• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Το ηλεκτροκίνητο Pico EV έχει μήκος 2,4 μ., προσφέρει χώρους για δύο, ενώ έχει αυτονομία 50 χλμ.

Στα LED πάνελ που βρίσκονται περιμετρικά του αμαξώματος απεικονίζονται μηνύματα για τους υπόλοιπους αυτοκινητιστές.

Ο τοσοδούλης της Daihatsu

Ημερομηνία δημοσίευσης: 1/12/2011

Η Daihatsu, μια εταιρεία με μακρά παράδοση στα compact οχήματα, παρουσίασε στην έκθεση του Τόκιο το μήκους 2,4 μέτρων 2θέσιο ηλεκτρικό πρωτότυπο, Pico EV.

 
Το Pico αποτελεί μια φουτουριστική πρόταση της Daihatsu για ένα 2θέσιο ηλεκτρικό όχημα πόλης, το οποίο –σύμφωνα με την εταιρεία- τοποθετείται ανάμεσα στα αυτοκίνητα και στις μοτοσικλέτες. Το μήκος του είναι 2.400 χλστ., το πλάτος του 1.000 χλστ. και το ύψος του 1.830 χλστ. Το μεταξόνιό του εκτείνεται στα 1.830 χλστ. και επιτρέπει σε δύο επιβάτες να κάτσουν ο ένας πίσω από τον άλλο. Οι δύο επιβάτες εισέρχονται στο Pico, απλά σηκώνοντας την προστατευτική μπάρα που εκτελεί χρέη πόρτας. ¶λλα προεξάρχοντα χαρακτηριστικά του οχήματος είναι τα LED πάνελ στις μπάρες, αλλά και στο εμπρόσθιο και οπίσθιο τμήμα του αυτοκινήτου, στα οποία προβάλλονται μηνύματα.

Η Daihatsu ανακοινώνει πως το βάρος του Pico είναι περίπου 400 κιλά. Οι μπαταρίες του φορτίζονται μέσα σε δύο ώρες και προσδίδουν αυτονομία στο όχημα 50 χλμ. για ταχύτητες μέχρι τα 50 χλμ./ώρα.

Tags: DAIHATSU