Θέματα αγοράς Μεταχειρισμένων

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  26/5/2009
Θέματα αγοράς mtx
Μεταχειρισμένο Audi A3 1,6 FSI του 2005
Premium επιλογή
Διαβάστηκε από 10729 αναγνώστεςΗμερομηνία δημοσίευσης:26/5/2009
Το Audi A3 είναι ένα ποιοτικό και ασφαλές αυτοκίνητο, το οποίο αποπνέει μία δόση πολυτέλειας.
Κινητήρας
Κάτω από το καπό του γερμανικού μοντέλου βρίσκεται ένας κινητήρας άμεσου ψεκασμού, χωρητικότητας 1,6 λίτρων. Το μηχανικό αυτό σύνολο αποδίδει 127 δυναμομετρημένους ίππους και 167 Nm ροπής. Έτσι, οι επιδόσεις του μοντέλου κυμαίνονται σε ικανοποιητικά επίπεδα, ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κανείς το βάρος του αμαξώματος, το οποίο φτάνει στα 1.360 κιλά.
Οδική συμπεριφορά
Στο δρόμο το Α3 προσφέρει αυξημένα επίπεδα άνεσης στους επιβάτες του και παρουσιάζει υψηλή σταθερότητα ακόμα και σε ταχύτητες τελικής. Η ρύθμιση της ανάρτησης δεν εμποδίζει τον οδηγό να κινηθεί σε γρήγορους ρυθμούς, μιας και οι κλίσεις του αμαξώματος είναι φυσιολογικές.
Εσωτερικό - Χώροι
Το ταμπλό του Α3 είναι σοβαρό σχεδιαστικά και προφανώς πολυτελές. Τα υλικά είναι πολύ καλής ποιότητας και η κατασκευή είναι γενικά αψεγάδιαστη. Η σχεδίαση δε χαρακτηρίζεται από εξάρσεις, όμως λεπτομέρειες όπως η διαμόρφωση της βάσης της κεντρικής κονσόλας, όπου υπάρχουν δύο ιδιόμορφες χειρολαβές, οι επενδύσεις αλουμινίου σε ορισμένα σημεία, καθώς και το κομψό χειρόφρενο με τη μικρή λαβή προσθέτουν αρκετές πινελιές ξεχωριστού στιλ. Από πλευράς χώρων, οι επιβάτες δε θα αντιμετωπίσουν ιδιαίτερα προβλήματα κατά τη μεταφορά τους. Καλή είναι και η χωρητικότητα του χώρου αποσκευών, η οποία είναι 350 λίτρα.
Μεταπωλητική αξία
Σε καλά επίπεδα βρίσκεται η μεταπωλητική αξία του γερμανικού μοντέλου. Σε αυτό παίζει το μεγαλύτερο ρόλο το όνομα της Audi.
Value for Money
Σχετικά καλή είναι η σχέση τιμής - αξίας του Α3, δεδομένου του premium χαρακτήρα του αυτοκινήτου.
Συν & Πλην
(+): Ποιότητα, οδική συμπεριφορά
(-): Τιμή
Το πίσω τμήμα του Α3 έχει σοβαρή σχεδίαση, που ταιριάζει απόλυτα με το υπόλοιπο σύνολο.

Το ταμπλό του A3 διακρίνεται για την πολύ καλή ποιότητα κατασκευής και τη συναρμολόγηση των υλικών.

Σημαντικότεροι ανταγωνιστές
Alfa Romeo 147 3d 1,6 120ps
BMW 116i
Από το 1996 μέχρι σήμερα
Η πρώτη γενιά Α3 παρουσιάστηκε το 1996 και 7 χρόνια αργότερα λανσαρίστηκε η δεύτερη. Το 2008 δέχτηκε facelift και πρόκειται για το μοντέλο που πωλείται μέχρι και σήμερα στις εκθέσεις Audi.
Πόσο αξιόπιστο είναι; Σε απλά καλά επίπεδα κυμαίνεται η αξιοπιστία που έχει παρουσιάσει το A3. Κάποιες από τις βλάβες που έχουν αναφερθεί εντοπίζονται στον κινητήρα, στη μετάδοση και στον κλιματισμό.
Τιμή αγοράς 2005: 21.760 ευρώ
Τιμή αγοράς 2009: 13.600 ευρώ
Τιμή πώλησης 2009: 15.300 ευρώ

 
 Μεταχειρισμένο Audi A3 1,6 FSI του 2005
Εξοπλισμός - Τεχνικά Χαρακτηριστικά