον και περισσότερη δύναμη στα 1,8 λίτρα, με το νέο κινητήρα των 140 ίππων.
Oι αλλαγές στο εσωτερικό είναι περιορισμένες.
Αυτό που έλειπε
Η ανανέωση του μεσαίου Vectra της Opel μπορεί να αποτελεί μια κίνηση φρεσκαρίσματος της πορείας του, αυτό όμως δε σημαίνει, ότι δεν αποσκοπεί σε κάτι. Αυτό που έλειπε στο προ ανανέωσης μοντέλο ήταν αρχικά, η εμπνευσμένη σχεδίαση και εν συνεχεία η μικρή απόδοση του κινητήρα των 1,8 λίτρων.
Τι άλλαξε εξωτερικά
Η Opel, λοιπόν, άλλαξε ελαφρώς την εικόνα του Vectra, παίρνοντας στοιχεία από τα υπόλοιπα μοντέλα της (Astra, Tigra, Zafira) και εφαρμόζοντάς τα σε εκείνο. Έτσι, το εμπρόσθιο τμήμα, που ουσιαστικά μπορεί να δεχθεί και τις περισσότερες αλλαγές σε ένα ανανεωμένο μοντέλο, είναι εντελώς νέο και διαθέτει νέο προφυλακτήρα και προβολείς ομίχλης, νέο καπό με έντονα νεύρα και, τέλος, νέο λογότυπο. Η εικόνα στα πλαϊνά του αμαξώματος δεν άλλαξε, ενώ στην έκδοση GTS (oι πεντάθυρες εκδόσεις του Vectra) τα πίσω φωτιστικά σώματα είναι φιμέ, εκφράζοντας και εκείνα με τη σειρά τους ένα πιο δυναμικό προφίλ, που έλειπε.
Στο εσωτερικό
Το ανανεωμένο Vectra διαθέτει νέο, πιο ευανάγνωστο πίνακα οργάνων και νέες επενδύσεις στο εσωτερικό του, ενώ η ποιότητα κατασκευής και συναρμολόγησης, αλλά και η σχεδίαση παρέμειναν στα πολύ καλά επίπεδα του προηγούμενου. Οι χώροι είναι πολύ καλοί για πέντε επιβάτες και τις αποσκευές τους (500 λίτρων), ενώ τα καθίσματα είναι σκληρά, μετριάζοντας τα -κατά τα άλλα- υψηλά επίπεδα άνεσης.
Oδηγικά
Το πλαίσιο IDS έχει δεχθεί ενισχύσεις, με αποτέλεσμα να παρουσιάζει περισσότερο στιβαρή εικόνα οδηγικά. Το Vectra παραμένει άνετο και ασφαλές για τον οικογενειακό του προσανατολισμό, ενώ διαθέτει πολύ καλή ποιότητα κύλισης και ηχομόνωση. Το σύστημα διεύθυνσης είναι καλό σε αίσθηση, γεγονός που εκτιμάται κατά τη γρήγορη κίνησή του, εκεί όπου το Vectra είναι προβλέψιμο, ακόμα και με το ESP απενεργοποιημένο.
Νέος κινητήρας 1,8 λίτρων
Nέος -για την γκάμα του Vectra- είναι ο βενζινοκινητήρας των 1,8 λίτρων, ο οποίος, αντίθετα με τον ίδιου κυβισμού προηγούμενο, διαθέτει 140 έναντι των 122 ίππων του τελευταίου. Ο κινητήρας αυτός παρουσιάζει ομαλά χαρακτηριστικά λειτουργίας και ανεβάζει εύκολα στροφές, χωρίς κομπιάσματα και χωρίς υψηλά επίπεδα θορύβου. Η κατανάλωσή του (σύμφωνα με την εταιρεία) είναι πολύ καλή (7,2 λτ./100 χλμ.), ενώ οι επιδόσεις σαφέστατα είναι καλύτερες από του προηγούμενου.