• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Θέματα αγοράς Μεταχειρισμένων

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  15/7/2008
Θέματα αγοράς mtx
Μεταχειρισμένη Alfa Romeo 147 5d 1,6 120ps του 2003
Ιταλική φινέτσα
Διαβάστηκε από 4784 αναγνώστεςΗμερομηνία δημοσίευσης:15/7/2008
Η Alfa Romeo 147 ξεχώρισε από την πρώτη κιόλας στιγμή στην αγορά. Καταφέρνει λοιπόν και διατηρεί ακόμη διαχρονικό σχεδιασμό, πολύ καλή οδική συμπεριφορά και πλούσιο εξοπλισμό, που ικανοποιεί πλήρως.
• Κινητήρας: Ο "δυνατός" 16βάλβιδος κινητήρας 1,6 λίτρων με 120 ονομαστικούς ίππους (υπήρχε και άλλη μία έκδοση με 105 ίππους) προσφέρει ικανοποιητικές επιδόσεις από χαμηλές στροφές, λόγω της πυκνής διάταξης του κιβωτίου ταχυτήτων. Οι υψηλές στροφές είναι το δυνατό του σημείο, με τη βελόνα να συναντά εύκολα τον κόφτη, παράγοντας μία αρκετά σπορτίφ χροιά.
• Οδική συμπεριφορά: Οι ρυθμίσεις της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας στην ανάρτηση και στο σύστημα διεύθυνσης προσφέρουν σπορτίφ οδική συμπεριφορά. Αναφορικά, το τιμόνι από άκρη έως άκρη κάνει 2,2 στροφές. Η 147 στις υψηλές ταχύτητες είναι ιδιαίτερα σταθερή, ενώ όταν αρχίζουν οι καμπές με το ASR απενεργοποιημένο, παρουσιάζει περιορισμένες τάσεις υποστροφής, σε συνδυασμό με λογικές κλίσεις του αμαξώματος. Καταστάσεις υπερστροφής δεν εμφανίζονται ακόμα και με ιδιαίτερη πίεση, μιας και οι πίσω τροχοί έχουν συνεχώς επαφή με το οδόστρωμα.
• Εσωτερικό - Χώροι: Η εικόνα που συναντάμε στο εσωτερικό της Alfa Romeo δημιουργείται σχεδιαστικά από ιταλική φινέτσα και υλικά γερμανικής ποιότητας. Γενικά, η σχεδίαση ακόμα και σήμερα παραμένει εντυπωσιακή, αν σκεφθεί κανείς ότι το μοντέλο κουβαλά αρκετά χρόνια στην πλάτη του. Στον τομέα των χώρων, η κατάσταση είναι ικανοποιητική, ειδικά για τους πίσω επιβάτες, οι οποίοι θα χρειαστεί ­­να κάνουν κάποιες παραχωρήσεις, αν έχουν ύψος πάνω από 1,85 μ. Μέτριος κρίνεται και ο χώρος αποσκευών για την κατηγορία, του οποίου η χωρη-τικότητα είναι 280 λίτρα.
• Μεταπωλητική αξία: Αν και η πρώτης γενιάς 147 είναι ένα ιδιαίτερο σχεδιαστικά αυτοκίνητο, που διαθέτει ακόμα και σήμερα ξεχωριστό στιλ, λόγω μεγάλης συχνότητας βλαβών η μεταπωλητική της αξία βρίσκεται σε μέτρια επίπεδα.
• Value for Money: Η Alfa Romeo 147 διαθέτει πλούσιο εξοπλισμό για την κατηγορία ακόμα και στη βασική έκδοση, πολύ καλή οδική συμπεριφορά, ποιότητα κατασκευής αλλά και ασφάλεια, χαρακτηριστικά που συμβάλουν στην καλή σχέση τιμής - αξίας.
ΣΥΝ & ΠΛΗΝ
(+): Οδική συμπεριφορά, εξοπλισμός, σχεδίαση, ποιότητα κατασκευής
(-): Αξιοπιστία, χώροι πίσω επιβατών, κατανάλωση