Η Nissan πρόκειται να δοκιμάσει τη νέα τεχνολογία πρώτα στα ακριβά της μοντέλα.
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Η Nissan πρόκειται να δοκιμάσει τη νέα τεχνολογία πρώτα στα ακριβά της μοντέλα.

Νέα συστήματα ασφαλείας της Nissan

(14/10/2011)

Η Nissan ανακοίνωσε πρόσφατα μια σειρά νέων τεχνολογιών που αφορούν την ασφάλεια των επιβαινόντων, με στόχο τη μείωση των θανατηφόρων και σοβαρών τραυματισμών.

Η Nissan παρουσίασε πρόσφατα μια σειρά νέων τεχνολογιών στο πλαίσιο της ασφάλειας των επιβαινόντων και σύμφωνα με τα λεγόμενα της εταιρείας είναι σε προχωρημένο στάδιο και είναι πολύ πιθανό να τα δούμε σε κάποια μοντέλα της στο εγγύς μέλλον.

Με αυτά τα νέα τεχνολογικά επιτεύγματα  η Nissan θα πετύχει σημαντική μείωση ατυχημάτων και δυστυχημάτων.

Με αυτά τα νέα τεχνολογικά επιτεύγματα η Nissan θα πετύχει σημαντική μείωση ατυχημάτων και δυστυχημάτων.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »



Η πρώτη νέα τεχνολογία ονομάζεται «Acceleration Suppression for Pedal Misapplication» και ουσιαστικά αποτρέπει την ενδεχόμενη επαφή-σύγκρουση του αυτοκινήτου, σε περίπτωση που ο οδηγός πατήσει από λάθος το πεντάλ του γκαζιού αντί αυτό του φρένου.

Δεύτερο νέο χαρακτηριστικό είναι ένα σύνολο τεχνολογιών που συνεργάζονται για να αποφευχθεί ενδεχόμενο ατύχημα. Αυτές οι τεχνολογίες είναι η προειδοποίηση της «νεκρής γωνίας», η προειδοποίηση απόκλισης λωρίδας και η ανίχνευση αντικειμένων περιφερειακά από το αυτοκίνητο.

Τέλος, το τελευταίο σύστημα τεχνολογίας είναι το λεγόμενο «Predictive Forward Collision Warning System», το οποίο παρακολουθεί οχήματα που βρίσκονται εκτός οπτικού πεδίου με την τεχνολογία σόναρ. Έτσι, όταν το σύστημα «δει» ότι υπάρχει μποτιλιάρισμα αρκετά μπροστά, ειδοποιεί τον οδηγό να επιβραδύνει.

Με αυτά τα νέα τεχνολογικά επιτεύγματα η Nissan θα πετύχει σημαντική μείωση ατυχημάτων και δυστυχημάτων, ενώ, όπως αναφέρει, από το επόμενο έτος θα ξεκινήσουν να δοκιμάζονται.
Toyota
test center