• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Test Μεταχειρισμένων

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  5/1/2010
Test mtx
Μεταχειρισμένο Ford Fiesta 1,4 5d του 2006
Ποιοτικό και ασφαλές
Διαβάστηκε από 16035 αναγνώστεςΗμερομηνία δημοσίευσης:5/1/2010
Το Ford Fiesta είναι ένα αυτοκίνητο το οποίο διακρίνεται για την πολύκαλή οδική συμπεριφορά που προσφέρει, τους χώρους στο εσωτερικό, αλλά και την προσεγμένη ποιότητα κατασκευής.
Κινητήρας
Κάτω από το καπό του γερμανικού μοντέλου βρίσκεται ένας κινητήρας 1,4 λτ., που αποδίδει 82 δυναμομετρημένους ίππους και 126 Nm ροπής. Το μηχανικό σύνολο αυτό κινεί σε ικανοποιητικούς ρυθμούς το 5θυρο αμάξωμα των 1.083 κιλών, ενώ την κατάσταση σώζει το σχετικά "σφιχτό" σε κλιμάκωση κιβώτιο.
Οδική συμπεριφορά
Ευχάριστο και σταθερό είναι το Fiesta, τόσο σε ανοιχτό δρόμο όσο και στις στροφές. Το πλαίσιο είναι αρκετά στιβαρό και συνολικά η συμπεριφορά του αυτοκινήτου στον τομέα αυτό θεωρείται από τις καλύτερες στην κατηγορία. Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα είναι η αμεσότητα αλλά και η αίσθηση που διαθέτει το σύστημα διεύθυνσης. Η σχετικά σφιχτή ρύθμιση της ανάρτησης προσφέρει μικρές κλίσεις στο αμάξωμα, χωρίς όμως να επηρεάζει την άνεση των επιβατών.
Εσωτερικό - Χώροι
Μπαίνοντας στο εσωτερικό του Fiesta, η εικόνα που αντικρίζεις είναι λιτή. Η συνολική ποιότητα κατασκευής είναι αρκετά καλή, γεγονός που ενισχύει το αφρώδες υλικό στο ταμπλό. Από πλευράς χώρων, με άνεση μεταφέρονται στο εσωτερικό του μικρού μοντέλου 4 επιβάτες, χωρίς να κάνουν κάποια παραχώρηση. Ο όγκος του χώρου για τις αποσκευές φτάνει στα 284 λίτρα, τιμή που βρίσκεται στο μέσο όρο της κατηγορίας.
Μεταπωλητική αξία
Σε πολύ καλά επίπεδα κυμαίνεται η μεταπωλητική αξία του Fiesta, λόγω της πολύ καλής εικόνας του μοντέλου στην αγορά αλλά και του νεανικού του χαρακτήρα.
Value for Money
Καλή σχέση τιμής-αξίας εμφανίζει το γερμανικό μοντέλο, αφού η τιμή του και ο βασικός του εξοπλισμός κινούνται στα επίπεδα των υπολοίπων μοντέλων-ανταγωνιστών.
Συν & Πλην
(+): Οδική συμπεριφορά, χώροι, ποιότητα
(-): Επιδόσεις, λιτή σχεδίαση εσωτερικού
Από το 1976 μέχρι σήμερα.
Η πρώτη γενιά Fiesta έκανε ντεμπούτο το 1976. Η έκτη γενιά του μικρού Ford παρουσιάστηκε το 2002 και 3 χρόνια αργότερα δέχτηκε facelift (το μοντέλο που αναφερόμαστε) και αντικαταστάθηκε το 2008 από την τελευταία γενιά, που διατίθεται στις εκθέσεις Ford.
Εξωτερικά το γερμανικό μοντέλο διαθέτει νεανική σχεδίαση, η οποία παράλληλα αποπνέει στιβαρότητα.

Το εσωτερικό του Fiesta διακρίνεται για την προσεγμένη ποιότητα κατασκευής, αλλά η εικόνα του είναι σχετικά λιτή.

Σημαντικότεροι ανταγωνιστές
Fiat Grande Punto 1,4
Honda Jazz 1,4
Hyundai Getz 1,4
Mitsubishi Colt 1,3
Opel Corsa 1,4
Peugeot 206 1,4
Renault Clio 1,4
Seat Ibiza 1,4
Skoda Fabia 1,4
Suzuki Swift 1,3
VW Polo 1,4
Τιμή αγοράς 2006: 12.780 ευρώ
Τιμή αγοράς 2009: 6.500 ευρώ
Τιμή πώλησης 2009: 7.300 ευρώ
Πόσο αξιόπιστο είναι; Σε απλά καλά επίπεδα κυμαίνεται η αξιοπιστία του γερμανικού μικρού μοντέλου. Κάποια από τα προβλήματα που έχουν αναφερθεί εντοπίζονται στον κινητήρα, στη μετάδοση και σε κάποιες ηλεκτρικές λειτουργίες.

 
 Μεταχειρισμένο Ford Fiesta 1,4 5d του 2006
Τεχνικά χαρακτηριστικά - Εξοπλισμός