• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  17/7/2007
ESC (ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΙΝΗΣΗΣ)
Τεχνικό: Οpel Σύστημα ευστάθειας τρέιλερ
Διαβάστηκε από 1690 αναγνώστεςΗμερομηνία δημοσίευσης:17/7/2007
Χωρίς το σύστημα ευστάθειας TSA.

Σημαντικά ασφαλέστερη είναι η ρυμούλκηση τροχόσπιτων από Ι.Χ με το ειδικό σύστημα ευστάθειας ρυμουλκούμενων, που έχει αναπτύξει η Opel. Ας δούμε περί τίνος πρόκειται.
Koυβαλητής...

Όσοι από εσάς έχετε στην κατοχή σας τροχόσπιτα, γνωρίζετε καλά πόσο εύκολο είναι να παρουσιάσουν τάσεις αποσταθεροποίησης μετά από μία απότομη κίνηση του οδηγού. Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει τo Τrailer Stability Assist (TSA) της Opel, που έχει ως στόχο να μειώσει, ακόμα και να εξαλείψει, τις τάσεις αστάθειας των ρυμουλκούμενων, κάνοντας τη ζωή του οδηγού πολύ πιο εύκολη.
Τι ακριβώς κάνει;
Πρακτικά πρόκειται για σύστημα που συνεργάζεται με το ESP. Ένας ειδικός επεξεργαστής με προκαθορισμένα δεδομένα λαμβάνει σχεδόν σε πραγματικό χρόνο πληροφορίες από αισθητήρες για τη θέση του ρυμουλκούμενου στο οδόστρωμα. Η ενεργοποίηση του συστήματος γίνεται όταν εφαρμοστεί η σχετική καλωδίωση στην υποδοχή που έχει το αυτοκίνητο. Αν το ρυμουλκούμενο εκτραπεί έστω και λίγο από την πορεία του, το TSA μειώνει την παροχή καυσίμου στον κινητήρα, ενώ επεμβαίνει στιγμιαία και στο σύστημα πέδησης του ρυμουλκούμενου, μόνο μέχρι να επέλθει η σταθεροποίηση. Αν η αρνητική κατάσταση επιμένει, το σύστημα ενεργεί περισσότερο στο σύστημα πέδησης του ρυμουλκούμενου και λιγότερο σε αυτό του αυτοκινήτου, προκειμένου να αποφευχθεί το "δίπλωμα". Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία, το TSA έχει τη δυνατότητα να "διαβάσει" πότε ο οδηγός κάνει ελιγμό με δική του πρόθεση και δεν επεμβαίνει καθόλου, προκειμένου να μην του αφαιρεθεί ο έλεγχος.
Ποια μοντέλα Opel φέρουν την εν λόγω τεχνολογία;
Ανάλογα πάντα με την εξοπλιστική έκδοση, το Astra, τo Vectra και το Signum είναι αυτά που μπορούν να εξοπλιστούν με το συγκεκριμένο σύστημα. Σύντομα θα υπάρχει αυτή η δυνατότητα και στο Antara.
Με το TSA.