Τα Φθηνότερα Βενζινάδικα στην περιοχή σου

Πρώτη επαφή

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  19/5/2009
Πρώτη επαφή
Νέο Lexus RX 450h
Παράδειγμα προς μίμηση
Διαβάστηκε από 10177 αναγνώστεςΗμερομηνία δημοσίευσης:19/5/2009
Νέο Lexus RX 450h παρουσιάζεται επιβλητικό και πολυτελές, ενώ από πλευράς διαστάσεων είναι συνολικά πιο μεγάλο από τον προκάτοχό του.
Το νέο πολυτελές SUV της Lexus είναι αναβαθμισμένο αισθητικά, αλλά και τεχνολογικά, ενώ στην έκδοση RX 450h με το δεύτερης γενιάς υβριδικό σύστημα και το δυνατότερο μηχανικό σύνολο των 299 ίππων διαθέτει κατανάλωση αντίστοιχη με ενός 1.400άρη κινητήρα.
Η Σειρά RX της Lexus αφορά στα πολυτελή SUV της ιαπωνικής φίρμας, με την πρώτη γενιά να κάνει την εμφάνισή της το 1988 και τη δεύτερη το 2003, η οποία το 2005 αποκτά έκδοση με υβριδικό σύστημα (RX 400h). Το πρώτο παγκοσμίως premium SUV, που κινείται από το συνδυασμό θερμικού μηχανικού συνόλου με ηλεκτροκινητήρες, εκσυγχρονίζεται πλήρως στη νέα του γενιά, την οποία οδηγήσαμε προ λίγων ημερών στους δρόμους της Βουδαπέστης και σας μεταφέρουμε τις πρώτες εντυπώσεις μας.
Πιο μεγάλο και δυναμικό εξωτερικά
Αναφορικά με την εξωτερική του εμφάνιση, το νέο Lexus RX 450h παρουσιάζεται επιβλητικό και πολυτελές, ενώ από πλευράς διαστάσεων είναι συνολικά πιο μεγάλο από τον προκάτοχό του. Εμπρός, ξεχωρίζουν τα μεγαλύτερα φωτιστικά σώματα και η τραπεζοειδής μάσκα με τις πολλές κάθετες χρωμιωμένες γρίλιες, από το πλάι διακρίνεται το νεύρο που ξεκινά από τα φώτα και "σβήνει" προς τα πίσω, ενώ στο οπίσθιο τμήμα το βλέμμα εστιάζει στα μακρόστενα φωτιστικά σώματα, τα οποία δεν ενώνονται με το πίσω τζάμι, όπως συνέβαινε στην προηγούμενη γενιά. Παράλληλα, βελτιωμένος είναι και ο αεροδυναμικός συντελεστής -από Cd: 0,33 που ήταν στο παλαιότερο μοντέλο, σε Cd: 0,32 στο καινούργιο.
¶μεσα διαθέσιμο από 59.500 ευρώ
Τρεις είναι οι διαθέσιμες εκδόσεις με τις οποίες προσφέρεται το νέο RX 450h, με την πρώτη Dynamic να κοστίζει 59.500 ευρώ και να περιλαμβάνει τα πάντα, όπως VSC (σύστημα ελέγχου ευστάθειας), 10 αερόσακους, αισθητήρες βροχής, cruise control, προβολείς ομίχλης, bluetooth, 2ζωνικό κλιματισμό, δερμάτινο σαλόνι, ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών και ηχοσύστημα με 9 ηχεία.
Με δείκτη οικονομίας αντί για στροφόμετρο
Στον πίνακα οργάνων τη θέση του στροφόμετρου έχει πάρει ο δείκτης οικονομίας power-meter, ο οποίος χωρίζεται σε τρία τμήματα, charge, eco και power. Η βελόνα του δείχνει την περιοχή charge αρχικά, κατόπιν την πράσινη περιοχή (eco) όταν το αυτοκίνητο κινείται σε κανονικούς ή ήπιους ρυθμούς και στην επιτάχυνση ο δείκτης ανεβαίνει στην περιοχή power. Ουσιαστικά, δηλαδή, απεικονίζει τον τρόπο που λειτουργεί ο κινητήρας σε συνδυασμό με τους ηλεκτροκινητήρες, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να "εκπαιδεύσει" τον οδηγό να είναι πιο συνετός με το πάτημα του γκαζιού. Όλα αυτά, βέβαια, φαίνονται πιο αναλυτικά και μέσω της οθόνης του συστήματος πολυμέσων στο πάνω μέρος του ταμπλό.

Εξωτερικές διαστάσεις
ΜοντέλοRX 400hΝέο RX 450h
Μήκος (χλστ.)4.7554.770 (+15)
Πλάτος (χλστ.)1.8451.885 (+40)
Ύψος (χλστ.)1.6701.685 (+15)
Μεταξόνιο (χλστ.)2.7152.740 (+25)
Σε παρένθεση η διαφορά με το προηγούμενο

 
 Νέο Lexus RX 450h
Εσωτερικό
Στο δρόμο
Κινητήρας
Lexus Hybrid Drive
Παθητική ασφάλεια
Τεχνικά χαρακτηριστικά -Αναρτήσεις - φρένα - τιμόνι