" />
  • Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Scoop

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  20/6/2006
Ημερομηνία δημοσίευσης: 20/6/2006
Scoop
Audi Q3
Μικρό με υψηλό…IQ
To Audi Q3 θα παρουσιασθεί το 2010
Εάν μέχρι πρόσφατα δεν υπήρχε ο ορισμός "Coupe - SUV",το μελλοντικό Q3 έρχεται να δημιουργήσει μια νέα τάξη πραγμάτων…
Η Audi μέχρι το 2010 έχει θέσει ένα στόχο: Να αποκτήσει και η δικιά της σειρά "Q" (το γράμμα που χαρακτηρίζει πλέον τα SUV της Audi) την ίδια σημασία -και εμπορικότητα θα λέγαμε εμείς- με την αντίστοιχη σειρά "X" της BMW. Το πρώτο βήμα έγινε και στέφθηκε με επιτυχία. Αναφερόμαστε, φυσικά, στο μεγάλο και πολυτελές SUV της Audi, στο Q7, που όπως αποδεικνύουν και οι πωλήσεις -σε παγκόσμιο επίπεδο- τα πηγαίνει καλύτερα από τα αναμενόμενα.Κίνηση δεύτερη; Το 2009, με το λανσάρισμα του Q5. Ένα ακόμη ελευθέρου χρόνου όχημα που, με το λανσάρισμά του, θα κληθεί να αντιμετωπίσει στα "ίσα" μεγάλους αντιπάλους της κλάσης, όπως την BMW X3 και την επερχόμενη Mercedes MLK (2008).Η κίνηση όμως ματ της γερμανικής φίρμας ακούει στο όνομα "Q3"!
Η ακτινογραφία… του Q3
Το μελλοντικό Audi Q3 θα διατίθεται αρχικά σε 3θυρα αμαξώματα, με προοπτική στο μέλλον να λανσαριστεί και 5θυρο
• Θα εφοδιάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, αλλά και με το νέο 7άρι αυτόματο κιβώτιο DSG
• Θα διαθέτει τη γνωστή και δοκιμασμένη τετρακίνηση Haldex, υπό κανονικές συνθήκες θα είναι προσθιοκίνητο, αλλά θα προσφέρει και τη δυνατότητα "κλειδώματος" σε μόνιμη τετρακίνηση
• Η γκάμα των μηχανικών συνόλων θα περιλαμβάνει 3 κινητήρες βενζίνης τεχνολογίας FSI. (1,8 λτ. turbo με 170 ίππους, 2,0 λτ. turbo με 200 ίππους και 3,6 λτ. V6 με 280 ίππους)
Φάκελος… Q3
Τι είναι το Q3; Ένα συμπαγές και με σπορ χαρακτήρα ελευθέρου χρόνου όχημα, που σκοπεύει, με το λανσάρισμά του, να δημιουργήσει μια νέα κατηγορία. Ποια; Αυτή των Coupe - SUV αυτοκινήτων! Με μήκος κάτω από τα 4,50 μ., το Q3 θα εφοδιάζεται με το πάτωμα, τις αναρτήσεις αλλά και το μεταξόνιο του μελλοντικού CrossGolf (2007). Βέβαια, τα νέα δε σταματούν εδώ! Οι άνθρωποι της Audi αναφέρουν, πως το Q3 δε θα ξεπερνά -στη βασική του έκδοση- τα 27.000 ευρώ (στη Γερμανία). Τι σημαίνει αυτό; Πως η γερμανική φίρμα θέλει να προσελκύσει, με την κίνηση αυτή, μεγαλύτερη γκάμα αγοραστικού κοινού, που -κακά τα ψέματα- μέχρι πρόσφατα μπορεί να ήθελε, αλλά δεν μπορούσε να αποκτήσει εύκολα ένα μοντέλο της Audi.
Η αυξημένη απόσταση από το έδαφος (περίπου 185 - 190 χλστ.), σε συνδυασμό με τη μόνιμη τετρακίνηση και τους ισχυρούς κινητήρες, αναμένεται να διευκολύνει τα μέγιστα το όχημα κατά την κίνησή του στο χώμα. Πάντως, όπως τονίζουν οι ιθύνοντες της Audi, το Q3 θα κινείται με τηνίδια ευκολία τόσο στην άσφαλτο, όσο και στο χώμα.