• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Test Μεταχειρισμένων

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  8/7/2008
Test mtx
5 best seller μικρομεσαία
Κατακτητές της κορυφής!
Διαβάστηκε από 32852 αναγνώστεςΗμερομηνία δημοσίευσης:8/7/2008
Συγκρίνουμε: Ford Focus 1,6 5d Ti-VCT, Kia Cee'd 1,6, Opel Astra, Toyota Auris, VW Golf.
Τα 5 δημοφιλέστερα μικρομεσαία μοντέλα της ελληνικής αγοράς διασταυρώνουν τα ξίφη τους σε ένα δύσκολο και επίπονο αγώνα κυριαρχίας. Ποιο είναι συνολικά το καλύτερο, αλλά και σε ποιους τομείς ξεχωρίζει το κάθε ένα από αυτά;
Η δημοφιλέστερη κατηγορία αυτοκινήτων στην αγορά της χώρας μας είναι αυτή των μικρομεσαίων. Με ένα ποσοστό που αγγίζει το 30% επί συνόλου πωλήσεων, τα μοντέλα της κατηγορίας κερδίζουν το μεγαλύτερο μέρος της προτίμησης του ελληνικού αγοραστικού κοινού. Χαρακτηριστικό άλλωστε γνώρισμα της δημοτικότητάς τους αποτελεί το γεγονός, ότι στις δύο πρώτες θέσεις των πωλήσεων τους πρώτους 5 μήνες του 2008 συναντούμε δύο μικρομεσαία μοντέλα, κατά σειρά το Opel Astra και το Toyota Auris, με την πρώτη δεκάδα να "φιλοξενεί" 4 μοντέλα της κατηγορίας.
Ποια είναι όμως τα 5 best-seller μικρομεσαία;
Το Opel Astra, λοιπόν, είναι ο κυρίαρχος στις φετινές πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων της χώρας μας, με περίπου 4.250 ταξινομήσεις το πρώτο 5μηνο. Οι αγοραστές εκτιμούν τη γερμανική ποιότητα του αυτοκινήτου, τις πολύ καλές τιμές των βασικών εκδόσεων -ενισχύονται μάλιστα και από εκπτώσεις- αλλά και τη νεανική του σχεδίαση. Αμέσως μετά το Astra, ακολουθεί στη δεύτερη θέση των πωλήσεων το Toyota Auris. Εδώ, το ιαπωνικό μοντέλο, εκτός από την αξιοπιστία που συνεπάγεται το όνομα "Toyota", διακρίνεται και για το ξεχωριστό εσωτερικό του στιλ, αλλά και για την άνεση που προσφέρει. Στην τρίτη θέση της κατηγορίας έρχεται το VW Golf, ένα από τα δημοφιλεστέρα ονόματα μοντέλων της ελληνικής αγοράς, το οποίο ξεχωρίζει για τους δυναμικούς του κινητήρες, την ασφαλή οδική συμπεριφορά και τα υψηλά στάνταρ ποιότητας κατασκευής. Στην τέταρτη θέση των πωλήσεων στα μικρομεσαία (6η στις συνολικές πωλήσεις) συναντούμε το Ford Focus. Η δυναμική οδική συμπεριφορά, οι πολύ καλοί χώροι και η ποιότητα κατασκευής έχουν φέρει σε αυτή τη θέση το μοντέλο της Ford. Τέλος, στην πέμπτη θέση ακολουθεί το Kia Cee'd*, με διαφορά βέβαια σε νούμερο πωλήσεων από τους υπόλοιπους. Στην εμπορικότητα του μοντέλου της Kia μεγάλη σημασία παίζουν η πολύ καλή σχέση τιμής-αξίας, η ασφαλής οδική συμπεριφορά και η προσεγμένη κατασκευή του.
*Σε απόλυτα νούμερα, το Honda Civic είναι αυτό που βρίσκεται στην 5η θέση των πωλήσεων, όμως με δεδομένο ότι περίπου το 37% των πωλήσεων του μοντέλου αφορά στο 4θυρο Civic, το hatchback μοντέλο ουσιαστικά βρίσκεται χαμηλότερα σε πωλήσεις από την πρώτη πεντάδα.
Συν & πλην
Ford Focus 1,6 5d Ti-VCT
(+): Οδική συμπεριφορά και οδηγική αίσθηση, εσωτερική ποιότητα, απόδοση φρένων, χώροι, τιμή βασικής έκδοσης, παθητική ασφάλεια
(-): Εξοπλιστικές ελλείψεις στη βασική έκδοση, ρεπρίζ, χώρος για τα κεφάλια των πίσω επιβατών
Kia Cee'd 1,6
(+): Εξοπλισμός, ποιότητα εσωτερικού, οδική συμπεριφορά, χώροι για τους επιβάτες
(-): Αίσθηση επιλογέα, απόδοση φρένων, θόρυβος από κινητήρα

Opel Astra
(+): Ποιότητα και σχεδίαση εσωτερικού, τιμή βασικής έκδοσης, εξωτερική σχεδίαση
(-): Εξοπλιστικές ελλείψεις στη βασική έκδοση, μικρές υποστροφικές τάσεις υπό πίεση, απουσία θηκών για μικροαντικείμενα
Toyota Auris
(+): Σχεδίαση εσωτερικού, ηχομόνωση, ποιότητα κύλισης, αίσθηση επιλογέα, προστασία πεζών
(-): Κατανάλωση καυσίμου, εκπομπές ρύπων, σκληρά πλαστικά στο εσωτερικό, μέτριος εξοπλισμός βασικής έκδοσης
VW Golf
(+): Απόδοση κινητήρα-επιδόσεις, κατανάλωση καυσίμου, εκπομπές ρύπων, οδική συμπεριφορά, εργονομία, ποιότητα εσωτερικού
(-): Λιτή εσωτερική σχεδίαση, σχέση τιμής-εξοπλισμού, χώρος για τα γόνατα των πίσω επιβατών

 
 5 best seller μικρομεσαία
Value For Money
Εσωτερικό
Χώροι
Παθητική ασφάλεια
Στο δρόμο
Kινητήρας-επιδόσεις
Συμπέρασμα