• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Πρώτη επαφή

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  5/12/2006
Πρώτη επαφή
Seat Leon Cupra
Leonτόκαρδος
Διαβάστηκε από 3257 αναγνώστεςΗμερομηνία δημοσίευσης:5/12/2006
Στο δρόμο το Leon Cupra παράτον αμιγώς σπορτίφ προσανατολισμό του, προσφέρει καλά επίπεδα άνεσης.
To πιο δυνατό Leon παραγωγής έχει ως βασικό του "όπλο" το δίλιτρο turbo κινητήρα FSI, απόδοσης 240 ίππων. Αυτό του επιτρέπει να "κυνηγήσει" τον ανταγωνισμό.
Ολοκλήρωση της γκάμας
Μετά από το FR των 200 ίππων, έρχεται το Cupra να ολοκληρώσει την γκάμα των πιο δυνατών Leon. Το λογότυπο "Cupra" (από τα αρχικά Cup Racing) χαρακτήριζε ανέκαθεν τις πιο γρήγορες εκδόσεις της ισπανικής εταιρείας και στόχευε πάντα στο να αποτελούν και τις πιο σπορτίφ εκδόσεις των μοντέλων που κοσμούσε.
Εμφάνιση
Αναμφισβήτητα, το Leon είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σχεδιαστικά αυτοκίνητα της μικρομεσαίας κατηγορίας και, δεδομένου του δυναμισμού που αποπνέουν, έπρεπε το πλέον δυναμικό Leon να εμφανίζει και τη διαφορετικότητά του. Έτσι, εκείνο εφοδιάζεται με 18 ιντσών ζάντες, οι οποίες είναι έτσι σχεδιασμένες, ώστε να αφήνουν τις προκλητικές κόκκινες δαγκάνες των φρένων να φανούν, ενώ οι καθρέφτες έχουν μαύρη ματ απόχρωση. Ο εμπρός προφυλακτήρας έχει μεγαλύτερη εισαγωγή αέρα για την καλύτερη ψύξη του κινητήρα, ενώ ο πίσω ενσωματώνει κεντρικά, στο κάτω μέρος του, διαχύτη αέρα, κάτι που παραπέμπει στο αγωνιστικό Leon του WTCC.
Κινητήρας
Ο δίλιτρος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας έχει απόδοση 240 ίππων και αποτελεί τον πιο δυνατό κινητήρα, που έχει "φορέσει" ποτέ αυτοκίνητο της Seat. Πρόκειται, βέβαια, για το γνωστό TFSI κινητήρα του ομίλου, ο οποίος φιλοξενείται και κάτω από το καπό του FR, ωστόσο με τις ανάλογες ρυθμίσεις (πίεση υπερπλήρωσης 0,8 bar, ενιχυμένα έμβολα), εμφανίζει αυτήν την αύξηση στην απόδοση. Οσον αφορά στην λειτουργία του, παρουσιάζει πολύ καλή ελαστικότητα και αποθέματα ισχύος σε όλο το φάσμα περιστροφής του.

 
 Seat Leon Cupra
Εσωτερικό
Oδική συμπεριφορά