H General Motors αποκάλυψε ότι το Cruze με κινητήρα diesel θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Lordstown του Ohio.

H General Motors αποκάλυψε ότι το Cruze με κινητήρα diesel θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Lordstown του Ohio.

Νέo diesel μοτέρ για το Cruze το 2013

(24/10/2011)

Η General Motors ανακοίνωσε έναν νέο πετρελαιοκινητήρα για το Chevrolet Cruze, ο οποίος θα είναι αρκετά οικονομικός και θα ξεκινήσει να παράγεται από τις αρχές του 2013.

Η General Motors επιβεβαίωσε πως το 2013 θα ξεκινήσει να παράγει ένα νέο πετρελαιοκινήρα με οικολογικό προφίλ, ο οποίος θα τοποθετηθεί και στη γκάμα του Cruze. Ωστόσο για την ώρα δεν έχουν ανακοινωθεί τεχνικές λεπτομέρειες για αυτό.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »



Ο εκπρόσωπος της GM, Tom Mock ανακοίνωσε ότι η εταιρεία του θα επενδύσει περίπου 4 εκατομ. ευρώ (5,5 εκατομ. δολάρια) για την αναβάθμιση του βασικού τομέα του εργοστασίου στο Lordstown του Ohio, στο οποίο θα παράγεται το νέο μοτέρ.

Σε κάθε περίπτωση, στην Ευρώπη το Chevrolet Cruze εφοδιάζεται ήδη με έναν 2λιτρο υπετροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο κινητήρα πετρελαίου, ο οποίος αποδίδει 163 ίππους στις 3.800 και με ροπή 360 Nm από τις 1.750 στρ./λεπτό.Ο κινητήρας αυτός συνδυάζεται με αυτόματο ή χειροκίνητο κιβώτιο 6 ταχυτήτων.Η κατανάλωση θα είναι σχετικά χαμηλή, αφού για έναν μικτό κύκλο των 100 χλμ.χρειάζεται να καταναλώσει μόλις 5,2 λτ. πετρέλαιο για το χειροκίνητο μοντέλο.

Ουσιαστικά λοιπόν, εκτιμάται πως το νέο μοτέρ diesel θα έχει μικρότερη χωρητικότητα από το σημερινό 2λιτρο, με περίπου ίδια ροπή αλλά σαφώς μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Δηλαδή αναμένεται πως θα καταναλώνει λιγότερο από 5,0 λτ./100 χλμ. με CΟ2 κοντά στα 110 γρ./χλμ.
ELASTIKA 2024
moto