• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Παρουσίαση

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  20/1/2009
Παρουσίαση
Νέο Peugeot 3008
Συνδυασμός αναγκών
Διαβάστηκε από 3280 αναγνώστεςΗμερομηνία δημοσίευσης:20/1/2009
Το μεγάλο πλεονέκτημα του 3008, σύμφωνα με την Peugeot, δεν είναι άλλο από τον πολύπλευρο χαρακτήρα που διαθέτει.
Tις πρώτες εικόνες του 3008 σε μορφή παραγωγής έδωσε στη δημοσιότητα η Peugeot.
Ιδιαίτερο αλλά πολύ ενδιαφέρον σχεδιαστικά, το Peugeot 3008 συγκαταλέγεται στην ανερχόμενη κατηγορία των crossover.
Tις πρώτες εικόνες του 3008 σε μορφή παραγωγής έδωσε στη δημοσιότητα η Peugeot. Πρόκειται για το νέο μικρομεσαίο crossover μοντέλο, που πρωτογνωρίσαμε ως πρωτότυπο με την ονομασία "Prologue" τον προηγούμενο Σεπτέμβριο στην Έκθεση του Παρισιού.
Πολυσχιδής χαρακτήρας
Το μεγάλο πλεονέκτημα του 3008, σύμφωνα με την Peugeot, δεν είναι άλλο από τον πολύπλευρο χαρακτήρα που διαθέτει. Στην ουσία το γαλλικό μοντέλο γεφυρώνει 3 διαφορετικές κατηγορίες, αυτές των MPV, των SUV και των απλών χάτσμπακ, γι αυτό και συνοδεύεται από το χαρακτηρισμό crossover. Η ιδιαίτερη αλλά σίγουρα σύγχρονη αισθητική του περιγράφεται κατά κύριο λόγο από το ενός όγκου αμάξωμα με ύφος πολυχρηστικού, καθώς και τη φαινομενικά αυξημένη απόσταση από το έδαφος, αλλά και τα προστατευτικά μαρσπιέ στη βάση των προφυλακτήρων που παραπέμπουν σε SUV.
Με οικολογικό προφίλ
Όπως αρμόζει σε κάθε νέο μοντέλο, έτσι και το 3008 θα έχει μηχανικά σύνολα με οικολογικό προφίλ. Η γκάμα των κινητήρων βενζίνης περιλαμβάνει δύο μοτέρ 1,6 λίτρων με 120 (ατμόσφαιρα) και 150 ίππους (τούρμπο).
Διαστάσεις (σε χλστ.)
Μήκος: 4.385
Πλάτος: 2.113
Ύψος: 1.639
Μεταξόνιο: 2.613
Πολύ ευχάριστο εσωτερικό
H σχεδίαση του ταμπλό του 3008 είναι πολύ ευχάριστη, με αρκετές πινελιές χρωμίου να ενισχύουν τα μονόχρωμα υλικά. Ξεχωρίζουμε την έντονη κλίση της κεντρικής κονσόλας, αλλά και τους διακόπτες αεροπορικού τύπου στην κορυφή της.
Ένα αρκετά ενδιαφέρον στοιχείο είναι ο όγκος του χώρου αποσκευών του Peugeot 3008, που φτάνει στα 512 λίτρα μέχρι την εταζέρα ή στα 656 λίτρα μέχρι την οροφή -και στις δύο περιπτώσεις με τη δεύτερη σειρά καθισμάτων σε όρθια θέση. Πρόκειται για νούμερα που το κατατάσσουν λίγο πριν από την κορυφή της κατηγορίας των μικρομεσαίων πολυχρηστικών.