Τιμές με Leasing
Επαγγελματικά

Test

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  3/2/2009
TEST
Chana Benni 1,3
Benni στα δύσκολα…
Διαβάστηκε από 23543 αναγνώστεςΗμερομηνία δημοσίευσης:3/2/2009
Το πιο δυνατό χαρτί του Benni για τα δεδομένα της κατηγορίας είναι ότι οι μεγάλες του εξωτερικές διαστάσεις -με βάση εκείνη- έχουν αντίκρισμα και σε επίπεδο χώρων.
To νέο Benni της Chana αποτελεί το δεύτερο φθηνότερο αυτοκίνητο της ελληνικής αγοράς*. Σαφώς αυτό είναι το κύριο χαρακτηριστικό του και φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού σε θέματα ποιότητας. Είναι όμως σε θέση να συναγωνιστεί τα μίνι αυτοκίνητα της κατηγορίας συνολικά;
*Αυτή τη στιγμή το Chevrolet Matiz στη βασική έκδοση των 0,8 λτ. προσφέρεται για περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων με 6.780 ευρώ, που είναι και η χαμηλότερη τιμή της αγοράς.
Το Benni είναι αρκετά καλαίσθητο αισθητικά, με το πίσω μέρος του να εμφανίζει πολυχρηστικά στοιχεία.
Το Benni της κινέζικης Changan Automobiles διατίθεται στην ελληνική αγορά από την China Motors στην προσπάθειά της να αποσπάσει μερίδιο από τη μίνι κατηγορία. Οι συνολικές του διαστάσεις είναι από τις μεγαλύτερες σε αυτή την κατηγορία, ενώ και ο κινητήρας που το εφοδιάζει είναι ο πιο μεγάλος σε χωρητικότητα, αποκτώντας αυτομάτως δύο πολύ σημαντικά πλεονεκτήματα έναντι του ανταγωνισμού. Το τρίτο και καλύτερο όμως είναι η χαμηλή του τιμή, που ορίζεται στα 6.900 ευρώ, με τον εξοπλισμό να είναι μεν λιτός, αλλά ικανοποιητικός.
Εμφάνιση
Εμφανισιακά, το Benni δεν παρουσιάζει κάτι ξεχωριστό αισθητικά στην κατηγορία και σίγουρα δε διεκδικεί δάφνες πρωτοτυπίας αλλά είναι σύγχρονο. Στο εμπρός του μέρος η εικόνα είναι καλαίσθητη, με τα τριγωνικά φωτιστικά σώματα και την εμπρόσθια μάσκα με τη νικελένια γρίλια να συγκεντρώνουν το όποιο ενδιαφέρον. Το υπερυψωμένο πίσω μέρος εμφανίζει πολυχρηστικά στοιχεία, κάτι που συνεχίζει και από την κάθετη διάταξη των φωτιστικών σωμάτων εκεί. Εντύπωση προκαλεί, τέλος, η σχεδίαση της πίσω κολόνας του αμαξώματος, καθώς και η αντίστοιχη των πίσω θυρών, οι οποίες εναρμονίζονται με εκείνη, παραπέμποντας με τη σειρά τους σε πολυχρηστικό προφίλ.
Συν & Πλην
(+): Η ορατότητα, οι χώροι, η τιμή
(-): H ποιότητα συναρμολόγησης, οι έντονες κλίσεις του αμαξώματος, ο θόρυβος του κινητήρα, η οδηγική αίσθηση και συμπεριφορά -και δη σε εκτός πόλης διαδρομές, η άσχημη οσμή των πλαστικών στο εσωτερικό

 
 Chana Benni 1,3
Εσωτερικό
Κινητήρας – Επιδόσεις
Χώροι
Οδική συμπεριφορά