Συγκριτικό Test

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  9/12/2008
Συγκριτικό Test
Audi Q5 2,0 TFSI S Tronic VS Mercedes GLK 280 4MATIC VS BMW X3 2,5si AUTO
The premium King!
Διαβάστηκε από 38035 αναγνώστεςΗμερομηνία δημοσίευσης:9/12/2008
Την καθαίρεση του "μονάρχη" της κατηγορίας των μεσαίων premium SUV, της BMW X3, επιδιώκουν οι δύο νέοι επίδοξοι διεκδικητές του θρόνου, Audi Q5 και Mercedes GLK. Και ύστερα από σκληρή μονομαχία, ετοιμαστείτε να αναφωνήσετε "ζήτω" για χάρη του νέου βασιλιά!
Στην κατηγορία των μεσαίων premium SUV, από το 2003 που λανσαρίστηκε, η BMW X3 είχε το προνόμιο του μονοπωλίου. Ελλείψει ανταγωνισμού η X3 απολάμβανε την εμπορική επιτυχία σε μια κατηγορία που η ίδια δημιούργησε. Σήμερα, όμως, έφτασε η στιγμή η κατηγορία αυτή να αποκτήσει νέα μέλη και η BMW να βρει απέναντί της τα δύο νέα μοντέλα των παραδοσιακών και εγχώριων ανταγωνιστών της Audi και BMW. Και δεδομένου μάλιστα ότι η X3 είναι ένα μοντέλο πενταετίας -με μια μικρή ανανέωση το 2006- τα ολοκαίνουργια Audi Q5 και Mercedes GLK δείχνουν ότι έχουν περισσότερα εφόδια για να ανταγωνιστούν το ικανότατο SUV της BMW.
Πιο δυναμική και επιβλητική σχεδίαση στο Q5
Το πιο νεοφερμένο μοντέλο από τα τρία, το Audi Q5, είναι και αυτό που διαθέτει την πιο ελκυστική σχεδίαση. Ενσωματώνοντας περισσότερες καμπύλες γραμμές, πολύ μοντέρνα φωτιστικά -ειδικά τα πίσω, αναμένεται να εξελιχθούν σε σήμα κατατεθέν του μοντέλου- και την εμφατική πολυγωνική μάσκα της Audi, το Q5 δείχνει το πιο δυναμικό εκ των τριών. Επιπλέον, το μοντέλο της Audi επωφελείται αισθητικά και από το γεγονός ότι διαθέτει το μακρύτερο και πλατύτερο αμάξωμα, όντας πιο ογκώδες και επιβλητικό. H Mercedes GLK, από την πλευρά της, χαρακτηρίζεται από το γεμάτο γωνίες και ακμές αμάξωμά της, το οποίο της προσδίδει έναν πιο εκτός δρόμου αέρα. Ολοκληρώνοντας με την BMW X3, είναι γεγονός, ότι δείχνοντας σαν μια μικρογραφία της X5, το αυτοκίνητο κερδίζει πόντους σε επίπεδο αισθητικής, όμως το αμάξωμά της δεν είναι τόσο δυναμικό, όσο του αυτοκινήτου της Audi.
Πού υπερέχει…
… το Audi Q5
Σχεδίαση αμαξώματος, επιδόσεις, κατανάλωση, απόδοση φρένων, εσωτερικό πλάτος, χώρο αποσκευών, σχέση τιμής-αξίας
… η BMW X3
Οδική συμπεριφορά και οδηγική αίσθηση, θέση οδήγησης, στιβαρή κατασκευή εσωτερικού, χώρος για τα γόνατα των πίσω επιβατών
… η Mercedes GLK
Ποιότητα υλικών στο εσωτερικό και φινίρισμα, άνεση, λειτουργία τετρακίνησης, πληρότητα εξοπλισμού παθητικής ασφάλειας

 
 Audi Q5 2,0 TFSI S Tronic VS Mercedes GLK 280 4MATIC VS BMW X3 2,5si AUTO
Τιμή - Εξοπλισμός
Κινητήρες
Εσωτερικό
Χώροι
Οδική συμπεριφορά
Παθητική ασφάλεια
Συμπέρασμα