To Chevrolet Cobalt είναι ένα μικρομεσαίο sedan, το οποίο θα διατίθεται από το 2012 σε 40 χώρες.
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

To Chevrolet Cobalt είναι ένα μικρομεσαίο sedan, το οποίο θα διατίθεται από το 2012 σε 40 χώρες.

Νέο μοντέλο από τη Chevrolet

(7/11/2011)

Εκτός από το Cruze, η Chevrolet θα διαθέτει στη γκάμα της και ένα δεύτερο μικρομεσαίο sedan μοντέλο. Λόγος γίνεται για το Cobalt, ένα παγκόσμιο μοντέλο που θα διατίθεται σε 40 χώρες.

Μετά το λανσάρισμα του πρωτότυπου μοντέλου στην έκθεση του Μπουένος ¶ιρες το περασμένο καλοκαίρι, έφτασε η ώρα για τη Chevrolet να παρουσιάσει την έκδοση παραγωγής του μοντέλου, το οποίο θα ξεκινήσει την εμπορική του σταδιοδρομία το 2012. Σταδιακά, το νέο πόνημα της Chevrolet θα διατίθεται σε 40 χώρες της Ευρώπης, Αφρικής, Μέσης Ανατολής και Νοτίου Αμερικής. Στη Βόρεια Αμερική, πάλι, το αυτοκίνητο δε θα πάει, αφού εκεί το όνομα «Cobalt» προϋπήρχε και αντικαταστάθηκε από το Cruze.

Το μήκος του είναι 4.479 χλστ., το πλάτος 1.735 χλστ. και το ύψος 1.514 χλστ., ενώ το μεταξόνιο εκτείνεται στα 2.620 χλστ.

Το μήκος του είναι 4.479 χλστ., το πλάτος 1.735 χλστ. και το ύψος 1.514 χλστ., ενώ το μεταξόνιο εκτείνεται στα 2.620 χλστ.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Η Βραζιλία θα είναι η πρώτη χώρα που θα δεχθεί το Cobalt, καθώς εκεί σχεδιάστηκε και εκεί θα κατασκευάζεται το αυτοκίνητο. Χωρίς να μας αποκαλύψει περαιτέρω λεπτομέρειες, η GM αποκάλυψε πως το νέο μοντέλο θα παράγεται σε τρία ακόμα εργοστάσιά της. Το μήκος του νέου μικρομεσαίου sedan είναι 4.479 χλστ., το πλάτος 1.735 χλστ. και το ύψος 1.514 χλστ., ενώ το μεταξόνιό του εκτείνεται στα 2.620 χλστ. Βάσει διαστάσεων, το Cobalt τοποθετείται στη γκάμα της Chevrolet ανάμεσα από τα Aveo και Cruze.

Η εξωτερική μορφή του νέου μοντέλου της αμερικάνικης φίρμας είναι ιδιαίτερη και μαρτυρά την καταγωγή του. Η αισθητική του εσωτερικού, πάλι, θυμίζει αρκετά την αντίστοιχη του Aveo και προεξάρχον του χαρακτηριστικό αποτελεί ο πίνακας οργάνων που θυμίζει εκείνον μοτοσικλέτας. Η Chevrolet υπόσχεται άνετους χώρους για πέντε ενήλικους επιβάτες και το μεταξόνιο των 2.620 χλστ. δεν μας δίνει λόγο να αμφιβάλουμε. Αυτό, πάντως, που εντυπωσιάζει είναι το πορτ μπαγκάζ, η χωρητικότητα του οποίου ορίζεται στα 563 λίτρα.

Στη Βραζιλία, οι υποψήφιοι πελάτες θα μπορούν να διαλέξουν ανάμεσα σε δύο μηχανικά σύνολα. Το μικρότερο είναι 1,4 λίτρων και αποδίδει 102 ίππους όταν καίει αιθανόλη και 97 ίππους όταν χρησιμοποιεί βενζίνη. Το μεγαλύτερο σύνολο είναι 1,8 λίτρων και θα συνεργάζεται αποκλειστικά με 6άρι αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Βέβαια, η εταιρεία από το Ντιτρόιτ είπε πως το Cobalt στις υπόλοιπες αγορές θα προσφέρεται με ευρύτερη γκάμα 4κύλινδρων κινητήρων, με τις χωρητικότητές τους να ποικίλουν από τα 1,3 έως τα 1,8 λίτρα.
FALKEN ZIEX ZE320
MONTELA