" />
  • Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Test

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  1/8/2006
TEST
Ford S-MAX
Maximise (my Ford)
Tο S-MAX απολαμβάνει ένα ανταγωνιστικό στοιχείο - ευρυχωρία του, που επιτρέπει έως και επτά επιβάτες αλλά και πλήθος αποσκευών να μεταφερθούν με άνεση στο εσωτερικό του.
Το αγοραστικό κοινό ζητά συνεχώς περισσότερα, π.χ. περισσότερους χώρους, περισσότερο στυλ, περισσότερη απόλαυση και όλα στο ίδιο πακέτο, όλα στο maximum. Και η Ford απαντά με το S-MAX.
Στο πίσω άκρο, τα φωτιστικά σώματα, όπως και η συνολική εικόνα είναι κάπως πιο συγκρατημένη, ενώ παραμένει ξεχωριστή και αρκετά "αθλητική".
Στην περίοδο που διανύουμε οι ανάγκες των καταναλωτών είναι πιο πολυσχιδείς από ποτέ. Οι χώροι (μόνοι τους), η οδηγική αίσθηση (μόνη της) και η δυναμική εμφάνιση (μόνη της) δε φτάνουν. Αυτά τα στοιχεία πρέπει να συνδυάζονται στο μέτρο του δυνατού.
Εμφάνιση που τα λέει όλα
Από την πρώτη επαφή μαζί του, το S-MAX δείχνει αμέσως το χαρακτήρα του. Η σχεδίαση είναι προφανώς επιθετική, με θυμωμένο βλέμμα από τα εμπρός φωτιστικά σώματα και έναν προφυλακτήρα με προβολείς ομίχλης, τοποθετημένους ψηλά και κοντά στη μικρή μάσκα. Επίσης, ο μεγάλος αεραγωγός στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα και δύο ακόμη αντίστοιχα τμήματα στα άκρα δημιουργούν μια εικόνα πολύ δυναμική. Γενικά, οι προφυλακτήρες σε αυτό το αυτοκίνητο είναι σχεδόν χυτοί και συμβάλλουν τα μέγιστα στη διαμόρφωση μιας "λείας" αισθητικής.Για παράδειγμα, στο πίσω άκρο η πέμπτη πόρτα "κατεβαίνει" πολύ χαμηλά (προφανώς για να καθιστά πολύ χαμηλό το κατώφλι φόρτωσης) και η επιλογή αυτή μπερδεύει λίγο τον εξωτερικό παρατηρητή, ο οποίος αρχικά δεν μπορεί να βρει τη… διαχωριστική γραμμή ανάμεσα σε πόρτα και προφυλακτήρα. Η πλαϊνή όψη αποκαλύπτει το αρκετά σφηνοειδές σχήμα και τις πραγματικά πολύ μεγάλες γυάλινες επιφάνειες του S-MAX, ενώ η εικόνα ζωντανεύει επιτυχώς, με τους δείκτες πορείας στους εξωτερικούς καθρέφτες, αλλά και με κάτι που μοιάζει με αεραγωγό (αλλά δεν είναι) στα εμπρός φτερά.
Διαστάσεις που τα χωρούν όλα
Το μήκος του S-MAX φτάνει στα 4.768 χλστ., νούμερο, που το κάνει μεγαλύτερο από κάθε μικρομεσαίο πολυχρηστικό, με τα οποία όμως έχει παρόμοια ή και χαμηλότερη τιμή. Ίσως πάλι, με το ρυθμό που μεγαλώνουν τα μεγέθη των αμαξωμάτων μέσα σε κάθε κατηγορία, να είναι αυτή η κατεύθυνση που θα ακολουθηθεί και από άλλους κατασκευαστές. Ανεξάρτητα πάντως από το πόσο διορατική θα αποδειχθεί η κίνηση της Ford, το S-MAX απολαμβάνει ένα ανταγωνιστικό στοιχείο, όπως είναι η ευρυχωρία του, που επιτρέπει έως και επτά επιβάτες αλλά και πλήθος αποσκευών να μεταφερθούν με άνεση στο εσωτερικό του.
Μεγάλο με τιμή μικρομεσαίου
Η τιμή του S-MAX ορίστηκε στα 22.550 ευρώ με καλό εξοπλισμό και τα δύο επιπλέον καθίσματα να αποτελούν μέρος της λίστας των έξτρα.
"Καλώς τα παιδιά… 2,0"
Ο μικρότερος βενζινοκινητήρας της γκάμας του S-MAX είναι δίλιτρος με ισχύ 145 ίππων. Πρόκειται για μια λογική επιλογή, αφού τόσο εμείς όσο και πολύ πριν από μας η Ford είδε, ότι το όχημα είναι αρκετά μεγάλο και βαρύ. Αρχικά ακούγεται πολύ εντυπωσιακό να διατίθεται ένα αρκετά μεγάλο -σε διαστάσεις- πολυχρηστικό με δίλιτρο κινητήρα και τιμή στα 22.550 ευρώ. Στην πράξη δεν περιμένουν εκπλήξεις τον οδηγό, ο οποίος λογικά θα εκτιμήσει την απόδοση της ροπής και την ελαστικότητα (κυρίως από τις μεσαίες στροφές και πάνω), αλλά δε θα ικανοποιηθεί και τόσο από τις σχετικά μακριές σχέσεις μετάδοσης. Οι επιδόσεις είναι καλές για τις συνθήκες (βάρος κ.λ.π.) και η κίνηση -ακόμη και με "πλήρη φόρτο"- είναι αξιοπρεπής. Σε καλά επίπεδα κυμαίνεται η κατανάλωση.

 
  Ford S-MAX
Εσωτερικό
Χώροι - διαρρύθμιση
Στο δρόμο


All about ηλιο-προστασία!

15 εκατομμύρια αυτοκίνητα κινούνται με CNG

Πως δεν θα τρίζουν πόρτες και καπό

Ξέρεις πως μπαίνουν οι ταχύτητες;

Η κίνηση στους δρόμους

CITROEN: Reverse Sales και στα SUV

Aναλυτικά το Mazda CX-30

Δοκιμή: Nissan Qashqai diesel

Πρώτη επαφή: Νέο Kia X Ceed

Yaris πενταετίας ή καινούργιο Aygo;

Ετοιμοπαράδοτο Jeep Renegade με 18.900 ευρώ

Ανανεωμένο Nissan Skyline

Μήπως να αγοράσεις τώρα και να μην περιμένεις;

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Ποια αυτοκίνητα είναι για κλωτσιές;

Αγορά / Auto Bild: Δείτε εδώ ποια μοντέλα αποτελούν έξυπνες αγορές!!

Yellow Pages: Ελαστικά - Τιμές - Προσφορές!

Yellow Pages: Λιπαντικά - Προδιαγραφές!

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: To καλύτερο επαγγελματικό αυτοκίνητο !

HONDA: Civic σεντάν με 182 PS από 22.325€

SEAT: Tarraco το νέο μεγάλο SUV της Seat

FORDAdvertisement: Kuga SUV με επιτόκιο από 1%

NISSAN: Έως 1.500 ευρώ έκπτωση στο Qashqai

CITROEN: Reverse Sales και στα SUV

PEUGEOT: Mοναδικές τιμές για όλα τα μοντέλα μέχρι τις 31 Ιουλίου

RENAULT: CLIO από 10.990€ και ...θα σκάσει ο τζίτζικας που δεν μπορεί να το αποκτήσει. Εσύ όμως μπορείς!

περισσότερα »