• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Πώς λειτουργεί

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  3/4/2007
ΔΙΑΦΟΡΑ
Σύστημα Agility Control της νέας C-Class
Διαβάστηκε από 2454 αναγνώστεςΗμερομηνία δημοσίευσης:3/4/2007
Η τεχνολογία στην υπηρεσία του οδηγού
Η Mercedes μας έχει συνηθίσει σε τεχνολογικές καινοτομίες σχεδόν σε κάθε της νέο μοντέλο. Η νέα C-Class μπορεί να υπερηφανεύεται, ότι φέρει το σύνολο τεχνολογιών Agility Control στην πλέον εξελιγμένη του μορφή. Ας δούμε περί τίνος πρόκειται.
Kιβώτιο + Ανάρτηση + Τιμόνι = Έλεγχος απόλυτος
Με δεδομένο το σκληρό ανταγωνισμό και τα πάρα πολύ καλά επίπεδα οδικής συμπεριφοράς των αυτοκινήτων στο πάνω άκρο της μεσαίας κατηγορίας, η Mercedes εφοδιάζει και τη νέα C-Class με σύγχρονη τεχνολογία και εξελιγμένα συστήματα, προκειμένου να συνεχίσει και η νέα γενιά να είναι συνώνυμη της οδηγικής απόλαυσης και ασφάλειας. Μιλάμε για την τεχνολογία Agility Control, που μέσω ειδικών αισθητήρων και σε άμεση συνεργασία με το ESP, επεμβαίνει σε συγκεκριμένους νευραλγικούς τομείς του αυτοκινήτου, παρέχοντας στον οδηγό τη δυνατότητα να κινείται αργά και άνετα ή γρήγορα και με ασφάλεια.
Α. Agility Control στην ανάρτηση
Ανάλογα με τις οδηγικές συνθήκες (ταχύτητα του αυτοκινήτου, κατάσταση οδοστρώματος κ.λ.π), το σύστημα αναλαμβάνει, "διαβάζοντας" την κατάσταση του αμαξώματος (στροφές του τιμονιού, ταχύτητα, πρόσφυση κ.λ.π), να ρυθμίσει αυτόματα τη λειτουργία και απόκριση της ανάρτησης. Όταν, για παράδειγμα, ο οδηγός θελήσει να κινηθεί γρήγορα, το σύστημα μειώνει τις κλίσεις του αμαξώματος, κάνοντας ταυτόχρονα τα αμορτισέρ πιο σκληρά.
Β. Agility Control στο σύστημα υποβοήθησης τιμονιού
Κρίνοντας και πάλι με βάση τις συνθήκες στις οποίες κινείται το αυτοκίνητο κάθε στιγμή, η εν λόγω τεχνολογία επεμβαίνει και στο σύστημα διεύθυνσης, ρυθμίζοντας τη σκληρότητα αλλά και την αμεσότητά του.
Γ. Agility Control στον επιλογέα ταχυτήτων
Προκειμένου να γίνεται σωστή εκμετάλλευση της δύναμης των κινητήρων που φέρει η νέα C-Class, οι μηχανικοί της γερμανικής εταιρείας εξέλιξαν ακόμα περισσότερο και τα κιβώτια μετάδοσης της κίνησης του μοντέλου, ώστε να έχουν κοντές διαδρομές, σωστή αίσθηση και ακριβείς αλλαγές.
Tα κιβώτια με τα οποία εφοδιάζεται η νέα C-Class, μέσω του Agility Control, έχουν, σύμφωνα με τη Mercedes, κοντές σχέσεις και πολύ καλή αίσθηση.

Ο συνδυασμός του εξελιγμένου Agility Control στη νέα C-Class επενεργεί και στην απόσβεση της ανάρτησης, επιτρέποντας στον οδηγό να κινηθεί γρήγορα και με ασφάλεια.

Το Agility Control της Mercedes επενεργεί και στο σύστημα διεύθυνσης, εξασφαλίζοντας ακριβή έλεγχο.

Bonus…
Από το φθινόπωρο του 2007, η νέα Mercedes C-Class θα εφοδιάζεται προαιρετικά και με το σύστημα Advanced Agility, με το οποίο ο οδηγός θα μπορεί, μέσω ενός διακόπτη στο ταμπλό, να επιλέξει το πρόγραμμα οδήγησης Sport, εκμεταλλευόμενος στο έπακρο τις δυνατότητες του αυτοκινήτου.