• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Το μοντέλο θα έχει αυτονομία της τάξης των 130 χιλιομέτρων

Η πρώτη φωτογραφία από την επίσημη παρουσίαση του ηλεκτροκίνητου Chevrolet Beat, ή στη δική μας χώρα Spark

Ο ηλεκτροκινητήρας του αποδίδει 60 ίππους

Έτοιμο το ηλεκτρικό Chevrolet Spark!

Ημερομηνία δημοσίευσης: 24/6/2011

Μπορεί στην αγορά της Ινδίας που παρουσιάστηκε να ονομάζεται Beat, όμως ουσιαστικά πρόκειται για την ηλεκτρική έκδοση του ιδιαίτερα επιτυχημένου μίνι μοντέλου που γνωρίζουμε ως Chevrolet Spark. Το αυτοκίνητο χρησιμοποιεί μπαταρίες ισχύος 20 kWh, ενώ η απόδοση του ηλεκτροκινητήρα φτάνει τους 60 ίππους.

 
Η ηλεκτρική εκδοχή του μίνι μοντέλου της Chevrolet που στην Ευρώπη γνωρίζουμε ως Spark, μόλις παρουσιάστηκε. Η παρουσίαση έγινε στην Ινδία και πιο συγκεκριμένα στο Νέο Δελχί, ενώ η εταιρεία επέλεξε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Σύμφωνα με τις δηλώσεις των υπευθύνων, το μίνι ηλεκτρικό μοντέλο, αποτελεί μέρος της ηλεκτρικής τεχνολογίας που παρουσίασε σε παγκόσμιο επίπεδο με το Volt, ενώ με τη σειρά του το μίνι αυτοκίνητο θα βοηθήσει στην εξέλιξη όλων των μερών αυτής (μπαταρίες, μετάδοση κ.λ.π.).

Η Chevrolet δεν ανακοινώνει εάν και πότε το αυτοκίνητο θα παραχθεί μαζικά, όμως δίνει στη δημοσιότητα αρκετά τεχνικά στοιχεία μαρτυρώντας με τον τρόπο αυτό ότι πρόκειται για κάτι περισσότερο από ένα απλό concept. Έτσι το ηλεκτροκίνητο Chevrolet Beat Battery Electric Vehicle (BEV), χρησιμοποιεί μπαταρίες ιόντων λιθίου μεγέθους 20 kWh, που συνολικά ζυγίζουν 270 κιλά. Αυτές με τη σειρά τους χρησιμοποιούν τεχνολογία υγρής ψύξης και μπορούν να λειτουργήσουν μεταξύ θερμοκρασιών -20 έως 45 βαθμών κελσίου. Ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 60 ίππους, ενώ η πλήρης φόρτιση των μπαταριών διαρκεί έως 8 ώρες από μια παροχή των 240 Volt. Η συνολική αυτονομία που χαρίζουν στο μοντέλο είναι τα 130 χιλιόμετρα, που σε κάθε περίπτωση κρίνονται αρκετά για τις καθημερινές μετακινήσεις στα αστικά κέντρα.