• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Test

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  27/4/2011
TEST
Hyundai ix35 blue DRIVE 1,6 GDI
Ευρωπαϊκό άλμα
Διαβάστηκε από 112521 αναγνώστεςΗμερομηνία δημοσίευσης:27/4/2011
Το ix35 δεν είναι απλά ένα νέο όχημα ελεύθερου χρόνου της Hyundai που έχει την ικανότητα να… προσεγγίζει 
τη φύση. Είναι και ο καθρέφτης της εντυπωσιακής προόδου της κορεατικής φίρμας, που πλέον κατασκευάζει 
μοντέλα με ευρωπαϊκό «αέρα».
Το ix35 δεν είναι απλά ένα νέο όχημα ελεύθερου χρόνου της Hyundai που έχει την ικανότητα να… προσεγγίζει τη φύση. Είναι και ο καθρέφτης της εντυπωσιακής προόδου της κορεατικής φίρμας, που πλέον κατασκευάζει μοντέλα με ευρωπαϊκό «αέρα».
Το ix35 δεν είναι απλά ένα νέο όχημα ελεύθερου χρόνου της Hyundai που έχει την ικανότητα να… προσεγγίζει 
τη φύση. Είναι και ο καθρέφτης της εντυπωσιακής προόδου της κορεατικής φίρμας, που πλέον κατασκευάζει 
μοντέλα με ευρωπαϊκό «αέρα».
Ξεχάστε το Tucson. Στοπ. Σε κάθε επίπεδο. Στοπ. Το νέο ix35 ήρθε να το αντικαταστήσει, αλλά και να αποδείξει στην πράξη πως η Hyundai, ο τέταρτος σε πωλήσεις, πλέον, κατασκευαστής αυτοκινήτων στον κόσμο, έχει ανεβάσει δύο ταχύτητες αποποιούμενη την ταμπέλα του φθηνού κατασκευαστή από τη μια και ανταγωνιζόμενη στα ίσια Ευρωπαίους και Ιάπωνες κατασκευαστές από την άλλη.
Το ix35 (να σημειωθεί εδώ πως τα μοντέλα της Hyundai, με το 5 ως δεύτερο ψηφίο στην ονομασία τους θα συνδυάζονται και με τετρακίνηση) έχει όλα τα χαρακτηριστικά της νέας γκάμας i της εταιρείας, κάτι που στην εμφάνιση μεταφράζεται σε πιο δυναμικό στιλ. 
Αρέσει
Το νέο Ηyundai ix35 σχεδιάστηκε και εξελίχτηκε στο κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης της Hyundai στο Ρίσελσχαϊμ, ενώ κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του ομίλου στη Σλοβενία. Είναι διαθέσιμο με τετρακίνηση, αλλά και με αποκλειστική μετάδοση της κίνησης στους εμπρός τροχούς, όπως στο μοντέλο που δοκιμάσαμε!
Όπως και να έχει, μια ματιά είναι αρκετή για να καταλάβει κανείς πως το ix35 υιοθετεί τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της "χυτής γλυπτικής", όπως την αποκαλεί η Hyundai. Η σχεδιαστική αυτή αντίληψη εκφράζεται με τις ευδιάκριτες γραμμές του αμαξώματος, τις τολμηρές λεπτομέρειες και την πίσω αεροτομή. Στο μπροστινό μέρος κυριαρχεί η εξάγωνη μάσκα που αποτελεί το νέο σήμα κατατεθέν της Hyundai για τα μοντέλα της Ευρωπαϊκής αγοράς, στην οποία η φίρμα δίνει ιδιαίτερο βάρος.
Αν μη τι άλλο, το ix35 είναι εμφανίσιμο και οι στιλιστικές επιρροές από το πρωτότυπο ix-Οnic είναι παραπάνω από εμφανείς. Το κυρτό τελείωμα της οροφής δίνει μια ιδιαίτερη δυναμική στο όλο σύνολο, ενώ οι ακμές στο αμάξωμα καταφέρνουν να κρύβουν τον όγκο του. Μην ξεγελιέστε όμως, το ix35 δεν είναι ένα μικρό αυτοκίνητο.
Το μήκος του ανέρχεται στα 4.410 χλστ. (+85 χλστ. από το Tucson), το πλάτος στα 1.820 (+20) και το ύψος στα 1.670 χλστ. (-10), ενώ και το μεταξόνιο έχει διευρυνθεί κατά 10 χλστ., αγγίζοντας τα 2.640 χλστ.
(+):  Άνεση /  Ποιότητα κύλισης  / Χώροι επιβατών - αποσκευών / Ελαστικότητα κινητήρα  / Ηχομόνωση
(-):  Αίσθηση τιμονιού / Ελκτική πρόσφυση στις στροφές
Εξωτερικές διαστάσεις: Μήκος: 4.410 χλστ., πλάτος: 1.820 χλστ., ύψος: 1.670 χλστ. και μεταξόνιο: 2.640 χλστ. Κύκλος στροφής: 10,6 μ.
Εγγυήσεις: Μηχανικά μέρη: 3 έτη, Σκουριά: 3 έτη, Αντιδιαβρωτική: 10 έτη, Οδική βοήθεια: 3 έτη

Ζήτημα τιμής
Το ix35 δεν δείχνει να υστερεί πουθενά, τη στιγμή που ο κινητήρας του αποτελεί ως και σημείο αναφοράς. Παράλληλα, η τιμή των 20.500 ευρώ το καθιστά μια ενδιαφέρουσα πρόταση. Η έκδοση Classic διαθέτει μεταξύ άλλων στάνταρ ABS, ESP, 6 αερόσακους, 4 ηλ. παράθυρα, ηλ. καθρέφτες, κεντρικό κλείδωμα, air condition, ηχοσύστημα με παροχή USB, προβολείς ομίχλης και 16άρες ζάντες αλουμινίου. Παράλληλα, το νέο μοντέλο της Hyundai εξοπλίζεται με βοηθητικά συστήματα για ανωφέρειες (Hill start Assist Control) και κατωφέρειες (Downhill Brake Control).

 
 Hyundai ix35 blue DRIVE 1,6 GDI
Εσωτερικό
Χώροι
Κινητήρας
Τι είναι το blue DRIVE
Στο δρόμο
Παθητική ασφάλεια
Συμπέρασμα
Τεχνικά χαρακτηριστικά- Εξοπλισμός - Τιμή- Βαθμολογία