• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Η νέα Μercedes A-Class θα υιοθετήσει, σε σχέση με το σημερινό μοντέλο, περισσότερο παραδοσιακό χάτσμπακ αμάξωμα αλλά και έντονα κουπέ στιλ (κατασκοπευτική εικόνα).

Το πρωτότυπο Concept A-Class προλογίζει τις σαφώς νεανικές 3θυρες εκδόσεις του νέου μικρομεσαίου Mercedes.

Αρκετά φουτουριστικό, το εσωτερικό του πρωτότυπου Concept Α-Class αποτελεί μια πρώτη ένδειξη για το περιβάλλον στην καμπίνα της επόμενης A-Class.

Με φωτιστικά LED και μυώδη στοιχεία, ο «προάγγελος» της A-Class μας δείχνει ότι το νέο μοντέλο θα υιοθετήσει σαφώς πιο νεανικό στυλ.

Ριζικά αλλαγμένη η νέα Mercedes A-Class

Ημερομηνία δημοσίευσης: 10/6/2011

Mε τριθυρο και πεντάθυρο αμάξωμα, έντονα κουπέ στιλ και τεχνολογίες φιλικές προς το περιβάλλον, η επόμενης γενιάς Mercedes A-Class στοχεύει στην κορυφή του πολυτελούς άκρου της μικρομεσαίας κατηγορίας. Στις ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται το 2012.

 
Η επόμενη A-Class αναμένεται πολύ διαφορετική από το σημερινό μοντέλο, αποσκοπώντας στο να ενισχύσει την παρουσία της Mercedes στα premium κόμπακτ αυτοκίνητα και διεκδικώντας, αυτή τη φορά, σαφώς περισσότερο νεανικό κοινό.

Το γερμανικό μοντέλο θα το δούμε, τόσο σε 3θυρες, όσο και σε 5θυρες εκδόσεις, το βασικό στοιχείο των οποίων θα είναι το δυναμικό look αλλά και το κουπέ στιλ. ¶λλωστε, τα δύο αυτά στοιχεία είναι τα πρώτα που αντιλαμβάνεται κανείς, όταν βλέπει το 3θυρο χάτσμπακ πρωτότυπο Concept A-Class που παρουσίασε η Mercedes το Μάρτιο.
Μακρύ καπό, κομψή φιγούρα και πολύ ελκυστικό design συναντάμε επίσης και στην 5θυρη έκδοση του αυτοκίνητου που παρουσιάζουμε αποκλειστικά, μέσω των κατασκόπων μας στο εξωτερικό. Το βέβαιο είναι πως οι σχεδιαστές της Μercedes επένδυσαν σε ένα πολύ εντυπωσιακό σύνολο, στο οποίο ισορροπούν αρμονικά το σπορτίφ ύφος και το πολυτελές προφίλ.

Σε επίπεδο τεχνολογίας, η νέα A-Class θα αποποιηθεί το σημερινό διπλό πάτωμα τύπου sandwich (αυτό θα χρησιμοποιηθεί πλέον σε ηλεκτρικά οχήματα). Θα βασιστεί σε εντελώς νέα προσθιοκίνητη πλατφόρμα (Mercedes Frontwheel Architecture) και θα χρησιμοποιεί νέα σύνολα κινητήρων πιθανόν 1,6 λίτρων άμεσου ψεκασμού με τούρμπο, για υψηλές αποδόσεις και χαμηλές εκπομπές ρύπων.
Τέλος, Περίπου το 2014, αναμένουμε και μια υβριδική ή ίσως και αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.