Τέλος στον έλεγχο πίεσης των ελαστικών

Τέλος στον έλεγχο πίεσης των ελαστικών

(26/8/2011)

Νέα τεχνολογία από τη Goodyear με την οποία ο οδηγός δεν χρειάζεται να κάνει στην άκρη για να ελέγξει τον αέρα!

Σωστή πίεση των ελαστικών, σημαίνει και μικρότερη κατανάλωση. Πιο συγκεκριμένα, έρευνες έδειξαν πως όταν ένα όχημα που δεν έχει επαρκώς φουσκωμένα τα ελαστικά του αυξάνεται η κατανάλωση του καύσιμου μέχρι και 0,10 ευρώ περίπου ανα λίτρο.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Επίσης, με τη σωστή πίεση των ελαστικών υπάρχει μικρότερη παραγωγή καυσαερίων, καθώς και αύξηση της διάρκειας ζωής και βελτίωση της συνολικής απόδοσης του οχήματος. Το Goodyear Air Maintenance Technology (AMT) επιτρέπει στα ελαστικά να παραμένουν φουσκωμένα με την βέλτιστη πίεση δίχως να υπάρχει ανάγκη εξωτερικής τρόμπας ή ηλεκτρονικών συστημάτων. Όλα τα εξαρτήματα του συστήματος ΑΜΤ μαζί με την τρόμπα μινιατούρα βρίσκονται μέσα στο ελαστικό.

Η Goodyear δεν αναφέρει το πότε θα είναι διαθέσιμη αυτή η τεχνολογία στο εμπόριο, αλλά τα σχέδια θα επιταχυνθούν λόγω των πρόσφατων κυβερνητικών ερευνητικών επιδοτήσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί, πως το Τμήμα Τεχνολογίας Οχημάτων του Υπουργείου Ενέργειας των Ηνωμένων Πολιτειών ανακοίνωσε ότι θα δώσει μια επιδότηση 1.5 εκατομμυρίου δολαρίων για την έρευνα, ανάπτυξη και εφαρμογή του συστήματος AMT για τα ελαστικά εμπορικών φορτηγών.
Mercedes
moto