• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Πρώτη επαφή

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  22/7/2008
Πρώτη επαφή
Ανανεωμένο Peugeot 407
Πινελιές κομψότητας
Διαβάστηκε από 4839 αναγνώστεςΗμερομηνία δημοσίευσης:22/7/2008
Στην Ελλάδα τον προσεχή Νοέμβριο
Με αισθητικές βελτιώσεις στην εμφάνιση, στον εξοπλισμό αλλά και με νέο κινητήρα diesel και βιοκαυσίμου, η Peugeot στοχεύει στην ενίσχυση της δυναμικής του ανανεωμένου 407.
Το 407 είναι η τελευταία γενιά που συνεχίζει τη μακρά ιστορία της σειράς "4" της Peugeot, που ξεκίνησε το 1934 με το 401. Για πρώτη φορά το 407 παρουσιάστηκε το 2004 στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, έχοντας ως στόχο τους προσφερόμενους χώρους, αλλά και την πρακτικότητα. Τέσσερα χρόνια αργότερα, η γαλλική εταιρεία λανσάρει μία ανανεωμένη έκδοση, με σκοπό να ενισχύσει τη δυναμική του μοντέλου, ανεβάζοντας ψηλότερα το κύρος του. Στο σύνολο, οι βελτιώσεις αφορούν στο εξωτερικό αλλά και στο εσωτερικό τμήμα του αυτοκινήτου, ενώ παράλληλα έχουν προστεθεί αναβαθμισμένοι κινητήρες πετρελαίου, αλλά και ένας που χρησιμοποιεί βιοκαύσιμο για τη λειτουργία του.
Ακόμα πιο κομψό
Στο εξωτερικό τμήμα, το 407 έχει δεχθεί επεμβάσεις, οι οποίες τονώνουν τον έντονο χαρακτήρα του αυτοκινήτου, προσφέροντας περισσότερη κομψότητα. Στο εμπρόσθιο τμήμα, η βασική αλλαγή είναι η επανασχεδιασμένη εισαγωγή του αέρα, η οποία διαθέτει τριπλή σειρά οριζοντίων ράβδων, που τέμνονται από κάθετες μπάρες -όλα σε απόχρωση χρωμίου. Τη συνολική εικόνα της μπροστινής όψης του αυτοκινήτου συμπληρώνουν τα πλευρικά προστατευτικά, τα οποία είναι στο χρώμα του αυτοκινήτου και συνοδεύονται στο πάνω μέρος τους από ένα "φιλέτο" χρωμίου. Στο πίσω μέρος του 407 υπάρχει ένας εντελώς νέος χαμηλότερος προφυλακτήρας, ο οποίος ενσωματώνει ένα προστατευτικό στο χρώμα του αυτοκινήτου σε συνδυασμό με χρώμιο. Το πάνω μέρος του προφυλακτήρα δημιουργεί ένα νέο κατώφλι για το χώρο αποσκευών, ενώ στην κάτω πλευρά του έχει σχεδιαστεί ένας διαχύτης, που φιλοξενεί τους ανακλαστήρες νυκτός. Λίγο πιο πάνω, τα νέα σχεδιαστικά φωτιστικά σώματα τονίζουν τη φρεσκάδα του πίσω μέρους, αποτελούμενα από κόκκινο χρώμα -ως βασικό- και διάφανο για τα φλας και την όπισθεν.
1889 - 2008:
50.000.000 αυτοκίνητα Peugeot

Παράλληλα με την επίσημη παρουσίαση του ανανεωμένου 407, η γαλλική εταιρεία γιορτάζει τα 50 εκατομμύρια αυτοκίνητα που έχει βγάλει στην παραγωγή με έμβλημα το λιοντάρι. Το 1.000.000ό Peugeot κατασκευάστηκε το 1952 και το 10.000.000ό το 1976. Με την ανάπτυξη της Peugeot, τα γεγονότα απέκτησαν ταχύτερο ρυθμό, έχοντας ως αποτέλεσμα, το 20.000.000ό αυτοκίνητο να παραχθεί το 1988 και το 40.000.000ό το 2002.
Η επανασχεδιασμένη εισαγωγή του αέρα διαθέτει οριζόντιες και κάθετες μπάρες χρωμίου.

Χαμηλά στον προφυλακτήρα, ο διαχύτης τονώνει το δυναμικό χαρακτήρα του 407.

Τα προστατευτικά είναι στο χρώμα του αυτοκινήτου σε συνδυασμό με διακόσμηση χρωμίου.

Μία από τις βασικές αλλγές του πίσω τμήματος είναι τα επανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα.

 
 Ανανεωμένο Peugeot 407
Στο δρόμο
Εσωτερικό
Κινητήρες
Σύστημα World In Peugeot