Η έρευνα έρχεται από το Ηνωμένο Βασίλειο και όπως φαίνεται από τα αποτελέσματα ο ΚΟΚ και οι κανόνες οδικής ασφάλειας καταπατούνται σε πολλές περιπτώσεις.

1 στους 5 οδηγούς κάνει βιντεοκλήση την ώρα που οδηγάει

1.866 Επισκέψεις στο άρθρο (7/10/2020)

Μία έρευνα έρχεται για να καταδείξει τη μάστιγα στην οποία έχει εξελιχθεί η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά τη διάρκεια της οδήγησης, καθώς ένας στους πέντε νεαρούς οδηγούς δηλώνει ότι έχει λάβει μια βιντεοκλήση στο τηλέφωνό του ενώ βρίσκεται πίσω από το τιμόνι!


Η έρευνα έρχεται από το Ηνωμένο Βασίλειο και όπως φαίνεται από τα αποτελέσματα ο ΚΟΚ και οι κανόνες οδικής ασφάλειας καταπατούνται σε πολλές περιπτώσεις. Η ετήσια αυτή έρευνα πραγματοποιήθηκε από την RAC με 3.068 οδηγούς να συμμετέχουν και να απαντούν σε διάφορα θέματα, σχετικά πάντα με την οδήγηση.
 
Όπως προαναφέραμε ένα από τα τραγικά αποτελέσματα της έκθεσης είναι το γεγονός πως ένας στους πέντε νεαρούς οδηγούς δηλώνει ότι έχει λάβει μια βιντεοκλήση στο τηλέφωνό του ενώ βρίσκεται πίσω από το τιμόνι. Από κει και πέρα 8% όλων των αυτοκινητιστών πραγματοποίησαν βιντεοκλήσεις κατά την οδήγηση, αριθμός που αυξάνεται στο 18% για τους οδηγούς ηλικίας μεταξύ 17 και 24 ετών. Για τους οδηγούς ηλικίας 25 έως 44 ετών, εν τω μεταξύ, το ποσοστό είναι 13 τοις εκατό.
 
Αναφορικά με την ηλικία οδηγών 17 έως 24 ετών το 9% δήλωσε ότι έχει παίξει παιχνίδια στο κινητό του την ώρα που είναι οδηγός σε αυτοκίνητο, ποσοστό που είναι τρεις φορές μεγαλύτερο από τον μέσο οδηγό του Ηνωμένου Βασιλείου. Παράλληλα η έρευνα διαπίστωσε ότι η χρήση κινητών τηλεφώνων από άλλους οδηγούς ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη ανησυχία των βρετανών αυτοκινητιστών, η πρώτη ήταν η κατάσταση των τοπικών οδών! Περίπου το 32% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι το ζήτημα της χρήσης κινητών τηλεφώνων στο τιμόνι είναι κάτι που τους ανησυχεί και το 79 τοις εκατό θέλει οι αρχές να χρησιμοποιούν τεχνολογία καμερών για να εντοπίζουν αυτούς που παραβιάζουν το νόμο.
 
Παρά το τελευταίο στοιχείο, το 29% των οδηγών παραδέχτηκε ότι χρησιμοποιούν οι ίδιοι κινητό τηλέφωνο για να πραγματοποιούν και να λαμβάνουν κλήσεις πίσω από το τιμόνι. Το ποσοστό αυτό στις ηλικίες 17-24 ανέρχεται σε 42% και στην κατηγορία 25-44 στο 32%. Τέλος στο θετικό νέο της έρευνας, μειωμένο στο 8% (από 14% στην αντίστοιχη περσινή έρευνα) είναι το ποσοστό των οδηγών που έχουν στείλει γραπτό μήνυμα κατά τη διάρκεια της οδήγησης.

Hyundai
4green