Οικονομία στην κατανάλωση

Test

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  8/5/2007
TEST
Aνανεωμένο Κia Sorento 3,3
Τονωτικό “φρεσκάρισμα”
Διαβάστηκε από 5693 αναγνώστεςΗμερομηνία δημοσίευσης:8/5/2007
Εκτός δρόμου το Sorento κινείται με άνεση.
Με νέο κινητήρα 3,3 λτ., μικρές αισθητικές αλλαγές και δελεαστική τιμή, το ανανεωμένο Kia Sorento αποτελεί… πρόκληση.
Μετά από 4 χρόνια παρουσίας, το Kia Sorento ανανεώθηκε και φέρει αλλαγές στο αμάξωμα και στο εσωτερικό, βελτιώσεις στην ανάρτηση, ενώ τροφοδοτείται με νέο κινητήρα 3,3 λτ. Εξωτερικά, το 4X4 της κορεάτικης φίρμας διακρίνεται από τους ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, τα εμπρός φωτιστικά σώματα και τη μάσκα, τα οποία στο σύνολό τους του χαρίζουν πιο "φρέσκια" εικόνα.Στο δρόμο, οι νέες ρυθμίσεις στα ελατήρια και στα αμορτισέρ έχουν βελτιώσει την άνεση, ενώ έχουν μειώσει τη "νευρικότητα" του άκαμπτου πίσω άξονα στις έντονες ανωμαλίες.Παράλληλα, το τιμόνι έχει αποκτήσει καλύτερη αίσθηση, αλλά και πάλι παραμένει αρκετά ελαφρύ με μέτρια αμεσότητα.
Nέος κινητήρας
Το νέο V6 μηχανικό σύνολο των 3,3 λτ. ισχύος 241 ίππων αντικατέστησε το προγενέστερο των 3,5 λτ. (195 ίππων), το οποίο εκτός από τη μεγαλύτερη ισχύ, εμφανίζει πιο πολιτισμένη λειτουργία και χαμηλότερη κατανάλωση. Οι ρυθμοί επιταχύνσεων είναι ικανοποιητικοί τόσο από στάση όσο και εν κινήσει, όπως και η απόκριση του αυτόματου - σειριακού κιβωτίου ταχυτήτων στις εντολές του οδηγού.
Μικρές αισθητικές αλλαγές στο εσωτερικό
Στο θάλαμο των επιβατών οι αλλαγές εντοπίζονται στο νέο πίνακα οργάνων και στην κεντρική κονσόλα με τα ανασχεδιασμένα χειριστήρια και τις χρωμιωμένες "ρίγες", οι οποίες αναβαθμίζουν τη συντηρητική του εικόνα. Οι διαθέσιμοι χώροι για έως 5 επιβάτες είναι αρκετά άνετοι, όπως και τα αναπαυτικά καθίσματα. Όσον αφορά στο χώρο αποσκευών, έχει μεγάλο άνοιγμα και όγκο 486 λτ.
Στις χειρολαβές των θυρών υπάρχουν ασημί επενδύσεις.
Ο νέος πίνακας οργάνων έχει πιο μοντέρνα όψη.