" />
  • Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  4/5/2010
Σύστημα CAR2CAR της Audi
Σύστημα CAR2CAR της Audi
Έγκαιρη προειδοποίηση
Διαβάστηκε από 1061 αναγνώστεςΗμερομηνία δημοσίευσης:4/5/2010
Το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης CAR2CAR της Audi πλέον συνεργάζεται με ανάλογα συστήματα άλλων αυτοκινητοβιομηχανιών, με σκοπό την αποφυγή ατυχήματος με ασύρματη επικοινωνία των οχημάτων.
Η προειδοποίηση για τυχόν ατύχημα ή ακινητοποίηση ενός οχήματος στο δρόμο δεν είναι πάντοτε εφικτή, λόγω διαφόρων συνθηκών. Συνηθισμένο είναι το φαινόμενο, όπου ένα αυτοκίνητο έχει ακινητοποιηθεί πάνω στο δρόμο έπειτα από μία στροφή, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει οπτική επαφή με αυτό και να κινδυνεύουμε να εμπλακούμε σε ατύχημα. Έτσι, με το σύστημα CAR2CAR μας δίνεται η δυνατότητα έγκαιρης προειδοποίησης για οτιδήποτε συμβαίνει σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων.
Πώς γίνεται η επικοινωνία
Το σύστημα αυτό επιτρέπει την επικοινωνία μεταξύ των αυτοκινήτων και την ανταλλαγή δεδομένων, όπως τη θέση και την ταχύτητα. Αναλύοντας τα δεδομένα αυτά, το σύστημα συμβάλλει στην αποφυγή ατυχημάτων, προειδοποιώντας έγκαιρα τους οδηγούς για πιθανό κίνδυνο από άλλα αυτοκίνητα. Ο βασικός εξοπλισμός που απαιτείται για τη λειτουργία του συστήματος επικοινωνίας μεταξύ των αυτοκινήτων, αποτελείται από ένα μικροεπεξεργαστή, ένα δέκτη GPS (Global Positioning System) για τον προσδιορισμό της θέσης του αυτοκινήτου και μια ασύρματη μονάδα δικτύου (Wireless LAN).
Οι λειτουργίες
Με το σύστημα CAR2CAR της Audi αλλά και των άλλων εταιρειών, η οδήγηση, ειδικά μέσα στην πόλη, γίνεται ιδιαίτερα πιο ασφαλής. Οι ενδείξεις εμφανίζονται στην οθόνη πολλαπλών λειτουργιών αλλά και στο σύστημα MMI. Σε περίπτωση, λοιπόν, που κάποιο αυτοκίνητο είναι σταματημένο εμπρός, στην άκρη του δρόμου ή έπειτα από μία στροφή, ο οδηγός λαμβάνει ηχητική αλλά και οπτική προειδοποίηση, ώστε να αποφύγει ένα δυνατό φρενάρισμα ή να συγκρουστεί με το εν λόγω όχημα. 
Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση μίας διασταύρωσης χωρίς ορατότητα, ώστε οι οδηγοί που πλησιάζουν σε αυτή να ειδοποιούνται έγκαιρα, ώστε να έχουν περισσότερο χρόνο να επιβραδύνουν, αποφεύγοντας το ατύχημα. Επίσης, το σύστημα προειδοποιεί σε περίπτωση που μας πλησιάζει όχημα έκτακτης ανάγκης και μας δίνει οδηγίες, ώστε να διευκολύνει τη διέλευσή του.
Το σύστημα CAR2CAR προειδοποιεί τον οδηγό σε περίπτωση που πλησιάζει όχημα έκτακτης ανάγκης, δίνοντάς του οδηγίες ώστε να διευκολύνει τη διέλευσή του.

Μέσω του CAR2CAR, ο οδηγός ενημερώνεται έγκαιρα για το ακινητοποιημένο όχημα που βρίσκεται κάποιες 10άδες ή 100άδες μέτρα μπροστά του, ώστε να αποφύγει τη σύγκρουση.

Ακόμα και σε "τυφλές" διασταυρώσεις, οι οδηγοί ενημερώνονται έγκαιρα, ώστε να έχουν περισσότερο χρόνο να επιβραδύνουν, αποφεύγοντας τη σύγκρουση.Η μάχη της βασικής: Polo vs i20

Δοκιμή: DS 7 Crossback

Αποκλειστικό: Η νέα Skoda Octavia

Ξέρεις τι είναι η ισχύς;

Η κίνηση στους δρόμους

Γιατί βάζουν τα αυτοκίνητα σε.. δίαιτα;

Ίδιο μοτέρ, περισσότερα άλογα, άλλη τιμή

Πρώτες βοήθειες σε μοτοσυκλετιστή

Η πιο ερωτεύσιμη πόλη της Ελλάδας

Αποκλειστικό: Το νέο Audi TT

Citroen C3 VS Ford Fiesta VS Nissan Micra

Δοκιμή: Το κορυφαίο Peugeot 508

Video: Νέο Volvo XC40 Recharge

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Ποια αυτοκίνητα είναι για κλωτσιές;

Αγορά / Auto Bild: Διαβάστε live 30 δοκιμές

Yellow Pages: Ελαστικά - Τιμές - Προσφορές!

Yellow Pages: Λιπαντικά - Προδιαγραφές!

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: To καλύτερο επαγγελματικό αυτοκίνητο !

HONDA: Τιμές… «όνειρο ζω, μη με ξυπνάτε»

SEAT: Μοντέλα φυσικού αερίου που καίνε 3,5€/100 χλμ.

RENAULT: Ανακάλυψε το CAPTUR με το νέο turbo κινητήρα βενζίνης 1.3 TCe

FORDAdvertisement: Ford: No 1 σε πωλήσεις επαγγελματικών οχημάτων για 3η συνεχόμενη χρονιά.

PEUGEOT: Θέλεις SUV Peugeot από 14.700 ευρώ;

FORD: Πλήρης έλεγχος για το μεταχειρισμένο που θέλεις

περισσότερα »