Τιμές με Leasing
Επαγγελματικά

Test Μεταχειρισμένων

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  29/5/2007
Test mtx
Συν γυναιξί και τέκνοις
Εσωτερικό
Διαβάστηκε από 62351 αναγνώστεςΗμερομηνία δημοσίευσης:29/5/2007
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚA EΩΣ 22.000 ΕΥΡΩ - Passat, Avensis, Vectra, Mazda 6, Peugeot 407
Ποιότητα
Στον τομέα της ποιότητας τα 5 μεσαία αυτοκίνητα είναι αρκετά ανταγωνιστικά, ωστόσο αυτό που ξεχωρίζει είναι το Avensis, λόγω κυρίως του πιο προσεγμένου φινιρίσματος και συναρμολόγησης των επιμέρους επιφανειών. Η καμπίνα του Passat αποπνέει περισσότερη στιβαρότητα, όμως έχει γίνει ευρεία χρήση σκληρών πλαστικών (μαλακό υπάρχει μόνο σε ένα τμήμα του ταμπλό). Προσεγμένης ποιότητας είναι και τα υλικά που συναντώνται στο θάλαμο των επιβατών του Vectra, όπως αντίστοιχα συμβαίνει και στο Mazda 6. Μαλακά σε υφή πλαστικά υπάρχουν και στην καμπίνα του 407, αλλά έναντι των υπολοίπων μεσαίων αυτοκινήτων υστερεί ελαφρά στο τελικό φινίρισμα σε ορισμένα σημεία του ταμπλό.
Σχεδίαση
Το εσωτερικό του Passat είναι αυτό το οποίο κερδίζει περισσότερο τις εντυπώσεις στη σχεδίαση, λόγω κυρίως των δύο "επιπέδων" που σχηματίζονται στο ταμπλό και της διχρωμίας η οποία αναβαθμίζει το διάκοσμο. Στο 407 ξεχωριστό γνώρισμα αποτελεί το σχήμα "Τ" στο πάνω τμήμα του ταμπλό και στην κεντρική κονσόλα, η οποία όμως δε χαρακτηρίζεται για το "εμπνευσμένο" της σχήμα. Σπορτίφ γνωρίσματα υπάρχουν στο ταμπλό του Mazda 6, όπως είναι οι κυκλικοί αεραγωγοί, το τριάκτινο τιμόνι και οι τεμνόμενοι κύκλοι στον πίνακα οργάνων. Σύγχρονο αισθητικά, με ευχάριστο διάκοσμο, χωρίς να πρωτοτυπεί, είναι το εσωτερικό του Avensis, ενώ την πιο συντηρητική εικόνα την εμφανίζει το Vectra.
Εργονομία
Μεταξύ των 5 οικογενειακών αυτοκινήτων, αυτό το οποίο διακρίνεται για τα πιο εύχρηστα χειριστήρια είναι το Mazda 5, στο οποίο οι επιμέρους διακόπτες είναι λειτουργικοί και βρίσκονται στα σωστά σημεία. Πρόβλημα δε θα συναντήσει κάποιος με τα επιμέρους χειριστήρια του Avensis και του Passat, με εξαίρεση το διακόπτη για το ηλεκτρομηχανικό χειρόφρενο. Μέτρια εργονομία προσφέρουν τέλος οι πολλοί επιμέρους διακόπτες στην κεντρική κονσόλα του Vectra και περισσότερο στο 407.
Το εσωτερικό του Passat είναι πιο μοντέρνο αισθητικά, ενώ σημείο αναφοράς αποτελεί το ηλεκτρομηχανικό χειρόφρενο.
Την καλύτερη ποιότητα όπως και συναρμολόγηση θα τη βρει κανείς στο θάλαμο των επιβατών του Avensis.
To συντηρητικό αισθητικά εσωτερικό του Vectra είναι κατασκευασμένο από αρκετά καλής ποιότητας υλικά.
Τα χειριστήρια του Mazda 6 προσφέρουν καλύτερη εργονομία, ενώ ποιοτικά το εσωτερικό είναι προσεγμένο.
Τα υλικά κατασκευής στο εσωτερικό του 407 είναι πολύ καλής ποιότητας, αν και υπάρχουν ατέλειες στο φινίρισμα.


ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΑΠΟ 22.000 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΑΝΩ - BMW 316i, MercedesC200, Audi A4, Volvo S40, Saab 9-3
Ποιότητα
Τα αυτοκίνητα των εταιρειών BMW και Mercedes αποτελούσαν ανέκαθεν τις κορυφαίες επιλογές στον τομέα της ποιότητας κατασκευής, γεγονός που ισχύει και για τα πιο πρόσφατα μεσαία μοντέλα τους. Αμφότερα φέρουν αφρώδη υλικά σε πολλές επιμέρους επιφάνειες, μεταξύ των οποίων αυτά της Mercedes είναι πιο μαλακά στην υφή, ενώ της BMW κερδίζουν ελάχιστα σε συναρμολόγηση. Πολύ καλή ποιότητα εμφανίζει η καμπίνα των επιβατών του Audi, η οποία αποπνέει στιβαρότητα, ενώ το εσωτερικό του 9-3 με τα πολύ καλά επίσης υλικά έχει πολυτελή αίσθηση. Μαλακά πλαστικά συναντώνται και στο εσωτερικό του S40, στο οποίο η συναρμολόγηση είναι προσεγμένη, αλλά το φινίρισμα είναι ένα "κλικ" πιο κάτω.
Σχεδίαση
H πρωτότυπη σχεδιαστικά κεντρική κονσόλα του S40, η οποία δεν εφάπτεται με το ταμπλό ως… συνήθως, χαρίζει στο εσωτερικό του μεσαίου Volvo την πιο ξεχωριστή εικόνα, ανάλογα βέβαια και με την επένδυση που φέρει. Η λιτή αισθητική που κυριαρχεί στο ταμπλό της Σειράς 3, κερδίζει το ενδιαφέρον του παρατηρητή, καθώς δίνει την εντύπωση ενός σπορ αυτοκινήτου παρά ενός οικογενειακού και δεν κουράζει το μάτι, ενώ στην άμεση αντίπαλο C-Class λείπει η "δημιουργικότητα" στη σχεδίαση. Οι καμπύλες επιφάνειες αποτελούν το κυρίαρχο στοιχείο στο εσωτερικό του 9-3, το οποίο έχει ευχάριστο διάκοσμο, ενώ την πιο "τυπική" αισθητική την εμφανίζει το ταμπλό του Α4.
Εργονομία
Η κεντρική κονσόλα του S40, εκτός από τη σχεδίαση ξεχωρίζει και για την εργονομία που προσφέρουν τα περιστροφικά χειριστήρια, όπως και οι επιμέρους συγκεντρωμένοι διακόπτες, οι οποίοι θυμίζουν τηλεκοντρόλ. Πολύ καλή εργονομία προσφέρει και η BMW (με την καλύτερη θέση οδήγησης), όπως και η Mercedes, στην οποία τα χειριστήρια του κλιματισμού είναι σχετικά χαμηλά τοποθετημένα. Βελτιωμένο στον εν λόγω τομέα εμφανίζεται το 9-3 ύστερα από την ανανέωση, ενώ στο Α4 οι διακόπτες του κλιματισμού αρχικά αποσπούν την προσοχή.
Στο εσωτερικό της 316 τα υλικά είναι υψηλής ποιότητας, ενώ κορυφαίο είναι και το επίπεδο της συναρμολόγησης.
Η ποιότητα των υλικών στην καμπίνα της C-Class είναι κορυφαία για την κατηγορία, ενώ προσεγμένο είναι και το φινίρισμα.
Πολύ καλή ποιότητα κατασκευής διαθέτει το εσωτερικό του Α4, όχι όμως στα επίπεδα των μεσαίων BMW και Mercedes.
Το ταμπλό του S40 ξεχωρίζει για την πρωτότυπη σχεδιαστικά κεντρική κονσόλα, με την πολύ καλή εργονομία.
Τα υλικά κατασκευής στην καμπίνα του 9-3 είναι πολύ καλής ποιότητας, ενώ η συναρμολόγηση ικανοποιεί.

 
 Τα 10 δημοφιλέστερα οικογενειακά αυτοκίνητα της ελληνικής αγοράς
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΘΕΜΑΤΟΣ
Εσωτερικό
Χώροι
Οδική συμπεριφορά
Κινητήρες - Επιδόσεις
Παθητική ασφάλεια
Τιμή - Εξοπλισμός