Αφιέρωμα

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  6/7/2011
Αφιέρωμα
Κέρδος για την τσέπη μας και το περιβάλλον
Εγγύηση 2 ετών - Ασφάλεια - Service
Διαβάστηκε από 58174 αναγνώστεςΗμερομηνία δημοσίευσης:6/7/2011
Tο υγραέριο κίνησης LPG (ή autogas), το τελευταίο χρονικό διάστημα, έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές και στη χώρα μας προσφέροντας στους οδηγούς οικονομία στη χρήση και στο αυτοκίνητο διπλάσια αυτονομία, αλλά και συντελώντας στη μείωση των εκπομπών επικίνδυνων ρύπων. Το υγραέριο είναι αυτή τη στιγμή η πιο ενδιαφέρουσα εναλλακτική μορφή καυσίμου.
To ρεζερβουάρ υγραερίου που βλέπετε στη θέση του εφεδρικού τροχού θέλει αλλαγή περίπου σε 10 χρόνια. Φιλοξενεί και μια βασική βαλβίδα ασφαλείας η οποία ενεργοποιείται σε περίπτωση κινδύνου.
Οι περισσότεροι μετατροπείς δίνουν κατά μέσο όρο δύο χρόνια εγγύηση σε ό,τι αφορά στη δική τους εγκατάσταση και στη λειτουργία της.
Πρόβλεψη για ασφάλεια
Για λόγους ασφαλείας, το σύστημα διαθέτει ειδικές βαλβίδες ασφαλείας που, π.χ σε περίπτωση φωτιάς από ατύχημα, αποκόπτουν την παροχή ρεύματος και υγραερίου στον κινητήρα αλλά και φροντίζουν έτσι, ώστε το υγραέριο να εκτονώνεται στην ατμόσφαιρα.
Απλό και φθηνό Service
H τακτική συντήρηση του συστήματος πραγματοποιείται περίπου κάθε 20.000 ή 25.000 χιλιόμετρα και εκτός από έναν γενικό έλεγχο περιλαμβάνει αλλαγή του φίλτρου υγραερίου που κοστίζει περίπου 5 με 10 ευρώ. Το ρεζερβουάρ υγραερίου καλό είναι να αλλάζετε σε διάστημα περίπου 10 ετών, με μέσο κόστος 90 ευρώ. Στα 50.000 χιλιόμετρα πρέπει να καθαριστούν τα μπεκ, εργασία που κοστίζει περίπου 20 με 50 ευρώ.

 
 Υγραέριο
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΘΕΜΑΤΟΣ
LPG - Βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να γνωρίζουμε
Η καύση του εκπέμπει έως και 12% λιγότερο CO2
Και φθηνό και ελληνικό
Χαμηλότερη φορολογία
Έρευνα - 93% των οδηγών βλέπουν το υγραέριο θετικά
Απλή διαδικασία η μετατροπή
Εγγύηση 2 ετών - Ασφάλεια - Service
Κόστος μετατροπής από 900-1.000 ευρώ
Όφελος που ξεπερνά τα 1.000 ευρώ το χρόνο
Χρήσιμες συμβουλές που πρέπει να ξέρετε
Επιλεγμένοι εγκαταστάτες υγραερίου